Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Motorola One Review : Ένα Stock Android Smartphone με χαρακτήρα

Motorola One Review : Ένα Stock Android Smartphone με χαρακτήρα

απο Kostas Gliatiotis

Η πορεία της Motorola στην Ελληνική αγορά και όχι μόνο, δεν είναι σίγουρα αυτή που θα ήθελε η Lenovo, στην οποία ανήκει εδώ και χρόνια η πρώην Αμερικάνικη εταιρεία. Στην προσπάθεια της να αλλάξει αυτή την «κατάσταση», η Motorola φαίνεται ότι εστιάζει περισσότερο στην μεσαία κατηγορία τιμής τον τελευταίο καιρό, μέχρι και το άνω άκρο αυτής με συσκευές όπως το Moto Z3 και ακόμα περισσότερο το Moto Z3 Play.

Ταυτόχρονα, πρόκειται για μια από τις πρώτες εταιρείες που ξεκίνησαν να βασίζουν τα Smartphones τους σε μια σχεδόν Stock έκδοση του Android λειτουργικού συστήματος, ακόμα και πριν η ίδια η Google δημιουργήσει το πρόγραμμα Android One για τις εταιρείες που θέλουν να κάνουν ακριβώς αυτό.

Στο συγκεκριμένο Review δοκιμάζουμε την νεότερη πρόταση της εταιρείας στην μεσαία κατηγορία τιμής, το Moto One, ένα Smartphone που έστω και με μικρή καθυστέρηση πωλείται πλέον επίσημα και στη χώρα μας. Σε μια σχετικά ελκυστική τιμή, λίγο κάτω από τα 300 ευρώ, έρχεται σαν μια εναλλακτική για όσους προτιμούν το Stock Android, μια αγορά που πλέον όμως περιλαμβάνει αρκετές ακόμα ενδιαφέρουσες συσκευές από εταιρείες του ανταγωνισμού.

Η Cosmote μας έδωσε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε το Motorola One στο καταπληκτικό 4G δίκτυο της. Η συσκευή υποστηρίζει ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων έως 600mbps, και δεν ήταν ίγες οι φορές που σε πραγματικές συνθήκες είδαμε ταχύτητα μεγαλύτερη από 100mbps σε αρκετά σημεία της Αθήνας. Το κατέβασμα εφαρμογών, η πλοήγηση στο internet και σε Social media, αλλά και η αναπαραγωγή ταινιών από υπηρεσίες όπως το Netflix, είναι κάτι που το δίκτυο της Cosmote υποστηρίζει σε όλες τις συνθήκες με χαρακτηριστική ευκολία και χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση.

Σχεδιασμός.

Σε μια προσπάθεια που γίνεται πιθανότατα ώστε το Moto One να «ταιριάζει» στην εποχή του, και λιγότερο για πρακτικούς λόγους, η συνολική του εμφάνιση έχει πολλά χαρακτηριστικά που θεωρούνται καλώς ή κακώς σχεδόν δεδομένα πλέον σε αυτή την κατηγορία και όχι μόνο.

Η 5.9 ιντσών οθόνη του έχει Notch στο πανω μέρος της, που όμως δεν φαίνεται να είναι πραγματικά απαραίτητο, ενώ δεν μειώνει σημαντικά και το πλαίσιο γύρω από την οθόνη. Μάλιστα με δεδομένο το ότι φιλοξενεί μια μόνο μπροστινη κάμερα, έστω και με το δικό της LED Flash, το μέγεθος του Notch αυτού είναι ασυνήθιστα μεγάλο.

Αντίστοιχα και το πλαίσιο κάτω από την οθόνη δεν θεωρείται ιδιαίτερα μικρό, είναι όμως σίγουρα αποδεκτό για ένα Smartphone της μεσαίας κατηγορίας. Εδώ η Motorola έχει προσθέσει το λογότυπο της, πιθανότατα αναγνωρίζοντας ότι η μπροστινή όψη του Moto One δεν το κάνει να ξεχωρίζει ιδιαίτερα από τον ανταγωνισμό του.

Στο πίσω μέρος τώρα, έχουμε και εδώ «γυαλί», κάτι σχεδόν δεδομένο πλέον και σε αυτή την κατηγορία, αυτο όμως που έχει ενδιαφέρον είναι οι μικρές έξυπνες «πινελιές» στον σχεδιασμό. Οι δύο κάμερες είναι τοποθετημένες στην αριστερή γωνία, όχι όμως σε ένα εννιαίο πλαίσιο, αλλά ξεχωριστά, σε μια μικρή αλλά ευχάριστη σχεδιαστική αλλαγή.

Το ίδιο ισχύει και για τον αισθητήρα αποτυπωμάτων, που έχει πάνω του το λογότυπο της Motorola, μια λεπτομέρεια που είναι «περίεργο» το ότι δεν έχει σκεφτεί καμία άλλη εταιρεία μέχρι και σήμερα. Μοναδικό αρνητικό εδώ είναι ότι μπορεί εύκολα κάποιος να το περάσει αρχικά σαν ένα απλό… λογότυπο και να θεωρήσει ότι το Moto One δεν έχει αισθητήρα αποτυπωμάτων.

Στην συσκευασία πάντως υπάρχει και μια απλή θήκη σιλικόνης, που έχει και την απαραίτητη «τρύπα» στο συγκεκριμένο σημείο ώστε να μπορεί να χρησιμοποιήσει τον αισθητήρα ο ιδιοκτήτης του Smartphone.

Μοναδικό αρνητικό σημείο της εξωτερικής κατασκευής του Moto One είναι το πλαίσιο στο πλαϊνό του μέρος, που είναι κατασκευασμένο από πλαστικό. Χωρίς να υπάρχει κάποιο πρόβλημα στιβαρότητας ή ατέλειας στην κατασκευή του, είναι ένα λιγότερο εντυπωσιακό και πολυτελές υλικό, που με βάση τα σημερινά δεδομένα δεν ταιριάζει σε ένα Smartphone των 300 ευρώ.

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι συνολικά το Moto One είναι σχεδιασμένο να είναι απλά ένα Smartphone της εποχής του, χωρίς κάποιο χαρακτηριστικό που να το κάνει να ξεχωρίζει. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, ενώ στα πλεονεκτήματα του συμπεριλαμβάνεται σίγουρα η πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, αλλά και το μικρό του βάρος που το κάνει σχετικά εύκολο στη μεταφορά του.

Οθόνη.

Ο τομέας της οθόνης είναι ένας ακόμα στον οποίο είναι σχετικά δύσκολο για το Moto One να ανταγωνιστεί τις συσκευές που προσφέρει ο ανταγωνισμός του, σε αυτά ή ακόμα και λιγότερα χρήματα.

Η διαγώνιος των 5.9 ιντσών είναι σίγουρα ικανοποιητική, όπως και η 19:9 αναλογία πλευρών. Προφανώς πρόκειται για LCD Panel, αλλά ακόμα και με τη Samsung να περιορίζει την χρήση των AMOLED οθονών σε αυτή την κατηγορία, πρόκειται για μια επίσης λογική επιλογή. Αυτό που δεν είναι απαραίτητα λογικό, και κάνει την οθόνη του Moto One να ξεχωρίζει με όχι θετικό τρόπο, είναι η χαμηλότερη ανάλυση των 1520 x 720 pixels, που αντιστοιχεί στο ανάλογο του 720p για οθόνη με μεγαλύτερο ύψος.

Σε αυτή την κατηγορία τιμής, μια fullHD οθόνη θεωρείται πλέον σχεδόν δεδομένη, και η χαμηλότερη ανάλυση αυτής του Moto One συνδυάζεται και με απλά αποδεκτή χρωματική απόδοση. Η εταιρεία έχει επιλέξει ένα λιγότερο «ζωντανό» Panel που χωρίς να ενοχλεί, δεν ξεχωρίζει και με την ένταση των χρωμάτων που απεικονίζει.

Μια ευχάριστη προσθήκη εδώ είναι η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε κανονική και έντοχη χρωματική απόδοση, από το μενού των ρυθμίσεων της οθόνης. Μάλιστα είναι ευχάριστο να υπάρχει σαν επιλογή σε Android One συσκευή, αφού αυτές της Nokia ειδικά, θα μπορούσαν να οφεληθούν σημαντικά από μια αντίστοιχη δυνατότητα που σε αυτές απουσιάζει.

Οι γωνίες θέασης είναι ικανοποιητικές, με τη χρωματική αλλοίωση να είναι μεν εμφανής, όμως υπό γωνία που θεωρείται αναμενόμενη και έτσι και αλλιώς σπάνια χρησιμοποιεί κανείς το Smartphone του. Ο φωτισμός τέλος, είναι και αυτός έντονος ακόμα και στην μέγιστη ένταση του, και φυσικά προσαρμόζεται αυτόματα ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού στον περιβάλλοντα χώρο.

Η οθόνη του Moto One είναι μαζί με την επιλογή του πλαστικού στην κατασκευή του, δύο τομείς που δεν ταιριάζουν απόλυτα με την τιμή πώλησης του. Χωρίς φυσικά να ενοχλεί με την απόδοση της,  δεν καταφέρνει και να ξεχωρίσει, σε μια αγορά που πλέον θεωρεί δεδομένη μια καλή οθόνη σε αυτά τα χρήματα.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights