Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Mi mix 3 Review : Τεχνολογία, επιδόσεις και πολυτέλεια
mi mix 3

Xiaomi Mi mix 3 Review : Τεχνολογία, επιδόσεις και πολυτέλεια

απο Kostas Gliatiotis

Επεξεργαστής Μνήμη

Έχοντας ήδη λίγο καιρό στην αγορά, το Mi Mix 3 δεν θα μπορούσε να έχει τον Snapdragon 855 στο εσωτερικό του, που άλλωστε μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει την εμφάνιση του σε κάποιο Smartphone. Με τον αμέσως προηγούμενο Snapdragon 845 όμως, η απόδοση είναι κάθε άλλο παρά αισθητά μειωμένη, αφού ο συγκεκριμένος επεξεργαστής παραμένει εντυπωσιακά ισχυρός ακόμα και ένα χρόνο μετά την παρουσίαση του.

Τυπικά αναφέρουμε και εδώ, ότι οι 8 πυρήνες επεξεργασίας του είναι χωρισμένοι σε δύο ομάδες. Η μια από αυτές ονομάζεται Kryo 385 Gold από την Qualcomm, και είναι ουσιαστικά μια ελάχιστα τροποποιημένη έκδοση των A-75 πυρήνων της ARM, με μέγιστη συχνότητα τα 2,8 GHz. Η δεύτερη «ομάδα» έχει την εμπορική ονομασία Kryo 385 Silver και είναι και εδώ μια τροποποιημένη έκδοση των A-55 της ARM, με μέγιστη συχνότητα το 1,7 GHz και σχεδιασμένοι για πιο απλές καθημερινές εργασίες με μειωμένη κατανάλωση ενέργειας.

Ο Snapdragon 845 είναι εντυπωσιακά ισχυρός όπως ήδη αναφέραμε, και η Xiaomi είναι μια από τις εταιρείες που μέχρι σήμερα έχει πετύχει και την καλύτερη υλοποίηση του σε Smartphones όπως το Mi 8 και εδώ το Mi Mix 3. Τσα πάντα εκτελούνται με αστεία γρήγορη απόκριση από το Smartphone, ακόμα και για τις πιο απαιτητικές εφαρμογές που μπορεί να βρει κανείς στο Play Store.

Η «βασική» έκδοση του Mi mix 3 έρχεται με 6 GB μνήμης RAM, που είναι σε κάθε περίπτωση αρκετά για κάθε είδους χρήση. Ακόμα και το να βγει ο χρήστης του από ένα παιχνίδι όπως το Asphalt 9, να απαντήσει σε ένα μήνυμα και να επιστρέψει σε αυτό, είναι μια διαδικασία που ολοκληρώνεται εντυπωσιακά γρήγορα.

Στον τομέα των γραφικών, η επίσης κορυφαία Adreno 630 GPU έχει και σχετικά «εύκολο» έργο στην χαμηλότερης ανάλυσης οθόνη του Mi Mix 3, με αποτέλεσμα οι επιδόσεις της να είναι μέχρι και σήμερα κοντά στην κορυφή στον κόσμο του Android. Δεν υπάρχει ουσιαστικά κάποιο παιχνίδι που να μπορεί να την «φτάσει στο όριο της», και αυτό σημαίνει πρακτικά ότι και για τα επόμενα 2 με 3 χρόνια, η απόδοση της θα καλύπτει τις απαιτήσεις κάθε απαιτητικού… Gamer.

Ειδικά για αυτού του είδους τη χρήση, το ενδιαφέρον με το Mi Mix 3 είναι ότι δεν παράγει υψηλά ποσά θερμότητας ακόμα και σε παρατεταμένη χρήση. Μάλιστα σε άμεση σύγκριση με το Mi 8 της εταιρείας, το Smartphone μπορεί να διατηρήσει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα την μέγιστη απόδοση του, κάτι και εδώ χρήσιμο κυρίως για Gaming χρήση.

Ο Snapdragon 845 έχει λογική κατανάλωση ακόμα και σε απαιτητική χρήση, όμως είναι αναμενόμενο ότι εδώ η μικρότερη μπαταρία του Smartphone περιορίζει λίγο το πόσο μπορεί να το «πιέσει» ο χρήστης του μέσα στη διάρκεια της ημέρας.

Για τον αποθηκευτικό χώρο η σειρά Mi Mix φημίζεται ότι δεν κάνει «εκπτώσεις», και η βασική έκδοση του τρίτου μοντέλου αυτής έχει 128 GB ονομαστικά από τα οποία 110 περίπου είναι πραγματικά διαθέσιμα στον χρήστη του.

Το περίεργο είναι ότι το Smartphone δεν διαθέτει υποδοχή για κάρτα μνήμης, μια προφανώς σκόπιμη επιλογή της Xiaomi για λόγους αξιοπιστίας και γρήγορης απόδοσης. Παρόλα αυτά, το MIUI 10 όπως και οι προηγούμενες εκδόσεις, προσφέρει πολλές επιλογές διαχείρισης του αποθηκευτικού χώρου, και εργαλεία για τον καθαρισμό του από περιττά αρχεία.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

2 σχολια

bill 30/04/2019 - 14:35

Xiaomi Mi mix 3 – Xiaomi Mi 9 – HUAWEI P20 Pro. Ποιο από τα τρία;

Reply
Kostas Gliatiotis 03/05/2019 - 14:44

Καλησπέρα και συγνώμη για την υπερβολική καθυστέρηση στην απάντηση ! Το Mi 9 είναι με διαφορά το ισχυρότερο από τα τρία αυτά τηλέφωνα, ενώ είναι και το νεότερο, κάτι που σημαίνει ότι σε επίπεδο λογισμικού θα υποστηρίζεται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Παρόλα αυτά, το P20 Pro συνεχίζει να έχει καλύτερη απόδοση από τις τρεις κάμερες στο πίσω μέρος του, απόδοση που το κάνει αρκετά ενδιαφέρον και σήμερα, ένα χρόνο μετα την κυκλοφορία του. Το Mix 3 είναι με διαφορά το πιο “εντυπωσιακό” και ασυνήθιστο από τα τρία τηλέφωνα, και πιθανότατα η καλύτερη επιλογή αν θες να έχεις κάτι διαφορετικό.

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights