Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Meizu M6t Review : Οικονομικό και πρακτικό
meizu m6t

Meizu M6t Review : Οικονομικό και πρακτικό

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερα

Στην εποχή μας είναι πλέον συνηθισμένο να συναντούμε συσκευές που διαθέτουν πολλαπλές κάμερες. Το Meizu M6T, λοιπόν, δεν αποτελεί εξαίρεση και έτσι και αυτό με την σειρά του διαθέτει δύο κάμερες  στην οπίσθια όψη του με αισθητήρες 13 και 2 MP, ενώ στην εμπρόσθια θα συναντήσουμε μία της κατηγορίας των 8 MP.

Επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον μας στις δύο κάμερες της οπίσθιας όψης, η «βασική» διαθέτει διάφραγμα φακού f/2.2 και δυνατότητες όπως HDR, ενώ η «μικρότερη» έχει ως αποστολή την υποβοήθηση όταν θέλουμε να τραβήξουμε φωτογραφίες με θολό παρασκήνιο (bokeh), μετρώντας το βάθος πεδίου.

Σε πρακτικό επίπεδο, θα δηλώσουμε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα σε συνθήκες φωτογράφησης κατά την διάρκεια της μέρας, έχοντας πάντα κατά νου ότι αναφερόμαστε για συσκευή που κοστίζει 130€. Η απόδοση των λεπτομερειών και των χρωμάτων κινείται σε πολύ αποδεκτά επίπεδα για τα δεδομένα της συγκεκριμένης κατηγορίας τιμής και θα ήμασταν… υπερβολικοί εάν είχαμε περισσότερες απαιτήσεις.

Η χρήση του HDR παράγει ασυνήθιστα διαφορετικές φωτογραφίες, προφανώς προς το καλύτερο, αφού αυξάνει σημαντικά τα επίπεδα λεπτομέρειας σε δύσκολα σημεία, με σκιά και διαφορετικά επίπεδα φωτισμού. Ταυτόχρονα αυξάνει αισθητά και το χρωματικό εύρος.

Η δεύτερη κάμερα υπάρχει αποκλειστικά για φωτογραφίες με θολό φόντο, μια λειτουργία που έχει το δικό της ξεχωριστό μενού στην εφαρμογή της κάμερας του M6t. Οι φωτογραφίες είναι αποδεκτές για τα δεδομένα της κατηγορίας, με καλό διαχωρισμό του αντικειμένου στο κέντρο από το θολό φόντο, ενώ επειδή χρησιμοποιείται η βασική κάμερα, το επίπεδο λεπτομέρειας παραμένει ακριβώς το ίδιο

Από την άλλη, σε συνθήκες έλλειψης φωτισμού είναι ευνόητο ότι η απόδοση της κάμερας του Meizu M6T δείχνει ότι εν τέλει έχουμε να κάνουμε με ένα μοντέλο της οικονομικής κατηγορίας. Έτσι, η μειωμένη λεπτομέρεια και το χαμηλότερο χρωματικό εύρος είναι αναμενόμενα αποτελέσματα. Και πάλι όμως, θεωρούμε ότι το να απαιτούμε καλύτερες επιδόσεις θα ήταν άδικο εκ μέρους μας.

Όσον αφορά το interface της  κάμερας θα αναφέρουμε ότι είναι αρκετά απλό στην χρήση του και έχει ως σκοπό να μην… προβληματίζει τον μέσο χρήστη που θέλει απλά να κάνει την δουλειά του. Παράλληλα, θα προσθέσουμε την δυνατότητα καταγραφής video στα 1080p. Όπως είναι ευνόητο, η απουσία ψηφιακής ή οπτικής σταθεροποίησης απαιτεί σταθερό χέρι κατά την λήψη, κάτι αναμενόμενο για μια συσκευή που ανήκει στην οικονομική κατηγορία.

Σε κάθε περίπτωση, είμαστε της άποψης ότι ο χρήστης που θα δαπανήσει 130€ για να αποκτήσει το Meizu M6T δύσκολα θα έχει κάποιο παράπονο από την απόδοση της κάμερας του.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights