Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy A9 2018 Review : Περισσσότερο από ένα Smartphone με τέσσερις κάμερες

Samsung Galaxy A9 2018 Review : Περισσσότερο από ένα Smartphone με τέσσερις κάμερες

απο Kostas Gliatiotis

Λειτουργικό σύστημα.

Μετά από χρόνια συνεχόμενων αλλαγών και βελτιώσεων, η Samsung μπορεί πλέον να ισχυρίζεται ότι έχει το πιο σωστά σχεδιασμένο γραφικό περιβάλλον που υπάρχει στον κόσμο του Android.

Το Samsung Experience όπως το ονομάζει η εταιρεία, απέχει εντυπωσιακά πολύ σε εμφάνιση και δομή από το Stock Android της Google, όμως αυτό σε καμία απολύτως περίπτωση δεν είναι μειονέκτημα. Την ύπαρξη του Android 8.1 Oreo κάτω από το γραφικό περιβάλλον της εταιρείας και όχι του νεότερου Android 9.0 Pie, σε ένα Smartphone που φτάνει στην αγορά λίγο πριν το τέλος του 2018, θα μπορούσε όμως να την θεωρήσει κάποιος μειονέκτημα.

Η εμφάνιση του Samsung experience είναι σημαντικά τροποποιημένη σε σύγκριση με το Stock Android αλλά και τις προηγούμενες συσκευές της Samsung. Η εταιρεία έχει βρει πλέον μια πολύ καλή ισορροπία ανάμεσα στην σοβαρότητα και την ευχάριστη όψη, αλλά και την λογική διάταξη εφαρμογών και δυνατοτήτων.

Υπάρχει πάντα η δυνατότητα προσαρμογής της εμφάνισης ανάλογα με τις προτιμήσεις του ιδιοκτήτη του Galaxy A9 2018. Εκτός από την αλλαγή της διάταξης, τη δημιουργία φακέλων και την απόκρυψη εφαρμογών, υπάρχει φυσικά και η δυνατότητα αλλαγής του συνολικού θέματος εμφάνισης.

Αυτό όμως που κάνει το Samsung Experience όντως χρήσιμος την καθημερινότητα του χρήστη είναι οι επιπλέον εφαρμογές που προσφέρει αλλά και αυτές που είναι απλά επανασχεδιασμένες σε σύγκριση με το Stock Android.

Η συλλογή φωτογραφιών είναι σημαντικά πιο εύχρηστη και γεμάτη δυνατότητες σε σύγκριση με το πάντα ενοχλητικό Google Photos, ενώ περιλαμβάνει και έναν αρκετά χρήσιμο Image Editor.

Υπάρχει παραδοσιακά και ο file manager που έχει σχεδιάσει η Samsung για τις συσκευές της. Μάλιστα στην νεότερη έκδοση του υποστηρίζει την δυνατότητα συγχρονισμού με το Google Drive, To Samsung Cloud και το One drive της Microsoft, προκειμένου να προβάλει τα αρχεία που βρίσκονται και εκεί αποθηκευμένα

Στο μενού των ρυθμίσεων, το Galaxy A9 2018 περιλαμβάνει έναν εντυπωσιακό αριθμό από επιλογές προσαρμογής στα μέτρα του ιδιοκτήτη του, με λεπτομέρειες όπως η «διαφάνεια» που θα έχει κάθε ειδοποίηση στην οθόνη κλειδώματος. Η εταιρεία έχει πλέον σχεδόν “τελειοποίησει” και το δικό της Samsung Cloud, ένα σύνολο από υπηρεσίες Online αποθήκευσης δεδομένων, αλλά και για την δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας για σχεδόν όλα τα σημαντικά δεδομένα που περιέχει η συσκευή.

Ο “ασφαλής φάκελος” δημιουργεί έναν δεύτερο ξεχωριστό χώρο αποθήκευσης που προστατεύεται με κωδικό ασφαλείας, ενώ ακόμα και ολόκληρες εφαρμογές μπορούν να υπάρχουν σε δεύτερη έκδοση τους μέσα σε αυτόν, και να προστατεύονται από τη χρήση εκτός αν κάποιος γνωρίζει τον κωδικό πρόσβασής στον ασφαλή φάκελο.

Συνολικά το γραφικό περιβάλλον της Samsung είναι ένα από τα δυνατά σημεία του Galaxy A9 2018. Οι περισσότερες εταιρείες του ανταγωνισμού της Samsung τώρα πλησιάζουν σε ένα επίπεδο που δεν χρειάζεται να κάνουν σημαντικές αλλαγές και διορθώσεις σε κάθε νέα έκδοση. Έχοντας ξεπεράσει προ πολλού το στάδιο αυτό, η Samsung εστιάζει πλέον στην προσεκτική προσθήκη «μικρών» επιπλέον επιλογών και δυνατοτήτων που κάνουν πιο ευχάριστη την καθημερινή χρήση.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights