Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Honor View 20 Review : Καινοτομία και επιδόσεις

Honor View 20 Review : Καινοτομία και επιδόσεις

απο Kostas Gliatiotis

Στο εσωτερικό του View 20 βρίσκεται μια αρκετά μεγάλη σε χωρητικότητα μπαταρία των 4.000 mAh. Σε συνδυασμό με την πολύ καλή διαχείριση ενέργειας που κάνει το λειτουρικό σύστημα (εκμεταλλευόμενο και τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης…) αλλά και την βελτιωμένη κατανάλωση του Kirin 980 λόγω της κατασκευής στα 7nm, το αποτέλεσμα είναι σε κάθε περίπτωση εντυπωσιακό.

Το View 20 είναι μια από τις ελάχιστες συσκευές της αγοράς σε αυτή την κατηγορία τιμής και επιδόσεων, που μπορεί να χαρακτηριστεί σαν Smartphone με δύο ημέρες χρήσης από την μπαταρία του. Ακόμα και σε σχετικά έντονη και συνεχόμενη χρήση, η μπαταρία συνήθως έχει περίπου ένα 50% στο τέλος της ημέρας, που φτάνει θεωρητικά μέχρι το βράδυ και της επομένης.

Θα πρέπει κάποιος να χρησιμοποιήσει εντατικά την κάμερα του View 20, αλλά και να παίξει συνεχόμενα παιχνίδια με αυτό, εκτός από χρήση για Social Media και πλοήγηση στο Internet, για να καταφέρει να την «Αδειάσει» μέσα σε μια ημέρα. Ακόμα όμως και σε αυτή την περίπτωση, το να την αδειάσει σημαίνει απλά ότι η μπαταρία θα έχει περίπου ένα 15% ακόμα διαθέσιμο, που είναι πλήρως αποδεκτό σαν περιθώριο ασφαλείας μέχρι να φτάσει στον φορτιστή.

Οι επιλογές διαχείρισης ενέργειας περιλαμβάνουν πλέον και την «λειτουργία μέγιστης απόδοσης» που όπως και στο Mate 20 Pro (είπαμε, συγγένειες είναι αυτές), προσφέρει την μέγιστη δυνατή απόδοση του Kirin 980, θυσιάζοντας την κατανάλωση ενέργειας αλλά και την παραγωγή θερμότητας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Το Mode αυτό είναι χρήσιμο σε ελάχιστα παιχνίδια, αφού και χωρίς αυτό δεν τίθεται πρόβλημα επιδόσεων, όμως αυξάνει όντως σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας ακόμα και σε κατάσταση αναμονής.

Για την επιπλέον εξοικονόμηση ενέργειας, το Magic UI 2 προσφέρει μια εφαρμογή διαχείρισης του συστήματος γενικότερα αλλά και ειδικότερα του τι κάνει κάθε εφαρμογή που είναι εγκατεστημένη στο View 20. Ο χρήστης που έχει τον χρόνο και τη διάθεση να ασχοληθεί, θα φέρει περισσότερο στα μέτρα του τη συσκευή, και θα πετύχει μια επιπλέον απόδοση από την μπαταρία που ανάλογα με τη χρήση φτάνει και το 20%.

Στο κάτω μέρος του View 20 υπάρχει φυσικά USB Type-C θύρα επικοινωνίας, αφού το MicroUSB έιναι κάτι που ευτυχώς ανήκει στο παρελθόν πλέον. Η Honor επέλεξε να χρησιμοποιήσει την παλαιότερη έκδοση του SUPER CHARGE προτύπου της Huawei, με έναν φορτιστή που φτάνει τα 20W, αντί του νεότερου που χρησιμοποιείται προς το παρόν μόνο στο Mate 20 Pro.

Το View 20 μπορεί να γεμίσει περίπου το 50% της μπαταρίας του σε μισή ώρα, όμως κατά προτίμηση πρέπει να χρησιμοποιειται εκτός από τον φορτιστή, και το καλώδιο που περιλαμβάνεται στην συσκευασία του.

Συμπέρασμα

Με το View 20 η Honor έρχεται σε μια κατηγορία τιμής που μέχρι σήμερα δεν είχε δοκιμάσει να «παίξει» στην Ευρώπη και τη χώρα μας συγκεκριμένα. Όλες οι προηγούμενες High end συσκευές της ήταν μια διαφορετική έκδοση των συσκευών της Huawei, με συγκεκριμένες παραχωρήσεις που επέτρεπαν τη μείωση του κόστους και της τελικής τιμής πώλησης.

To View 20 όμως δεν ανήκει σε αυτη την κατηγορία. Διατηρεί όλα τα πλεονεκτήματα που προσφέρει στην Honor η «συνεργασία» με την Huawei, όπως ο καταπληκτικός Kirin 980 επεξεργαστής του, και προσφέρει και μερικά δικά του, όπως η κάμερα των 48 Mpixels. Παρότι δεν προσπαθεί να συγκριθεί σε απόδοση με αυτή των Mate 20 Pro και πόσο μάλλον των επόμενων συσκευών της σειράς Ρ της Huawei, ξεφεύγει αρκετά από αυτό που μας είχε συνηθίσει μέχρι σήμερα η Honor.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι το View 20 αξίζει τα χρήματα του σε κάθε περίπτωση, αφού είναι ένα Smartphone που ανήκει σε μια «ανωτερη» κατηγορία τιμής και χαρακτηριστικών. Μάλιστα η Honor το πετυχαίνει αυτό με ένα αρκετά διαφορετικό Smartphone από ότι μας έχει συνηθίσει μέχρι σήμερα. Αυτό είναι και η καλύτερη ένδειξη ότι η εταιρεία μπορεί να δημιουργήσει διαφορετικές προτάσεις, που πιθανόν θα την φέρουν και μέσα στις 5 πρώτες εταιρείες παγκοσμίως τα επόμενα χρόνια.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights