Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Mi mix 3 Review : Τεχνολογία, επιδόσεις και πολυτέλεια
mi mix 3

Xiaomi Mi mix 3 Review : Τεχνολογία, επιδόσεις και πολυτέλεια

απο Kostas Gliatiotis

Οθόνη.

Η ίδια η οθόνη του Mi Mix 3 τώρα, αποτελεί και αυτή κάτι νέο για τις συσκευές της σειράς, αφού είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται ένα AMOLED Panel. Η διαγώνιος των 6.39 ιντσών  συνδυάζεται με μια ίσως χαμηλότερη από ότι θα μπορούσε, ανάλυση των 2340 x 1080 pixels. Η Xiaomi είναι από τις εταιρείες που συνεχίζουν να θεωρούν ότι δεν είναι απαραίτητη μια μεγαλύτερη ανάλυση σε οθόνες αυτού του είδους, και σε μεγάλο βαθμό έχει δίκιο.

Ακόμα και στις 6.39 ίντσες, είναι πρακτικά αδύνατον για το ανθρώπινο μάτι να ξεχωρίσει κάθε ένα από τα διαφορετικά Pixels της, ενώ η ποιότητα απεικόνισης είναι κορυφαία όπως αρμόζει σε ένα ακριβό Smartphone σαν και αυτό.

Το AMOLED Panel που έχει επιλέξει η εταιρεία έχει όλα τα πλεονεκτήματα για τα οποία… φημίζονται οι οθόνες αυτής της τενχολογίας. Όλα τα χρώματα παρουσιάζονται με ζωντάνια, και υψηλή αντίθεση, παρόλα αυτά η οθόνη του Mi Mix 3 δεν «ξεφεύγει»  από τα λογικά πλαίσια.

Η Xiaomi έχει επιλέξει έναν πολύ καλό συνδυασμό όμορφης και έντονης απεικόνισης, που διατηρείται μέσα στα πλαίσια του φυσιολογικού, και δεν κάνει την οθόνη να φαινεται υπερβολική στο μάτι. Στις ρυθμίσεις υπάρχει πάντα η δυνατότητα προσαρμογής της χρωματικής απόδοσης με περισσότερη λεπτομέρεια ανάλογα με τις προτιμήσεις ή τις ανάγκες του ιδιοκτήτη του Smartphone.

Η επιλογή «Αυτόματη αντίθεση» προσαρμόζει την οθόνη στο περιεχόμενο που προβάλεται κάθε φορά, ενώ υπάρχουν επίσης οι επιλογές για αυξημένη αντίθεση και το «Κανονικό» που φέρνει την οθόνη κοντά στο ιδανικο με βάση το πρότυπο sRGB. Καλοδεχούμενη είναι και η επιλογή για την θερμοκρασία του χρώματος, που παραδοσιακά ρυθμίζεται ανάμεσα σε εντυπωσιακά πολλές διαβαθμίσεις.

Το Mi Mix 3 είναι και το πρώτο Smartphone της εταιρείας με επίσημη υποστήριξη για προβολή HDR περιεχομένου. Τυπικά απαιτείται και από την κάθε εφαρμογή να “αναγνωρίζει” τη συσκευή προκειμένου να προβάλει περιεχόμενο σε HDR. Προς το παρόν, το Mi mix 3 υποστηρίζεται από το Youtube, όχι όμως από το Netflix και το Amazon Prime. Η κάθε μια από αυτές τις υπηρεσίες έχει το δικό της πρόγραμμα υποστήριξης, και πιθανότατα θα προσθέσουν και το Mi mix 3 στο μέλλον.

https://www.youtube.com/watch?v=wUYH5qaiX_M

Τέλος, το Mi mix 3 έχει και αυτό ένα Always On Mode για την οθόνη του, που η xiaomi το προσφέρει μόνο σε όσα Smartphones έρχονται με AMOLED οθόνη και μπορούν να το προσφέρουν με μειωμένη κατανάλωση ενέργειας. Το Always One mode, διατηρεί ένα μικρό κομμάτι της οθόνης ενεργό, για να προβάλει πληροφορίες όπως η ώρα και η ημερομηνία και τυχόν ειδοποιήσεις από διάφορες εφαρμογές. Στο μενού των ρυθμίσεων της οθόνης υπάρχουν περιορισμένες επιλογές για το Mode αυτό, αφού η Xiaomi σωστά το έχει διατηρήσει απλό και για συγκεκριμένη χρήση, σε πλήρη αντίθεση με εταιρείες όπως η Samsung.

Η επιλογή του AMOLED Panel ήταν σίγουρα σωστή από την Xiaomi για το Mi mix 3, αφού εκτός από τα τεχνικά πλεονεκτήματα του «ταιριάζει» πλέον καλύτερα στην Premium κατηγορία που ανήκει το Smartphone.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

2 σχολια

bill 30/04/2019 - 14:35

Xiaomi Mi mix 3 – Xiaomi Mi 9 – HUAWEI P20 Pro. Ποιο από τα τρία;

Reply
Kostas Gliatiotis 03/05/2019 - 14:44

Καλησπέρα και συγνώμη για την υπερβολική καθυστέρηση στην απάντηση ! Το Mi 9 είναι με διαφορά το ισχυρότερο από τα τρία αυτά τηλέφωνα, ενώ είναι και το νεότερο, κάτι που σημαίνει ότι σε επίπεδο λογισμικού θα υποστηρίζεται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Παρόλα αυτά, το P20 Pro συνεχίζει να έχει καλύτερη απόδοση από τις τρεις κάμερες στο πίσω μέρος του, απόδοση που το κάνει αρκετά ενδιαφέρον και σήμερα, ένα χρόνο μετα την κυκλοφορία του. Το Mix 3 είναι με διαφορά το πιο “εντυπωσιακό” και ασυνήθιστο από τα τρία τηλέφωνα, και πιθανότατα η καλύτερη επιλογή αν θες να έχεις κάτι διαφορετικό.

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights