Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy A9 2018 Review : Περισσσότερο από ένα Smartphone με τέσσερις κάμερες

Samsung Galaxy A9 2018 Review : Περισσσότερο από ένα Smartphone με τέσσερις κάμερες

απο Kostas Gliatiotis

Οθόνη.

Αυτό που η Samsung μπορεί προς το παρόν τουλάχιστον να συνεχίζει να προσφέρει σαν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των συσκευών της, ακόμα και σε χαμηλότερες κατηγορίες τιμής, είναι οι SUPER AMOLED οθόνες που κατασκευάζει η ίδια.  Το Galaxy A9 2018 δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτό, και η 6.3 ιντσών οθόνη είναι ίσως ένα από τα πιο «δυνατά» χαρακτηριστικά του. Η ανάλυση είναι χαμηλότερη από ότι θα θέλαμε στα 2240 x 1080 pixels, με αναλογία πλευρών 18.5:9, η πυκνότητα της όμως διατηρείται στα 392 Pixel ανά ίντσα.

Αφήνοντας στην άκρη τα τεχνικά χαρακτηριστικά, αυτό που έχει σημασία είναι ο τρόπος που η οθόνη αυτή αποδίδει στην πράξη. Εδώ η Samsung απλά επαναλαμβάνει αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα, και το Galaxy A9 2018 προσφέρει μια μοναδική εμπειρία θέασης.

Τα χρώματα είναι πάντα ζωντανά και έντονα, με επίπεδα αντίθεσης που δεν μπορεί να βρει κανείς σε LCD panel σε καμία κατηγορία τιμής. Αντίστοιχα και ο φωτισμός είναι εντυπωσιακά υψηλός, όμως παραδοσιακά η μέγιστη φωτεινότητα επιτυγχάνεται μόνο στην αυτόματη ρύθμιση και όταν το Smartphone κρίνει ότι χρειάζεται.

Στις ρυθμίσεις η Samsung έχει συμπεριλάβει και τις συνηθισμένες πλέον επιλογές προσαρμογής, ώστε ο κάθε χρήστης να φέρει την οθόνη εκεί που αυτός την θέλει χρωματικά. Το προ-επιλεγμένο προφίλ αυτόματης ρύθμισης είναι πολλές φορές «παρεξηγημένο» αφού για να προσαρμόζεται σωστά η απόχρωση πρέπει να υποστηρίζεται και από την κάθε εφαρμογή, κάτι που δεν ισχύει πάντα.

Τυπικά θα αναφέρουμε (αφού πρόκειται για SUPER AMOLED Panel…) ότι οι γωνίες θέασης είναι πρακτικά άριστες, αφού σε όλες τις περιπτώσεις δεν υπάρχει αισθητή χρωματική αλλοίωση.

Η εταιρεία έχει εδώ και χρόνια σχεδιάσει το δικό της Always On display Mode για τα Smartphones της, που εξελίσσεται σταδιακά και αποκτά περισσότερες δυνατότητες. Κάποιες από αυτές είναι περισσότερο εντυπωσιακές και λιγότερο πρακτικές με την λογική της προβολής σημαντικών πληροφοριών με χαμηλή κατανάλωση από το AMOLED panel.

Το Always on display Mode έχει και λίγο μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας από ότι σε άλλες συσκευές της εταιρείας, αφού «αφαιρεί» περίπου 1% της μπαταρίας κάθε μια ώρα. Η χρησιμότητα του πάντως είναι πάντα ευπρόσδεκτη, ειδικά σε ένα Smartphone σαν το Galaxy A9 2018 που δεν διαθέτει LED ειδοποιήσεων.

Για όλα όσα μπορεί να πει κάποιος για το Galaxy A9 2018 και κυρίως για την αρχική τιμή πώλησης του, η οθόνη είναι ένας από τους τομείς που προσπαθεί να «αποζημιώσει» για τα παράπονα αυτά. Μάλιστα ειδικά με το μεγάλο μέγεθος των 6,3 ιντσών το Smartphone είναι ιδανικό για την προβολή ταινιών και φωτογραφιών. Εδώ πάντως θα θέλαμε και στερεοφωνικό ήχο, κάτι που κακώς δεν υπάρχει από τη Samsung, και στον ανταγωνισμό πλέον θεωρείται σχεδόν δεδομένο.

Μια ακόμα «ατυχής» απουσία είναι αυτή της υποστήριξης για HDR περιεχόμενο, κάτι που η Samsung μας έχει δείξει ότι μπορεί εύκολα να προσφέρει μια AMOLED οθόνη.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights