Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei P30 Pro Review : Ο βασιλιάς της φωτογραφίας
huawei

Huawei P30 Pro Review : Ο βασιλιάς της φωτογραφίας

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερα.

Αυτό που είναι σχεδόν αδύνατον κάθε φορά να περιγράψει κάποιος σε ένα κείμενο με… λογικό μέγεθος, είναι οι αμέτρητες δυνατότητες που προσφέρουν οι συσκευές της εταιρείας στον τομέα της φωτογραφίας. Όσο πολλές και αν θεωρούσε κανείς ότι είναι αυτές στο αμέσως προηγούμενο P20 Pro, και όσο και αν αυξήθηκαν στο Mate 20 Pro μερικούς μήνες μετά, η Huawei δεν φαίνεται να έχει «ξεμείνει» από νέα χαρακτηριστικά, και η κάμερα του P30 Pro είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή σε δυνατότητες αλλά και πραγματική απόδοση.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά και μόνο των τεσσάρων καμερών στο πίσω μέρος του, είναι από μόνα τους ασυνήθιστα για ένα Smartphone, και πλησιάζουν εντυπωσιακά κοντά στο τι μπορεί να είναι τεχνικά εφικτό σε ένα Smartphone. Η ανάλυση της βασικής κάμερας παραμένει στα 40ΜΡ, όμως κάθε άλλο χαρακτηριστικό της είναι πραγματικά, και ουσιαστικά νέο. Η εταιρεία έχει χρησιμοποιήσει έναν διαφορετικό αισθητήρα, που χρησιμοποιεί το RYYB πρότυπο για την αποτύπωση των χρωμάτων.

Το πρότυπο αυτό, αντικαθιστά τα πράσινα pixel του αισθητήρα που είναι διπλάσια σε αριθμό από τα κόκκινα και τα μπλε, με κίτρινα, μια αλλαγή που έχει γίνει για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Με αυτόν τον τρόπο, σύμφωνα με την εταιρεία, ο αισθητήρας των 40ΜΡ έχει επίσης…40% αυξημένη ευαισθησία στο φως, κάτι που του επιτρέπει να βλέπει ακόμα πιο καλά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Σε συνδυασμό τώρα με το επίσης βελτιωμένο f/1.6 διάφραγμα του φακού, η βασική κάμερα του P30 pro είναι και η πρώτη της σειράς που έρχεται με OIS.

Ειδικά για αυτό το τελευταίο, οι άνθρωποι της εταιρείας νιώθουν δικαίως ιδιαίτερα υπερύφανοι, αφού μέχρι στιγμής δεν υπάρχει συσκευή του ανταγωνισμού με κάμερα αυτής της ανάλυσης και οπτικό σταθεροποιητή εικόνας. Μάλιστα η δημιουργία του χρειάστηκε τρία χρόνια δουλειάς, και παρότι η κάμερα των 40ΜΡ κατασκευάζεται από τη Sony, το OIS αλλά και το RYYB πρότυπο, είναι δύο χαρακτηριστικα που σχεδιάστηκαν από την ίδια τη Huawei.

Η κάμερα όμως που έχει ίσως το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, επειδή αποτελεί κάτι πραγματικά νεό στην αγορά των Smartphones, είναι αυτή με το 5Χ οπτικό Zoom, και τον αισθητήρα των 8ΜΡ. Για να το πετύχει αυτό η Huawei, έχει χρησιμοποιήσει μια κάμερα που θυμίζει… περισκόπιο στον τρόπο λειτουργίας της. Η κάμερα είναι τοποθετημένη υπό γωνία στο εσωτερικό του P30 Pro, ώστε να «χωράνε» οι πεντε διαφορετικοί φακοί που υπάρχουν μπροστα από τον αισθητήρα, και στην συνέχεια υπάρχει ένα κατοπτρο που αντανακλά το φως πάνω σε αυτούς.

Σε αυτή την κάμερα το διάφραγμα είναι αρκετά πιο περιορισμένο στο f/3.4, όμως αυτό αποτελεί έναν τεχνικό περιορισμό που προς το παρόν τουλάχιστον δεν μπορεί να ξεπεραστεί σε ένα Smartphone, τουλάχιστον όχι μέχρι η Huawei πιθανότατα να αποφασίσει να «ξαναγράψει» τους κανόνες στη φωτογραφία με κινητά….

Φυσικά υπάρχει και η Τρίτη κάμερα των 20ΜΡ που έχει μεταφερθεί πρακτικά αυτούσια από το Mate 20 Pro, και έχει τον πολύ χρήσιμο σε μακρινά πλάνα, υπερ ευρυγώνιο φακό μπροστά της. Μάλιστα, σε πλήρη αντίθεση με την επιλογή του μεγαλύτερου ανταγωνιστή της Huawei, η κάμερα αυτή έχει και auto focus, μια δυνατότητα που εκτός του ότι θα έπρεπε πλέον να… θεωρείται δεδομένη σε αυτή την κατηγορία χρημάτων, προσφέρει και το εντυπωσιακό Super Macro Mode για πολύ κοντινές φωτογραφίες.

Το τεχνικό κομμάτι φτάνει στο… τέλος του, με την αναφορά στην τέταρτη κάμερα του P30 Pro, η οποία δεν χρησιμοποιείται μόνη της ποτέ, και είναι ένας ToF αισθητήρας. Η κάμερα αυτή μπορεί να δημιουργήσει έναν πολύ πιο «ακριβή» χάρτη για το βάθος πεδίου που βλέπει το P30 Pro, μια δυνατότητα που είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στις φωτογραφίες με θολό φόντο.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights