Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Mi mix 3 Review : Τεχνολογία, επιδόσεις και πολυτέλεια
mi mix 3

Xiaomi Mi mix 3 Review : Τεχνολογία, επιδόσεις και πολυτέλεια

απο Kostas Gliatiotis

Η σειρά Mi mix κατέχει ξεχωριστή θέση στην γκάμα προϊόντων της Xiaomi, αφού είναι αυτή που την «καθιέρωσε» σαν ένα κατασκευαστή πολυτελών και Premium Smartphones. Το πρώτο Mi Mix ήταν και το Smartphone που ξεκίνησε ουσιαστικά τον… αγώνα για οθόνες με όσο το δυνατόν μικρότερο πλαίσιο γύρω τους. Μπορεί τα επόμενα Mi Mix 2 και 2S να ήταν λιγότερο «ασυνήθιστα» πλέον , και σχεδιασμένα περισσότερο για καθημερινή πρακτική χρήση, η σειρά όμως ποτέ δεν έχασε τον πολυτελή χαρακτήρα της.

Το νεότερο Mi mix 3 όμως, που πλέον κυκλοφορεί επίσημα και στη χώρα μας από την Infoquest, έρχεται να δοκιμάσει και αυτό για μια ακόμα φορά να «εξαφανίσει» το πλαίσιο γύρω από την οθόνη του, με έναν διαφορετικό τρόπο αυτή τη φορά. Στο review που ακολουθεί θα γνωρίσουμε μαζί το Mi Mix 3 και θα δούμε τι είναι αυτό που το κάνει ένα ακόμα ξεχωριστό και Premium Smartphone της Xiaomi.

Σχεδιασμός.

Η πρώτη εικόνα που δίνει το Mi mIx 3 σε όποιον το δει από κοντά, είναι ότι όντως η οθόνη του καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της μπροστινής  επιφάνειας του. Για να το πετύχει αυτό όμως η Xiaomi, και να καλύψει και τις απαιτήσεις όσων θέλουν να χρησιμοποιούν την μπροστινή κάμερα, χρησιμοποίησε μια διαφορετική και σχετικά ασυνήθιστη μέθοδο.

Η οθόνη του Mi Mix 3 αποτελεί ξεχωριστό κομμάτι από το υπόλοιπο Smartphone, που μπορεί να μετακινηθεί προς τα κάτω μέ έναν Slide μηχανισμό. Με αυτόν τον τρόπο, η μπροστινή κάμερα, και μερικοί ακόμα αισθητήρες, αποκαλύπτονται πίσω από την οθόνη, και μαζί με αυτούς και το ακουστικό του Smartphone.

Το ακουστικό αυτό βρίσκεται στο πίσω μέρος, και με έναν έξυπνο τρόπο, η εταιρεία έχει τοποθετήσει μόνο μια «γρίλια» στο μπροστινό κομμάτι της οθόνης, που μεταφέρει τον ήχο στο αυτί του ιδιοκτήτη του, όταν μιλάει με το Slide κλειστό.

Το ίδιο το Slide τώρα, είναι μια ενδιαφέρουσα κατασκευή που φαίνεται να έχει σχεδιαστεί αρκετά σωστά από την Xiaomi. Το μπροστινό κομμάτι της οθόνης, παραμένει σταθερό στην κάθε μια από τις δύο θέσεις του, με μαγνήτες που βρίσκονται ανάμεσα στα δύο τμήματα. Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρεία έχει εξασφαλίσει θεωρητικά, ότι σε βάθος χρόνου δεν θα είναι λιγότερο… σταθερό, και ότι ο μηχανισμός που επιτρέπει στον χρήστη να σύρει την οθόνη προς τα κάτω δεν θα … χαλαρώσει.

Με δεδομένη την ύπαρξη δύο ξεχωριστών τμημάτων, το Mi mix 3 είναι ένα σχετικά λεπτό Smartphone ή τουλάχιστον δεν είναι πιο «παχύ» από τις περισσότερες συσκευές του ανταγωνισμού του. Για να το πετύχει αυτό η εταιρεία έχει κάνει μια μόνο ουσιαστική παραχώρηση, στην χωρητικότητα της μπαταρίας του, που είναι σχετικά μικρή για ένα Smartphone αυτού του μεγέθους.

Επιστρέφοντας για λίγο στην οθόνη του Mi Mix 3, αυτό που έχει όντως ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το πόσο μικρό είναι το πλαίσιο γύρω από αυτή.  Ουσιαστικά είναι το μικρότερο δυνατό στις τρεις από τις τέσσερις πλευρές της, και μόνο στο κατω μέρος είναι ελάχιστα μεγαλύτερο, πιθανότατα γιατί σε αυτή την πλευρά βρίσκεται το απαραίτητο Hardware που συνδέει την οθόνη με το υπόλοιπο Smartphone.

Μαλιστα παρά το μικρό αυτό πλαίσιο, η Xiaomi έχει «χωρέσει» και ένα LED ειδοποιήσεων, που έστω και μόνο με ένα χρώμα, το άσπρο, είναι πάντα ευπρόσδεκτο.

Με διαγώνιο 6.4 ιντσών, αρκετά περισσότερο δηλαδή από το συνηθισμένο, θα περίμενε κανείς ότι το Mi mix 3 θα ήταν και αρκετά μεγάλο σε μέγεθος. Με την λύση που έχει επιλέξει όμως η εταιρεία, έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα από τα μέχρι στιγμής μικρότερα Smartphones της αγοράς, με τόσο μεγάλη οθόνη.

Το πρώτο Mi mix, και η «ειδική» έκδοση του Mi mix 2, ήταν κατασκευασμένες από κεραμικό υλικό στο σύνολο τους με εξαίρεση φυσικά την οθόνη. Το Mi Mix 2s και το νεότερο Mi mix 3, χρησιμοποιούν ένα κατασκευασμένο από ατσάλι πλαίσιο στο πλαϊνό τους μέρος και μόνο η πίσω όψη τους είναι κατασκευασμένη από κεραμικό.

Η επιλογή της Xiaomi δεν είναι απαραίτητα αρνητική, αφού το ατσάλι έχει μια ξεχωριστή αίσθηση στιβαρότητας στο χέρι του ιδιοκτήτη του Mi Mix 3, που αντί να μειώνει, βελτιώνει κατά την άποψη μας την συνολική αίσθηση ποιότητας του.

Η πίσω όψη τώρα, είναι όπως είπαμε κατασκευασμένη από κεραμικό υλικό, και είναι πρακτικά το «σήμα κατατεθέν» της σειράς Mi mix. Η Τρίτη έκδοση είναι μάλιστα και η πρώτη που υπάρχει διαθέσιμη και σε ένα ελάχιστα διαφορετικό μπλέ και πράσινο χρώμα.

Αυτό που έχει σημασία εδώ να αναφέρουμε, είναι ότι το Mi mix 3 υποστηρίζει για πρώτη φορά και ασύρματη φόρτιση, ένα χαρακτηριστικό που απουσίαζε από τους προκατόχους του. Μάλιστα, η Xiaomi δίνει στη συσκευασία και έναν αρκετά γρήγορο ασύρματο φορτιστή που είναι και αρκετά …..όμορφος σε εμφάνιση.

Τελειώνοντας με την περιγραφή της πίσω όψης, αυτή είναι παραδοσιακά αρκετά απλή σε εμφάνιση, περιλαμβάνοντας τον αισθητήρα αποτυπωμάτων και τις δύο κάμερες στην αριστερή πάνω γωνία. Η διάταξη τους συνεχίζει να θυμίζει περισσότερο από ότι θα θέλαμε τις συσκευές της Apple, ενώ για τον αισθητήρα αποτυπωμάτων έχουμε μόνο να σχολιάσουμε ότι είναι τόσο γρήγορος σε απόκριση όσο και σε όλες τις ακριβές συσκευές της Xiaomi.

Το Mi mix 3 είναι ένα ξεχωριστό Smartphone που πλέον δεν είναι μόνο ο σχεδιασμός και τα υλικά κατασκευής του αυτά που το κάνουν να ξεχωρίζει. Με τον έξυπνο μηχανισμό που μετακινεί το κομμάτι της οθόνης, πετυχαίνει να είναι και ιδιαίτερα εντυπωσιακό με την οθόνη αυτή να καλύπτει σχεδόν όλη την μπροστινή του επιφάνεια, ενώ και σαν «ιδέα» είναι αρκετά έξυπνη και διαφορετική.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

2 σχολια

bill 30/04/2019 - 14:35

Xiaomi Mi mix 3 – Xiaomi Mi 9 – HUAWEI P20 Pro. Ποιο από τα τρία;

Reply
Kostas Gliatiotis 03/05/2019 - 14:44

Καλησπέρα και συγνώμη για την υπερβολική καθυστέρηση στην απάντηση ! Το Mi 9 είναι με διαφορά το ισχυρότερο από τα τρία αυτά τηλέφωνα, ενώ είναι και το νεότερο, κάτι που σημαίνει ότι σε επίπεδο λογισμικού θα υποστηρίζεται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Παρόλα αυτά, το P20 Pro συνεχίζει να έχει καλύτερη απόδοση από τις τρεις κάμερες στο πίσω μέρος του, απόδοση που το κάνει αρκετά ενδιαφέρον και σήμερα, ένα χρόνο μετα την κυκλοφορία του. Το Mix 3 είναι με διαφορά το πιο “εντυπωσιακό” και ασυνήθιστο από τα τρία τηλέφωνα, και πιθανότατα η καλύτερη επιλογή αν θες να έχεις κάτι διαφορετικό.

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights