Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Honor View 20 Review : Καινοτομία και επιδόσεις

Honor View 20 Review : Καινοτομία και επιδόσεις

απο Kostas Gliatiotis

Η Honor είναι γνωστή για τις ιδιαίτερα ανταγωνιστικές συσκευές που σχεδιάζει, συσκευές που κατά κανόνα είναι και αρκετά οικονομικές με βάση και τις δυνατότητες τους. Αυτή η πολιτική περιλαμβάνει πάντα και κορυφαία High End Smartphones, που παραμένουν έστω πιο οικονομικά από τις περισσότερες προτάσεις άλλων κατασκευαστών.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και το View 20, ένα Smartphone που φέρνει αρκετές «πρωτιές» για την εταιρεία, αλλά και την Ελληνική αγορά. Παρότι θα μπορούσε να πει κανείς ότι το Smartphone έχει μια πιο υψηλή τιμή από το συνηθισμένο για την Honor, είναι δεδομένο ότι σε αυτή τη τιμή το View 20 έχει να προσφέρει αρκετά πράγματα που δύσκολα θα βρει κανεις αλλού.

Ο μοναδικός σχεδιασμός, η οθόνη που καταλαμβάνει σχεδόν ολόκληρη την μπροστινή επιφάνεια, και φυσικά η κάμερα των 48 Mpixels είναι μερικά από τα μοναδικά χαρακτηριστικά του Smartphone, τα οποία και θα γνωρίσουμε αναλυτικότερα στο Review  που ακολουθεί.

Η Cosmote μας έδωσε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε το View 20 στο όπως πάντα καταπληκτικό 4G+ δίκτυο της. Το Smartphone υποστηρίζει ταχύτητες μετάδοσης έως και 500Mbps στο δίκτυο της εταιρείας, και σε καθημερινή πραγματική χρήση, μπορεί με άνεση να πετύχει ταχύτητες πάνω από 100mbps σε όλες τις περιοχές που βρεθήκαμε μέσα στην Αθήνα. Το video streaming, το browsing και η χρήση Social Media, είναι πλέον “αστεία” εύκολες διαδικασίες για το δίκτυο της Cosmote.

Σχεδιασμός.

Η Honor δίνει ιδιαίτερη σημασία στον σχεδιασμό, αλλά και την συνολική εμφάνιση των συσκευών της, αφού κατά κανόνα όπως και η ίδια δηλώνει, απευθύνεται σε νεανικότερο κοινό (σε ηλικία αλλά και… νοοτροπία). Το View 20 δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτό, αφού προφανώς και έχει σχεδιαστεί με στόχο να τραβάει τα βλέμματα με την εξωτερική του εμφάνιση.

Προφανώς και το περισσότερο ενδιαφέρον υπάρχει για την μπροστινή πλευρά και την οθόνη του View 20, όμως πριν περάσουμε σε αυτή αξίζει να ασχοληθούμε λίγο με την πίσω όψη. Η Honor φημίζεται για την πολιτική της να χρησιμοποιεί ασυνήθιστες τεχνικές κατασκευής προκειμενου να πετυχαίνει μια αντίστοιχα διαφορετική εμφάνιση από το συνηθισμένο.

Το πίσω μέρος λοιπόν, είναι κατασκευασμένο από γυαλί μεν, όμως αυτο έχει δεχθεί μια ξεχωριστή επεξεργασία, με διαφορετικά «επίπεδα» στην βαφή του. ΜΕ αυτόν τον τρόπο η εταιρεία έχει πετύχει μια ξεχωριστή εμφάνιση, με ένα χαρακτηριστικό  V σχέδιο που εμφανίζεται κάτω από τζάμι. Ανάλογα με το χρώμα που θα επιλέξει κάποιος να αγοράσει το View 20, το φαινόμενο αυτό είναι από ελάχιστα ορατό σε μαύρο, έως και αρκετά… εντυπωσιακό στο μπλέ και κόκκινο χρώμα.

Στην πίσω όψη βρίσκεται και ο ασθητήρας αποτυπωμάτων, αφού το View 20 έχει οθόνη τεχνολογίας LCD, στις οποίες δεν είναι τεχνικά δυνατή η τοποθέτηση του κάτω από αυτές. Η άποψη μας είναι ότι η τοποθέτηση σε αυτό το πίσω μέρος είναι προτιμότερη για τους περισσότερους χρήστες, αφού είναι σαφώς πιο βολική και άμεση στο ξεκλείδωμα της συσκευής.

Η Honor και η Huawei αντίστοιχα, έχουν μια πολύ καλή παράδοση στην χρήση αισθητήρων με εντυπωσιακά γρήγορη απόκριση, και το View 20 δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτό. Η διαδικασία εγγραφής ενός αποτυπώματος είναι λίγο πιο «λεπτομερής» από το συνηθισμένο, κάτι που όμως έχει επιλεχθεί προφανώς για μεγαλύτερη ασφάλεια και αξιοπιστία.

Τελειώνοντας με την πίσω όψη, βρίσκουμε στην αριστερή πάνω γωνία τις θεωρητικά δύο κάμερες του Smartphone. Η βασική από αυτές είναι φυσικά η κάμερα των 48 Mpixels, που αποτελεί και ένα από τα ξεχωριστά Features του View 20. Η δευτερη μικρότερη κάμερα είναι σε ξεχωριστό μικρό πλαίσιο, μαζί με το LED Flash, αλλά και τους αισθητήρες φωτισμού και ισορροπίας λευκού που είναι καλά «κρυμμένοι» στο μαύρο αυτό πλαίσιο.

Ερχόμενοι τώρα στην μπροστινή όψη του View 20 αυτό που ξεχωρίζει προφανώς είναι η εντυπωσιακά μεγάλη οθόνη του, που καταλαμβάνει σχεδόν ολόκληρη την διαθέσιμη επιφάνεια. Για να το πετύχει αυτό, η Honor έχει επιλέξει να χρησιμοποιήσει μια νέα και ασυνήθιστη προς το παρόν λύση, με την τοποθέτηση της κάμερας μέσα στην ίδια την οθόνη, και συγκεκριμένα στην αριστερή πάνω γωνία της.

Η Honor τονίζει ότι έχει «μελετήσει» ιδιαίτερα την λύση που έχει χρησιμοποιήσει, και αναφέρει χαρακτηριστικά ότι τα δύο ανώτερα «στρώματα» της οθόνης είναι στη θέση τους, και μπροστά από την κάμερα, με ειδική επεξεργασία ώστε να μην εμποδίζουν το φως που περνάει σε αυτή.

Με τον τρόπο αυτό το View 20 δεν είναι και ευαίσθητο σε χτυπήματα που μπορούν να σπάσουν την οθόνη του ή έστω δεν είναι πιο ευαίσθητο από άλλα Smartphones που η οθόνη τους δεν έχει… τρύπα. Το πλαίσιο στο πάνω μέρος της οθόνης φιλοξενεί το ακουστικό του View 20, και σχεδόν στην γωνία υπάρχει και το LED ειδοποιήσεων που υπάρχει κανονικά παρά τον…. περιορισμένο χώρο.

Μια έξυπνη ιδέα της Honor είναι η τοποθέτηση του αισθητήρα φωτισμού στο πάνω μέρος του πλαισίου. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να είναι αρκετά μεγάλος ώστε να αναγνωρίζει σωστά τις συνθήκες γύρω του, ενώ προφανώς είναι και πιο εύκολη η κατασκευή του. Σε αυτό το σημείο υπάρχουν όμως δύο ακόμα ιδιαίτερα χρήσιμα «features» του View 20. Το πρώτο και πιο σημαντικό είναι η θύρα 3.5 mm για ακουστικά, που η εταιρεία επαναφέρει στις συσκευές της, και το δεύτερο είναι μια θύρα υπερύθρων που επιτρέπει στο View 20 να λειτουργεί σαν… χειριστήριο για άλλες συσκευές.

Το πλαίσιο στο κάτω μέρος της οθονης είναι ελάχιστα μεγαλύτερο από ότι στις τρεις υπολοιπες πλευρές, μια όμως λογική διαφορά, αφού σε αυτό το σημείο βρίσκεται το Hardware που την «ενώνει» με το υπόλοιπο Smartphone. Σε κάθε περίπτωση, το View 20 μπορεί να ισχυρίζεται ότι είναι ένα από τα τηλέφωνα με το μικρότερο συνολικό μέγεθος με δεδομένη και την ιδιαίτερα μεγάλη οθόνη των 6.4 ιντσών που διαθέτει.

Για το τέλος αφήσαμε το πλαϊνό μέρος, που είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, μια επιλογή που έχει γίνει για δύο πολύ συγκεκριμένους λόγους. Ο ένας είναι το μειωμένο του βάρος σε σύγκριση με το ατσάλι, ο δέυτερος όμως είναι πιο «πρακτικός» αφού το αλουμίνιο είναι πιο εύκολο να … βαφτεί σε διαφορετικές αποχρώσεις που να ταιριάζουν με το χρώμα του υπόλοιπου Smartphone.

Αυτό που θα θέλαμε από την Honor είναι καποια στιγμή να προσφέρει κάποιου είδους επίσημη αντοχή στο νερό και τη σκόνη στις συσκευές της, αφού ειδικά στην κατηγορία τιμής που ανήκει το View 20 είναι ένα από τα ελάχιστα χαρακτηριστικά που απουσιάζουν από ένα κατά τα άλλα πλήρες Smartphone.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights