Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Pocophone F1 Review : Ο ορισμός του Value for money
pocophone f1

Pocophone F1 Review : Ο ορισμός του Value for money

απο Kostas Gliatiotis

Επεξεργαστής Μνήμη.

Είναι κοινό μυστικό ότι ο ένας τομέας στον οποίο η εταιρεία δεν έκανε καμία απολύτως αλλαγή για μείωση του κόστους είναι αυτός του επεξεργαστή στο εσωτερικό του Pocophone F1 και όλων όσων τον συνοδεύουν.

Ο Snapdragon 845 συνεχίζει να είναι εντυπωσιακά ισχυρός σε απόδοση, ακόμα και σχεδόν ένα χρόνο μετά την παρουσίαση του στην αγορά. Οι συνολικά 8 πυρήνες επεξεργασίας του χωρίζονται σε δύο διαφορετικά σύνολα, τους Kryo 385 Gold που βασίζονται στους A-75 της ARM και φτάνουν τα 2.8 GHz σαν ταχύτητα λειτουργίας, και τους Kryo 385 Silver που προέρχονται από τους Α-55 και φτάνουν το 1.8 GHz.

Ο Snapdragon 845 έχει ίσως την καλύτερη απόδοση στην ταυτόχρονη λειτουργία και των 8 πυρήνων επεξεργασίας για μεγάλο χρονικό διάστημα, μια δυνατότητα όμως που είναι περισσότερο χρήσιμη σε Benchmarks και λιγότερο σε πραγματική χρήση.

Σε αυτή την πραγματική χρήση, το Pocophone F1 είναι σωστά «ρυθμισμένο» ώστε να επιλέγει τον συνδυασμό από … πυρήνες που χρειάζεται για να εκτελέσει αυτό που του ζητά ο χρήστης του. Μάλιστα η Xiaomi είναι η εταιρεία που έχει κάνει την πιο… σωστή δουλειά σε αυτόν τον τομέα από όλες τις εταιρείες που χρησιμοποιούν τον Snapdragon 845.

Με αυτή τη σωστή δουλειά, η συνεχόμενη αυξομείωση της συχνότητας λειτουργίας και η επιλογή του σωστού αριθμού πυρήνων γίνεται τόσο άμεσα όσο και στο Mi 8 που μέχρι και σήμερα θεωρούμε ότι είναι «αστεία» γρήγορο σε καθημερινή χρήση.

Η έκδοση που μας παραχώρησε η Infoquest για το συγκεκριμένο review είναι αυτή με τα 6 GB Μνήμης RAM, που απλά αποτελούν το… κερασάκι στην τούρτα σε ότι αφορά την συνολική απόδοση. Ο ιδιοκτήτης του Pocophone F1 μπορεί να τρέχει ταυτόχρονα σχεδόν όσες εφαρμογές θέλει χωρίς πρακτικά ποτέ το Smartphone να αναγκάζεται να κλείσει κάποια από αυτές λόγω περιορισμένης μνήμης.

Φτάνοντας τώρα στον τομέα των γραφικών, ο Snpadragon 845 κάνει ακόμα πιο «ενδιαφέρον» το Pocophone F1 για ένα Smartphone των 400 ευρώ. Η Adreno 630 κάρτα γραφικών στο εσωτερικό του είναι αισθητά ισχυρότερη από την Mali G72 του Exynos 9810 που χρησιμοποιεί η Samsung στο Ευρωπαϊκό Galaxy Note 9 (που είναι εντυπωσιακά πιο ακριβό ) και σχεδόν ίδια σε απόδοση με την σημαντικά νεότερη Mali G76 του Kirin 980 στο κορυφαίο Mate 20 Pro της Huawei.

Στα 400 ευρώ λοιπόν, το Pocophone F1 είναι ένα τόσο ισχυρό Gaming Phone όσο οι ακριβότερες συσκευές των άλλων εταιρειών, και πιθανότατα μια πολύ ανταγωνιστική επιλογή για όσους τουλάχιστον δίνουν ιδιαίτερη σημασία σε αυτόν τον τομέα. Η σύγκριση με όλα τα υπόλοιπα Smartphones αυτής της τιμής είναι απλά … άσκοπη.

Παιχνίδια όπως το PUBG και το Fortnite παίζουν με εντυπωσιακή άνεση, ενώ ο ιδιοκτήτης του Pocophone F1 μπορεί ακόμα και να βγαίνει από αυτά, να κάνει κάτι άλλο (αν… προλάβει) και να επιστρέφει χωρίς το τηλέφωνο να δείχνει ότι ενοχλείται.

Η συνολική απόδοση του Snapdragon 845 είναι τέτοια που κάνει το Pocophone F1 ένα από τα ελάχιστα Smartphones στην κατηγορία τιμής του με απόδοση αρκετή να το διατηρήσει ικανό για όλες τις πιθανές απαιτήσεις του ιδιοκτήτη του, ακόμα και για τα επόμενα χρόνια.

Στον αποθηκευτικό χώρο τώρα η «ακριβή» έκδοση των 400 ευρώ που αναφέρουμε σε όλο το κείμενο μέχρι τώρα, είναι αυτή με τα 128 GB αποθηκευτικού χώρου από τα οποία 111 είναι οντως διαθέσιμα για χρήση.

Υπάρχει κανονικά και υποδοχή για κάρτες μνήμης MicroSD, αφού ακόμα και αυτά τα 128 GB μπορεί να μην είναι… αρκετά για κάποιον που εκμεταλλεύεται όλες τις δυνατότητες του Pocophone F1. Για την χρήση της κάρτας μνήμης πάντως, ο ιδιοκτήτης του Smartphone θυσιάζει την υποδοχή για την δεύτερη SIM που βρίσκεται στο ίδιο σημείο.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights