Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Motorola G7 Play Review : Ένα ενδιαφέρον Budget smartphone
g7 play

Motorola G7 Play Review : Ένα ενδιαφέρον Budget smartphone

απο Kostas Gliatiotis

Επεξεργαστης Μνήμη

Στο εσωτερικό του G7 Play, βρίσκεται ένας επεξεργαστής που με χαρακτηριστική άνεση προσφέρει περισσότερα από το συνηθισμένο για την κατηγορία τιμής του. Ο Snapdragon 632, αποτελεί μια λιγότερο ισχυρή έκδοση του Snapdragon 636, και όχι μια πιο «δυνατή» του πιο απλού SD630 .

Από τους συνολικά οχτώ πυρήνες επεξεργασίας στο εσωτερικό του, οι τέσσερις ονομάζονται Kryo 250 Gold, και αποτελούν μια τροποποιημένη έκδοση των Α-73 της ARM. Η απόδοση τους είναι σημαντικά υψηλότερη από αυτή των πιο απλών A-53, που εδώ αποτελούν την δεύτερη «τετράδα» και ονομάζονται τυπικά Kryo 250 Silver.

Η ουσιαστική διαφορά του SD632 από τον SD636 είναι ότι η μέγιστη συχνότητα λειτουργίας και για τους 8 πυρήνες επεξεργασίας είναι το 1.8 GHz. Ο συγκεκριμένος περιορισμός πάντως δεν είναι ιδαίτερα σημαντικός, αφού ακόμα και έτσι, το G7 Play ξεπερνά κατά πολύ τις επιδόσεις των περισσότερων ανταγωνιστικών συσκευών του ή είναι έστω αντίστοιχες.

Το μοναδικό ίσως «αρνητικό» του Smartphone είναι ότι στη μια και μοναδική διαθέσιμη έκδοση του, έρχεται με 2 GB Μνήμης RAM. Η μνήμη αυτή, περιορίζει την απόδοση του, όχι σε απλή καθημερινή χρήση, αλλά όταν ο ιδιοκτήτης του περιμένει κάτι περισσότερο από αυτό.

Προφανώς και ένα Smartphone των 160 ευρώ δεν είναι σχεδιασμένο για έντονο Mutlitasking, και η Motorola δικαίως θεωρεί εδώ ότι  το G7 Play μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις που θα έχει κάποιος από αυτό.

Ουσιαστικά, αυτό που πρέπει να κάνει ο ιδιοκτήτης του, είναι να… θυμάται να εγκαταστήσει τις Lite εκδόσεις για εφαρμογές όπως το facebook και ο Messenger, προκειμένου αυτές να τρέχουν χωρίς προβλήματα μονίμως, και το G7 Play να έχει αρκετή διαθέσιμη μνήμη και για άλλες εφαρμογές.

Στον τομέα των γραφικών η Adreno 506 είναι και αυτή σημαντικά πιο «αποδοτική» από το συνηθισμένο σε αυτά τα χρήματα. Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει, είναι ότι μαζί με το DSP του SD632, δίνουν στο G7 Play την δυνατότητα εγγραφής 4k video, κάτι που δεν μπορεί μέχρι σήμερα να προσφέρει κανένα άλλο Smartphone σε αυτά τα χρήματα.

Για Gaming χρήση, η Adreno 506 καλύπτει τις απαιτήσεις που και εδώ είναι λογικό να έχει κάποιος από το Smartphone, και η χαμηλότερη ανάλυση της οθόνης βοηθάει σημαντικά σε αυτό. Τα περισσότερα από τα παιχνίδια που υπάρχουν στο Play Store της Google μπορούν να παίξουν στο Smartphone σε λογικά επίπεδα ρυθμίσεων ποιότητας, και μόνο τα πιο απαιτητικά από αυτά βρίσκονται εκτός των δυνατοτήτων του.

Για τον αποθηκευτικό χώρο, το G7 Play έρχεται ονομαστικά με 32 GB από τα οποία τα 22 περίπου είναι πραγματικά διαθέσιμα στον χρήστη του. Το Smartphone προσφέρει ξεχωριστές υποδοχές για τις δύο κάρτες SIM, και την κάρτα μνήμης MicroSD, μια ευχάριστη έκπληξη που θα εκτιμηθεί σίγουρα από τους υποψήφιους αγοραστές του.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights