Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Nokia 3.1 Plus Review : Το “τίμιο” Mid range

Nokia 3.1 Plus Review : Το “τίμιο” Mid range

απο Kostas Gliatiotis

Στην συνεχόμενη προσπάθεια της να αυξήσει το μερίδιο της, η Nokia αυξάνει ταυτόχρονα και τον αριθμό των συσκευών που έχει διαθέσιμες στην αγορά. Με το Nokia 3.1 να καλύπτει το «κενό» στην μεσαία κατηγορία, η εταιρεία παρουσίασε πριν λίγο καιρό και το Nokia 3.1 Plus, που όπως δηλώνει και η ονομασία του αποτελεί μια μεγαλύτερη και θεωρητικά καλύτερη έκδοση του ιδιου Smartphone.

Mε κόστος κοντά στα 200 ευρώ, το Nokia 3.1 Plus απευθύνεται σε όσους θέλουν μια συσκευή με μεγάλη οθόνη, και αξιοπρεπείς επιδόσεις προκειμένου να είναι εύχρηστο στην καθημερινότητα τους. Σε αυτά η εταιρεία έχει προσθέσει και έναν όμορφο μεταλλικό σχεδιασμό, και μερικά ακόμα χαρακτηριστικά που θα γνωρίσουμε στο Review που ακολουθεί.

Σχεδιασμός.

Η πρώτη και άμεσα ορατή διαφορά του Nokia 3.1 Plus σε σύγκριση με τις ακριβότερες συσκευές της εταιρείας, αφορά την κατασκευή του, που βασίζεται στο αλουμίνιο και όχι στη χρήση γυαλιού στο πίσω μέρος.

Το μεταλλικό αυτό πλαίσιο είναι μονοκόμματο και καλύπτει το πλαϊνό μέρος του Smartphone, φτάνοντας μέχρι το σημείο που συναντά το κρύσταλλο της ίδιας της οθόνης. Στο πλαϊνό αυτό μέρος του είναι σχεδιασμένο με μια μικρή καμπύλη, που κάνει το Nokia 3.1 Plus πολύ ευχάριστο στο χέρι του ιδιοκτήτη του.

hdrpl

Μια πολύ ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια στην κατασκευή είναι η «ματ» υφή της πίσω επιφάνειας, μια αλλαγή που αν μη τι άλλο το κάνει ξεχωριστό στην αισθηση που αφήνει στο χέρι. Ο αισθητήρας αποτυπωμάτων βρίσκεται στο πίσω μέρος του Nokia 3.1 Plus, λίγο πάνω από την μέση, στην πιο βολική θέση που υπάρχει σε οσες συσκευές επιλέγουν αυτή τη διάταξη.

Οι δύο κάμερες του Smartphone είναι τοποθετημένες ακριβώς από πάνω, και σε αντίθεση με τις περισσότερες συσκευές της αγοράς, δεν προεξέχουν ιδιαίτερα απο την υπόλοιπη πίσω οψη.

Η μπροστινή όψη του Nokia 3.1 Plus τώρα, έχει και αυτή ιδιαίτερο ενδιαφέρον, κυρίως λόγω της μεγάλης οθόνης των 6 ιντσών. Για την ίδια την οθόνη αξίζει να αναφέρουμε ότι δεν έχει Notch, μια ενδιαφέρουσα σχεδιαστική επιλογή, ειδικά σε ένα Smartphone με τόσο μεγάλη οθόνη. Το πλαίσιο γύρω από αυτή, δεν είναι το μικρότερο δυνατο, δεν είναι όμως και ενοχλητικά μεγάλο για την κατηγορία τιμής που ανήκει.

Ο χώρος πάνω από την οθονη φιλοξενεί το ακουστικό και την μπροστινή κάμερα, ενώ δεν υπάρχει δυστυχώς LED ειδοποιήσεων, κάτι που η Nokia αποφεύγει να τοποθετεί στα Smartphones της. Το πλαίσιο στον χώρο κάτω από την οθόνη είναι ελάχιστα μεγαλύτερο χωρίς όμως η διαφορά να είναι «ενοχλητική» στο μάτι.

hdrpl
hdrpl

Η Nokia έχει καταφέρει να κάνει το 3.1 Plus και σχετικά ελαφρύ στο χέρι, παρά την χρήση μετάλλου στην κατασκευή του, ενώ με δεδομένη και την μεγάλη μπαταρία που έχει στο εσωτερικό του, δεν είναι και ιδιαίτερα παχύ. Συνολικά οι διαστάσεις του το κάνουν ένα αρκετά εύκολο στην μεταφορά Smartphone, ειδικά για το μέγεθος της οθόνης, αλλά και τα χρήματα που κοστίζει.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights