Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Motorola One Review : Ένα Stock Android Smartphone με χαρακτήρα

Motorola One Review : Ένα Stock Android Smartphone με χαρακτήρα

απο Kostas Gliatiotis

Λειτουργικό Σύστημα.

H Motorola είναι από τις εταιρείες που συμμετέχουν πλέον στο Android One πρόγραμμα της Google, με αποτέλεσμα οι συσκευές της να βασίζονται σε μια σχεδόν Stock έκδοση του λειτουργικού συστήματος.

Το Moto One λοιπόν έχει ελάχιστες παρεμβάσεις, που αφορούν κυρίως εφαρμογές που αυξάνουν την λειτουργικότητα του αλλά και την ευχρηστία σε καθημερινή χρήση.

Η σημαντικότερη από αυτές είναι το “moto”, η εφαρμογή που περιλαμβάνει την οθόνη αναμονής με ειδοποίησεις, αλλά και την χρήση του Smartphone με κινήσεις. Παραδοσιακά οι συσκευές της εταιρείας ενεργοποιούν την κάμερα με … γρήγορη περιστροφή, και τον φακό με ένα απλό τίναγμα προς τα κάτω δύο φορές.

Για την οθόνη αναμονής που «ξυπνάει» για να εμφανίσει ειδοποιήσεις, το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι η υλοποίηση της Motorola είναι παλαιότερη από αυτή σχεδόν κάθε άλλης εταιρείας, και παραμένει μια από τις πιο χρήσιμες και αποδοτικές.

Το υπόλοιπο γραφικό περιβάλλον είναι ουσιαστικά η Stock μορφή του Android, με όλα τα πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα που αυτή έχει. Είναι γνωστό πλέον ότι λείπουν αρκετές εφαρμογές και κυρίως επιπλέον δυνατότητες, που ο ιδιοκτήτης του moto one μπορεί να «αποκτήσει» με την εγκατάσταση επιπλέον εφαρμογών.

Είναι δεδομένο ότι οι εφαρμογές που σχεδιάζει η ίδια η Google δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στις υπηρεσίες που προσφέρει η εταιρεία, και λιγότερο στην ευχρηστία και το όμορφο γραφικό περιβάλλον.

Το Google Photos είναι χρήσιμο για την αποθήκευση φωτογραφιών και βίντεο, και μάλιστα συνεχίζει να προσφέρει απεριόριστο χώρο υπο προϋποθέσεις, παραμένει όμως μια πολύ δύσχρηστη εφαρμογή στη διαχείριση των φωτογραφιών που βρίσκονται στην ίδια τη συσκυεή.

Στο Play Store μπορεί να βρει κανείς αρκετές εναλλακτικές εφαρμογές για αυτή τη χρήση και όχι μόνο, καμία όμως από αυτές δεν είναι τόσο καλά «δουλεμένη» και σχεδιασμένη, όσο αυτές που προσφέρουν οι κατασκευαστές που σωστά δεν επιλέγουν να χρησιμοποιούν το Android στην Stock μορφή του.

Για να αναφέρουμε και ένα πλεονέκτημα του λειτουργικού της Google στην… αγνή μορφή του, είναι αισθητά πιο απλοποιημένο στη χρήση του, την ρύθμιση των έτσι και αλλιώς λίγων επιλογών που προσφέρει, αλλά και της διάταξης των εφαρμογών.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights