Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei P30 Pro Review : Ο βασιλιάς της φωτογραφίας
huawei

Huawei P30 Pro Review : Ο βασιλιάς της φωτογραφίας

απο Kostas Gliatiotis

Μπαταρία.

Η Huawei φαίνεται να έχει ανακαλύψει μια μυστική συνταγή, που της επιτρέπει να προσφέρει στις συσκευές της καταπληκτικούς χρόνους αναμονής και λειτουργίας, ακόμα και για τη μεγάλη συνήθως χωρητικότητα της μπαταρίας τους. Στην περίπτωση του P30 Pro, η μπαταρία αυτή έχει χωρητικότητα 4.200 mAh, και η απόδοση της είναι ακόμα καλύτερη από αυτή του αμέσως προηγούμενου Mate 20 Pro.

Φυσικά, δεν υπάρχει «μαγική» συνταγή, και απλά η εταιρεία έχει αφιερώσει χρόνο και προσπάθεια, στο να κάνει το λειτουργικό σύστημα αρκετά έξυπνο ώστε να διαχειρίζεται σωστά την διαθέσιμη μπαταρία αλλά και το Hardware της συσκευής. Χωρίς απαραίτητα να «ενοχλεί» τον ιδιοκτήτη του με πολλές διαθέσιμες επιλογές και ρυθμίσεις, το EMUI 9.1 παρακολουθεί μονίμως τις εφαρμογές που αυτός χρησιμοποιεί, και το ποιες από αυτές δεν χρησιμοποιούνται συχνά αλλά έχουν μεγάλη κατανάλωση ενέργειας.

Aυτό δεν είναι κάτι που κάνει μόνο το EMUI 9.1, όμως το λειτουργικό σύστημα της εταιρείας το κάνει πολύ πιο αποδοτικά και με πολύ καλύτερη συχνότητα από τις περισσότερες αντίστοιχες λύσεις του ανταγωνισμού.

Αυτό που έχει εδώ σημασία είναι ότι το P30 pro μπορεί να πετύχει χρόνους αναμονής και λειτουργίας που δεν είναι συνηθισμένοι στην κατηγορία τιμής και επιδόσεων που ανήκει. Οι δύο ημέρες σχετικά έντονης χρήσης είναι με άνεση μέσα στις δυνατότητες της μπαταρίας του, ακόμα και όταν ο ιδιοκτήτης του είναι σχετικά απαιτητικός με την κάμερα και τις υπόλοιπες δυνατότητες του.

Σημασία έχει ότι θα πρέπει πραγματικά να «προσπαθήσει» κάποιος για να αδειάσει την μπαταρία του Smartphone μέσα στην πρώτη ημέρα από την φόρτιση της.  Στο ταξίδι μας στο Παρίσι, καταφέραμε να πετύχουμε περίπου 6 ώρες με την οθόνη του P30 Pro ενεργή, και χρήση του Google Maps μαζί με την κάμερα του, πριν η μπαταρία πέσει κάτω από το 25%. Οι έξι ώρες αυτές είναι πρακτικά το…ένα τέταρτο μιας ολόκληρης ημέρας, και κοντά στο μέγιστο που περνάει κάποιος με το Smartphone στα χέρια του.

Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι το P30 Pro υποστηρίζει το ιδιο εντυπωσιακά γρήγορο Super Charge πρότυπο της Huawei, με έναν φορτιστή που μπορεί να παρέχει έως και 40W. Ακόμα και με την μεγάλη χωρητικότητα των 4.200 mAh, ο φορτιστής αυτός μπορεί να γεμίσει το 70% της μπαταρίας σε μισή ώρα, κάτι που σημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης του P30 Pro θα έχει αρκετη μπαταρία για ολόκληρη την ημέρα.

Μια φόρτιση μέχρι το 50% παίρνει ακόμα λιγότερο χρόνο, επιτρέποντας στον ιδιοκτήτη του P30 Pro να το φορτίζει ακόμα και ενώ ετοιμάζεται το πρωϊ να ξεκινήσει την ημέρα του. Προφανώς και στο κάτω μέρος του Smartphone βρίσκεται μια USB Type-C θύρα φόρτισης και επικοινωνίας με τον υπολογιστή, όμως για την λειτουργία του Super Charge, πρέπει να χρησιμοποιείται το καλώδιο που υπάρχει στη συσκευασία του Smartphone.

Συμπέρασμα

Ο τρόπος που η Huawei μπορεί να προσθέτει κάτι πραγματικά νέο στις συσκευές της κάθε περίπου 6 μήνες είναι το λιγότερο εντυπωσιακός, και κάτι που σχεδόν καμία άλλη εταιρεία στον χωρό των Smartphone δεν μπορεί να ακολοθήσει.

Με το Mate 20 Pro σαν μια ήδη πολύ καλή «βάση», το P30 pro έρχεται στην κυριολεξία να «ξαναγράψει» τους … κανόνες του τι μπορεί να κάνει μια κάμερα σε ένα Smartphone, με τις εντυπωσιακές νέες δυνατότητες της. Για όσους θεωρούν ότι ένα Smartphone δεν είναι μόνο η κάμερα του όμως, το P30 Pro είναι ταυτόχρονα ένα πολύ ικανό τηλέφωνο και σε κάθε άλλο τομέα. Η άριστη κατασκευή και συναρμολόγηση του, η μεγάλη AMOLED οθόνη και η μπαταρία που δεν έχει ανταγωνισμό, προσφέρουν όλα όσα θέλει κανείς από ένα High end smartphone.

Προφανώς και το κόστος αγοράς του P30 Pro δεν είναι αμελητέο, όμως σε αυτά τα χρήματα το Smartphone μπορεί να ισχυρίζεται ότι προσφέρει πολλές δυνατότητες που δεν μπορεί κανείς να βρει σε κάποια συσκευή του ανταγωνισμού του. Το να το πετύχει αυτό η Huawei για δεύτερη φορά μέσα σε 6 μήνες, είναι το λιγότερο αξιοθαύμαστο, και κάτι που θα πρέπει να κάνει τον ανταγωνισμό της να … ανησυχεί ακόμα περισσότερο.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights