Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei P30 Pro Review : Ο βασιλιάς της φωτογραφίας
huawei

Huawei P30 Pro Review : Ο βασιλιάς της φωτογραφίας

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερα Part 2.

Φτάνοντας τώρα και στο πρακτικό κομμάτι, αυτό που έχει σημασία είναι τι φωτογραφίες μπορεί να βγάλει το P30 Pro αλλά και τι δυνατότητες προσφέρει αυτό το εντυπωσιακό σύνολο από διαφορετικές κάμερες.

Ξεκινόντας με την απόδοση της βασικής του κάμερας, η εταιρεία έχει κάνει μερικές πολύ συγκεκριμένες αλλαγές. Προκειμένου να πετύχει το καλύτερο που μπορεί σε χρωματική πιστότητα, η κάμερα των 40ΜΡ παράγει λιγότερο «ζωντανές» φωτογραφίες, που είναι πολύ πιο κοντά σε αυτό που θα θεωρούσε λογικό ένας επαγγελματίας φωτογράφος. Η λεπτομέρεια τους είναι αναμενόμενα κορυφαία, αφού το P30 Pro συνδυάζει τα δεδομένα από ολόκληρο τον αισθητήρα, για να παράγει φωτογραφίες των 10MP.

Για όσους θεωρούν ότι οι φωτογραφίες πρέπει να είναι λίγο πιο «ζωντανές» το Master AI είναι και πάλι εδώ για να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες τεχνητης νοημοσυνης του επεξεργαστή στο εσωτερικό του P30 Pro. Η λειτουργία του Master AI έχει βελτιωθεί σημαντικά σε σύγκριση με το P20 Pro, αλλά και το Mate 20 Pro, και οι φωτογραφίες που παράγει είναι λιγότερο «έντονες». Με αυτόν τον τρόπο τα χρώματα είναι τονισμένα όσο χρειάζεται ανάλογα με το αντικείμενο ή το σκηνικό που έχει αναγνωρίσει η κάμερα, χωρίς όμως ποτέ να θεωρηθούν «υπερβολικά».

Το HDR Mode, είναι κάτι που θα θέλαμε από την Huawei να προσφέρει πιο εύκολα και άμεσα στο μενού της κάμερας, και όχι σαν επιπλέον κατηγορία στις περισσότερες ρυθμίσεις. Επίσης θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη η ταυτόχρονη λειτουργία του με το Master AI, κάτι που δυστυχώς δεν έχει γίνει μέχρι και σήμερα. Η εταιρεία θεωρεί πιθανότατα ότι όσοι γνωρίζουν σε ποιες συνθήκες είναι απαραίτητη η ενεργοποίηση του, θα επιλέξουν να το βρούν στο μενού με τις περισσότερες επιλογές.

Οι φωτογραφίες τώρα που παράγει το HDR Mode είναι το λιγότερο καταπληκτικές, ακριβώς επειδή και αυτές εκμεταλλευόνται τις μοναδικές δυνατότητες της κάμερας των 40ΜΡ. Το χρωματικό εύρος είναι εντυπωσιακά ευρύ, και ταυτόχρονα αποτυπώνεται σωστά ο φωτισμός ακόμα και σε σημεία που δεν είναι καθόλου εύκολο.

Αυτό που πρέπει να αναγνωρίσει κανείς στην εταιρεία, είναι ότι οι δυνατότητες του Master AI προσφέρονται και στις τρεις κάμερες, και μάλιστα συνδυάζονται και με τα διαφορετικά «χρωματικά προφίλ» που προσφέρει η εφαρμογή, και προσωμοιώνουν την μοναδική απόχρωση που έχουν οι φωτογραφίες μιας Leica μηχανής.

Η δεύτερη κάμερα τώρα, παρότι είναι… Τρίτη στη σειρά στο πίσω μέρος του P30 pro, είναι αυτή με το 5Χ οπτικό Zoom, και την ανάλυση των 8ΜΡ. Για τη δημιουργία των φωτογραφιών, το Smartphone χρησιμοποιεί δεδομένα και από την βασική του κάμερα, με αποτέλεσμα οι φωτογραφίες να έχουν και εδώ ανάλυση 10ΜΡ.

Οι τεχνικές λεπτομέρειες για τον τρόπο που λειτουργεί η κάμερα αυτή, θα είχαν λίγη σημασία αν η απόδοση της δεν ήταν εντυπωσιακή στην πράξη. Αυτό που πρέπει να αναγνωρίσουμε στην εταιρεία, είναι ότι έχει καταφέρει οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει, να είναι πρακτικά ίδιές σε ποιότητα χρωμάτων με αυτές από την βασική κάμερα των 40ΜΡ.

Είναι σχεδόν αδύνατον να να περιγράψει κάποιος πόσο ασυνήθιστο είναι να μπορεί να φέρει το αντικείμενο της φωτογραφίας του τόσο κοντά με την κάμερα αυτή, αφού το 5Χ οπτικό zoom είναι κάτι που δεν υπηρξε ποτε στο παρελθόν σε Smartphone. Μάλιστα, ειδικά με δεδομένη την πολύ καλή ποιότητα των τελικών φωτογραφιών, παρότι αρχικά δεν θεωρεί κάποιος ότι θα του είναι συχνά χρήσιμο το 5Χ οπτικό Zoom, καταλήγει να το χρησιμοποιεί σημαντικά πιο πολύ από ότι θα περίμενε.

Οι δυνατότητες όμως της κάμερας αυτής δεν τελειώνουν εδώ, αφού η εταιρεία έχει κάνει πάλι τα «μαγικά» της ώστε να μπορεί να προσφέρει ακόμα περισσότερες επιλογές για 10Χ έως και… 50Χ zoom. Προφανώς από το 5Χ και μετά πρόκειται για ψηφιακή επεξεργασία, όμως όπως και στις προηγούμενες συσκευές της, η Huawei ονομάζει το 10Χ Hybrid Zoom, αφού χρησιμοποιεί δεδομένα από την βασική κάμερα, και αυτή με τον περισκοπικό φακό.

Το αποτέλεσμα είναι και εδώ κοντά στα όρια του αδύνατου, για τα δεδομένα ενός Smartphone. Η λεπτομέρεια που περιέχουν οι φωτογραφίες είναι εντυπωσιακά υψηλή, για τα δεδομένα του 10Χ zoom, και με χαρακτηριστική άνεση, ανώτερες από κάθε άλλο Smartphone που προσφέρει ανάλογη ψηφιακή μεγένθυση.

Το 50Χ ψηφιακό zoom είναι αυτό όμως που δεν μπορεί εύκολα κάποιος να «δεχθεί» ότι μπορεί να το πετύχει ένα Smartphone με μια κάμερα αυτού του είδους. Παρότι προφανώς και δεν είναι συχνά απαραίτητο σαν δυνατότητα, όταν το χρησιμοποιήσει ο ιδιοκτήτης του P30 Pro, δεν γίνεται να μην εντυπωσιαστεί με το αποτέλεσμα.

Μερικές από τις φωτογραφίες που βγάλαμε με το P30 Pro στο Παρίσι, μοιάζουν να είναι εκτός πραγματικότητας, όμως είναι αυτές που δείχνουν καλύτερα τι μπορεί να κάνει το συγκεκριμένο Mode.

Ερχόμενοι τώρα στην κάμερα με τον υπερ ευρυγώνιο φακό, η Huawei σε πλήρη αντίθεση με τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή της, επιμένει να θεωρεί ότι αυτή πρέπει εκτός των άλλων να έχει και auto focus στον φακό μπροστά από τον αισθητήρα των 20MP. Το διάφραγμα αυτού του φακού είναι πιο περιορισμένο στο f/2.2 αφού αναμενόμενα προορίζεται κυρίως για τη χρήση κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το οπτικό πεδίο των 107 μοιρών, είναι κοντά στο ιδανικό προκειμένου οι φωτογραφίες να μην έχουν ιδιαίτερη αλλοίωση στα άκρα τους, τουλάχιστον όχι περισσότερο από όσο θεωρείται αποδεκτό σε ένα τόσο ευρύ πλάνο. Η λεπτομέρεια που περιέχουν είναι ικανοποιητική, χάρη στην υψηλότερη ανάλυση των 20ΜΡ, ώστε να αποτυπώνεται σωστά το μεγαλύτερο πλάνο.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights