Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Meizu M6t Review : Οικονομικό και πρακτικό
meizu m6t

Meizu M6t Review : Οικονομικό και πρακτικό

απο Kostas Gliatiotis

Η Meizu είναι μια ακόμα εταιρεία από την Κίνα, η οποία προσπαθεί σιγά-σιγά να αποκτήσει μερίδιο αγοράς στην Ευρώπη. Στην χώρα μας, μέχρι στιγμής δεν έχει την αναγνωρισιμότητα που έχει π.χ. η Huawei ή η Xiaomi, ωστόσο γίνεται με την σειρά της όλο και πιο γνωστή στην συνείδηση του μέσου καταναλωτή, κάτι στο οποίο συνεπικουρεί το ότι έχει αποκτήσει και επίσημη αντιπροσώπευση μέσω της Smart4All.

Από την μεριά μας, έχουμε παρουσιάσει στο παρελθόν διάφορες συσκευές της Meizu, με ποιο πρόσφατο παράδειγμα το 16th, ένα μοντέλο που μας άφησε ιδιαίτερα καλές εντυπώσεις. Στο κείμενο που ήδη διαβάζετε, λοιπόν, θα ασχοληθούμε με το M6T, μία πρόταση η οποία τιμολογείται επίσημα στα 130€ και μπορεί κατ’επέκταση να προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών αγοραστών.

Πριν περάσουμε στο κυρίως κείμενό μας, θα αναφέρουμε περιληπτικά ότι το Μ6Τ διαθέτει LCD οθόνη 5,7 ιντσών, 2 GB RAM, 16 GB ROM με δυνατότητα επέκτασης, ενώ ο επεξεργαστής είναι ο MT6750 της Mediatek. Παράλληλα, το έργο της φωτογράφησης αναλαμβάνουν δύο κάμερες στην οπίσθια όψη (13 και 2 MP) καθώς και άλλη μία στην εμπρόσθια (8 MP), ενώ το OS δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το Android της Google.

Σχεδιασμός

Το Meizu M6T είναι άλλη μία συσκευή η οποία ακολουθεί την σύγχρονη σχεδιαστική αντίληψη που ακολουθείται πλέον από τους κατασκευαστές, η οποία επιτάσσει μικρά περιθώρια γύρω από την οθόνη και είναι σίγουρα… καλοδεχούμενη για τα δεδομένα της κατηγορίας τιμής στην οποία ανήκει. Έτσι, η οθόνη καταλαμβάνει περίπου το 75% της εμπρόσθιας όψης, γεγονός το οποίο σε συνδυασμό με την διαγώνιό της έχει ως αποτέλεσμα το M6T να είναι αρκετά compact.

Πάνω από την οθόνη θα βρούμε την εμπρόσθια κάμερα της συσκευής, μαζί με αισθητήρα φωτισμού και LED ειδοποιήσεων, προσθήκες την ύπαρξη των οποίων συνηθίζουμε να επικροτούμε. Ταυτόχρονα, κάτω από την οθόνη δεν θα βρούμε… κάτι καθώς τα γνωστά πλήκτρα πλοήγησης του Android είναι «on screen».

Το Meizu M6T είναι κατασκευασμένο από πλαστικό, αρκετά καλής ποιότητας και, ουσιαστικά, μιλάμε για συναρμολόγηση δύο μερών, μιας και η πλάτη «αγκαλιάζει» την εμπρόσθια όψη. Θέλουμε να τονίσουμε ότι πρόκειται για πλαστικό που δίνει καλή αίσθηση στο κράτημα και, επίσης, ακριβώς το ότι η συσκευή δεν είναι μεταλλική έχει ως συνέπεια το βάρος της να έχει κρατηθεί στα 145 γραμμάρια, κάτι που συντελεί στην φορητότητά της.

Ερχόμενοι, τώρα, στην οπίσθια όψη του οικονομικού μοντέλου της Meizu, θα σημειώσουμε την ύπαρξη των δύο καμερών και, λίγο πιο κάτω, την τοποθέτηση αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων, κάτι που δεν συναντάμε – ακόμη –  σε αρκετές συσκευές σε αυτή την κατηγορία τιμής. Παράλληλα, θα προσθέσουμε ότι η πλάτη δεν αφαιρείται και κατ’ επέκταση δεν υπάρχει πρόσβαση στην μπαταρία από τον χρήστη. Τέλος, όπως θα περίμενε κανείς σε μια οικονομική συσκευή, το έργο της φόρτισης και της σύνδεσης με τον Η/Υ μας αναλαμβάνει η… πατροπαράδοτη microUSB θύρα που διαθέτει, ενώ για όσους μπορεί να… ανησυχούν θα αναφέρουμε ότι είναι διαθέσιμη και υποδοχή για τα ακουστικά μας.

 Γενικά μιλώντας, το Meizu M6T είναι μια καλαίσθητη συσκευή που μπορεί να προτιμηθεί από τον οποιονδήποτε. Ο compact σχεδιασμός του κάνει εφικτή την χρήση του με ένα χέρι με σχετική άνεση και είμαστε της άποψης ότι ο μέσος χρήστης δεν θα αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα στην καθημερινότητά του.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights