Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Honor View 20 Review : Καινοτομία και επιδόσεις

Honor View 20 Review : Καινοτομία και επιδόσεις

απο Kostas Gliatiotis

Οθόνη.

Όπως ήδη αναφέραμε, η οθόνη του View 20 είναι … ικανοποιητικά μεγάλη στις 6.4 ίντες, και μάλιστα σε ένα Smartphone που δεν έχει ενοχλητικά μεγάλες διαστάσεις. Η τρύπα στην αριστερή πάνω γωνία της είναι αυτό που συμβάλει στο να επιτευχθεί αυτό, μια τρύπα που δεν έχει όμως κανενός είδους επίπτωση στην απόδοση της.

Η Honor έχει επιλέξει μια οθονη τεχνολογίας LCD, περισσότερο ίσως επειδή αυτή τη στιγμή μόνο μια εταιρεία μπορεί να κατασκευάσει οθόνη με … τρύπα για την κάμερα που να είναι και τεχνολογίας AMOLED, και οι πληροφορίες την θέλουν να μην την διαθέτει σε άλλους κατασκευαστές εκτός από τον εαυτό της.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η οθόνη του View 20 δεν είναι καλή, ή για την ακρίβεια κορυφαία, για τα δεδομένα ενός LCD panel. Μάλιστα η εταιρεία σε αντίθεση με ότι συνηθίζει, έχει επιλέξει ένα χρωματικό «προφιλ» με έντονα χρώματα μεν, χωρίς όμως να φτάνει στα όρια της υπερβολής. Η καλύτερη πρώτη εντύπωση είναι η εικόνα φόντου που είναι προ-εγκατεστημένη στο View 20, που παρά τις πολλές και διαφορετικές χρωματικές αποχρώσεις της, εμφανίζεται εντυπωσιακή και έντονη.

Ένα από τα πλεονεκτήματα μιας τόσο μεγάλης οθόνης, και μάλιστα μιας που καταλαμβάνει τόσο μεγάλο μέρος της μπροστινής επιφάνειας, είναι ο μοναδικός τρόπος που προβάλει φωτογραφίες και ειδικά βίντεο. Είναι όντως ασυνήθιστο να βλέπει κανείς ένα Video στο Youtube για παράδειγμα, και η οθόνη να καλύπτει σχεδόν ολόκληρη την επιφάνεια της συσκευής που κρατάει στα χέρια του.

Οι γωνίες θέασης τώρα, είναι πρακτικά κοντά στο μέγιστο που μπορεί να πετυχει μια LCD οθόνη. Υπάρχει μια μικρή χρωματική αλλοίωση, που εξαρτάται ιδιαίτερα από το χρώμα που προβάλλεται αλλά και από την ένταση του φωτισμού της οθόνης.

Ο φωτισμός αυτός είναι αστεία δυνατός στην μέγιστη ένταση του, η οποία ρυθμίζεται αυτόματα, αλλά ο χρήστης του View 20 μπορεί να την ρυθμίσει και χειροκίνητα ώστε να είναι τόσο φωτεινή όταν το χρειάζεται. Στις ρυθμίσεις υπάρχει πάντα η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε «φυσιολογική» και «ζωντανή» προβολή χρωμάτων, ενώ ο χρήστης μπορεί να ρυθμίσει ξεχωριστά και την θερμοκρασία του χρώματος ώστε να είναι πιο ψυχρή προς το μπλέ ή πιο …. ζεστή και ξεκούραστη σε συνεχόμενη χρήση.

Εδώ πρέπει να αναγνωρίσουμε στην Honor την επιπλέον προσπάθεια που κατέβαλε ώστε η οθόνη του View 20 να είναι συμβατή με την προβολή HDR περιεχόμενου. Αυτό είναι τεχνικά δυνατόν σε μια LCD Οθόνη, απαιτεί όμως «επιπλέον» προσπάθεια σε σύγκριση με ένα AMOLED panel, και δείχνει με τον καλύτερο τρόπο την ποιότητα της οθόνης του Smartphone. Το View 20 αναγνωρίζεται κανονικά από το Youtube σαν συσκευή που υποστηρίζει την προβολή HDR βίντεο, προς το παρόν ομως δεν υποστηρίζεται από υπηρεσίες όπως αυτή του Netflix και του amazon Prime.

https://youtu.be/Xk_o9JEQ0Mo

Η τρύπα στην οθόνη είναι μόνο ένα από τα χαρακτηριστικά της οθόνης του View 20, και η Honor γνωρίζει πολύ καλά ότι η … τρύπα αυτη δεν την κάνει αυτόματα και καλή οθόνη σε συνολική απόδοση. Προς τιμήν της εταιρείας όμως, η οθόνη αυτή είναι όντως πολύ καλή, και πρακτικά κοντά στο μέγιστο του τι μπορεί να πετύχει κανείς με ένα LCD Panel. Θα θέλαμε στο μέλλον τη χρήση μιας AMOLED οθόνης σε συσκευές αυτού του είδους, όμως όπως ήδη αναφέραμε, αυτό είναι περιορισμός που προς το παρόν δεν είναι στο χέρι της Honor να τον ξεπεράσει.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights