Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Motorola G7 Play Review : Ένα ενδιαφέρον Budget smartphone
g7 play

Motorola G7 Play Review : Ένα ενδιαφέρον Budget smartphone

απο Kostas Gliatiotis

Η παρουσία της Motorola τα τελευταία χρόνια είναι σχετικά περιορισμένη στη χώρα μας, λόγω της αντίστοιχα περιορισμένης «γκάμας» συσκευών που είχε διαθέσιμες στις κατηγορίες τιμής που έχει… νόημα να ανταγωνιστεί τις υπόλοιπες εταιρείες του χώρου.

Αυτό είναι κάτι που η εταιρεία σκοπεύει να αλλάξει σύντομα, και σε αυτή της την προσπάθεια, η σειρά G7 είναι η πρώτη που έρχεται ολοκληρωμένη στη χώρα μας, με ένα Smartphone σε κάθε μια από τις διαφορετικές κατηγορίες τιμής όπου υπάρχει και το μεγαλύτερο αγοραστικό ενδιαφέρον.

Το Moto G7 Play, που είναι το αντικείμενο και του συγκεκριμένου μας Review, είναι η οικονομικότερη πρόταση της νέας σειράς, αλλά και ένα από τα πιο οικονομικά Smartphones που μπορεί να βρει κανείς στην αγορά αυτή τη στιγμή, σε επίσημη πάντα εισαγωγή. Με κόστος στα 159 ευρώ, το G7 Play προσφέρει μια αρκετά μεγάλη οθόνη, αξιοπρεπέστατες επιδόσεις, και έναν σχεδιασμό που ακολουθεί τις τάσεις της αγοράς τη συγκεκριμένη εποχή.

Η Cosmote μας έδωσε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε το G7 Play στο όπως πάντα καταπληκτικό 4G+ δίκτυο της. Η μέγιστη ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων που υποστηρίζει το Smartphone είναι… μικρότερη από αυτή που προσφέρει το δίκτυο της Cosmote, όμως ακόμα και έτσι, η εμπειρία πλοήγησης στο Internet, το streaming Video από υπηρεσίες όπως το Youtube αλλά και το Netflix, παραμένει χαρακτηριστικά “άνετη”

Σχεδιασμός.

Προφανώς και στο κόστος των 159 ευρώ, η εταιρεία δεν έχει ιδιαίτερη «ευελιξία» στη χρήση πιο ακριβών υλικών, όμως το πλαστικό που έχει επιλέξει για την κατασκευή του G7 Play, έρχεται σε μια ασυνήθιστη μορφή που το κάνει να ξεχωρίζει.

Η πίσω επιφάνεια είναι κατασκευασμένη από πλαστικό μεν, με μια διαφορετική πιο «αγρια» υφή όμως, που έχει εκτός των άλλων και το πλεονέκτημα του ότι δεν μπορεί να γλιστρήσει από τα χέρια του ιδιοκτήτη του. Μάλιστα, σε σύγκριση με ένα απλό.. ματ πλαστικό, σίγουρα αυξάνει την αίσθηση «πολυτέλειας» που θέλει να δώσει η Motorola στο G7 Play.

Στο πάνω μέρος της πίσω αυτης επιφάνειας, και στο κέντρο της, βρίσκεται η μια κάμερα του Smartphone, επιλογή που και εδώ είναι απόλυτα δικαιολογημένη. Το πλαίσιο γυρω από αυτή έχει το χαρακτηριστικό πλέον για τις συσκευές της εταιρείας, στρογγυλό σχήμα, μια ευχάριστη «πινελιά» που κάνει το G7 Play άμεσα αναγνωρίσιμο σαν Smartphone της Motorola.

Ακριβώς από κάτω, βρίσκεται και ο αισθητήρας αποτυπωμάτων, που πάντα μας αρέσει το ότι έχει το λογότυπο της εταιρείας σχεδιασμένο πάνω του. Με αυτόν τον τρόπο η Motorola έχει καταφέρει να «διαφοροποιήσει» στις συσκευές της, ένα χαρακτηριστικό που κατά κανόνα είναι απλά εκεί για να κάνει τη δουλειά του, και όχι για να προσφέρει στην συνολική εμφάνιση.

Ερχόμενοι στην μπροστινή όψη τώρα, η οθόνη των 5.7 ιντσών έχει ένα σχετικά μεγάλο πλαίσιο γύρω της, στα όρια όμως του τι είναι αποδεκτό στην κατηγορία τιμής του G7 Play. Στο κάτω μέρος αυτού του πλαισίου η Motorola έχει τοποθετησει το λογότυπο της, μια και εδώ σωστή επιλογή, αφού οι περισσότερες συσκευές πλέον… μοιάζουν στην μπροστινή πλευρά τους.

Στο πάνω μέρος της οθόνης, υπάρχει επίσης ένα σχετικά μεγάλο Notch, το οποίο όμως εκτός από το ακουστικό και την μπροστινή κάμερα, φιλοξενεί και ένα ξεχωριστό Led Flash, αφού το νεανικό και όχι μόνο κοινό, θέλει να μπορεί να «φωτίσει» και τις Selfies φωτογραφίες του.

Θα πρέπει εδώ να αναγνωρίσουμε στην Motorola ότι δεν ακολουθεί την όχι ιδιαίτερα δημοφιλή τάση της εποχής μας, και δεν έχει αφαιρέσει την 3.5mm υποδοχή ακουστικών από το G7 Play. Μάλιστα τα ακουστικά αυτά χρησιμεύουν και σαν εξωτερική κεραία για το ενσωματωμένο ραδιόφωνο που διαθέτει το Smartphone.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights