Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy S10+ Review : Η κορυφή του … γαλαξία

Samsung Galaxy S10+ Review : Η κορυφή του … γαλαξία

απο Kostas Gliatiotis

Οθόνη.

Όπως ήδη αναφέραμε, ίσως το πιο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του νέου Galaxy S10+ είναι προφανώς η 6.4 Amoled οθόνη του. Η Samsung την ονομάζει πλέον «Dynamic» AMOLED, και η διαφορά στην ονομασία, προέρχεται από τον διαφορετικό τρόπο κατασκευής της και αντίστοιχα την διαφορετική της απόδοση.

Σύμφωνα με τη Samsung, η Dynamic Amoled οθονη του Galaxy S10+ (όπως και αυτή των S10 και S10e) είναι σχεδιασμένη να προβάλει τα πάντα με σημαντικά μειωμένη την μπλε απόχρωση που κάνει τα χρώματα πιο… ψυχρά. Με αυτόν τον τρόπο η οθόνη είναι σημαντικά πιο ξεκούραστη στο μάτι του χρήστη, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις τα χρώματα που προβάλει είναι και πιο «ζεστά» και ευχάριστα.

Υπάρχει ένα μεγάλο μέρος του αγοραστικού κοινού, που αρχικά θα θεωρήσει ασυνήθιστη την οθόνη του Galaxy S10+, ειδικά αν προέρχεται από καποια παλαιότερη κορυφαία συσκευή της εταιρείας. Ειδικά σε άμεση σύγκριση με το προηγούμενο Galaxy S9, για αρκετούς ιδιοκτήτες αυτού, η οθόνη του Galaxy S10+ είναι πιο «κίτρινη» ή πιο… κόκκινη ανάλογα με το πως θέλει να περιγράψει κάποιος τη διαφορά μεταξύ τους.

Τεχνικά τώρα, το Panel που έχει κατασκευάσει η Samsung έχει κορυφαία ανάλυση 3040 x 1440 pixels, που την κάνει μια από τις οθόνες με την υψηλότερη ανάλυση που υπάρχουν στην αγορά αυτή τη στιγμή. Το λίγο μεγαλύτερο μέγεθος σε σύγκριση με την οθόνη του απλού Galaxy S10, σημαίνει ότι η πυκνότητα της είναι ελαφρώς χαμηλότερη στα 522 pixels ανά ίντσα, που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί «κακή».

Εδώ πρέπει παρόλα αυτά να αναφέρουμε, ότι για λόγους μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας, η οθόνη του Galaxy S10+ λειτουργεί υπό κανονικές συνθήκες σε σημαντικά χαμηλότερη ανάλυση, στα 2280 x 1080 pixels. Μάλιστα σε αυτή την ανάλυση λειτουργεί η οθόνη όταν ανοίξει κάποιος για πρώτη φορά τη συσκευή, και πολλοί από τους υποψήφιους αγοραστές του, δεν το γνωρίζουν αυτό, και θα την αφήσουν σε αυτή την μειωμένη ανάλυση μονίμως.

Στο ξεχωριστό Performance Mode που έχει το Galaxy S10+, η οθόνη «επιστρέφει» στην μέγιστη ονομαστική ανάλυση της, με το λειτουργικό σύστημα παρόλα αυτά να ενημερώνει για την αυξημένη κατανάλωση ενέργειας σε αυτή την περίπτωση.

Οι διαθέσιμες ρυθμίσεις για την προσαρμογή της οθόνης τώρα, είναι λιγότερες από ότι στο παρελθόν, με τη Samsung να θεωρεί μάλλον σωστά, ότι πολλοί λίγοι έδιναν σημασία στις περισσότερες επιλογές που υπήρχαν στις προηγούμενες συσκευές. Έτσι υπάρχει το «κανονικό» χρωματικό προφίλ, και το «έντονο» που απλά τονίζει ακόμα περισσότερο όλα όσα προβάλλονται στην οθόνη.

Σε ότι αφορά την προβολή βίντεο τώρα, η οθόνη του Galaxy S10+ είναι συμβατή με το HDR10+ πρότυπο. Το + σημαίνει ουσιαστικά ότι η   οθόνη μπορεί να προσαρμόζει την χρωματική της απόδοση ακόμα και κατά τη διάρκεια της προβολής ενός συμβατού αρχείου βίντεο, παρόλα αυτά η ύπαρξη τους είναι αρκετά περιορισμένη.

Αυτό δεν εμποδίζει την οθόνη του Galaxy S10+ να προβάλει με την ίδια άνεση κα «απλό» HDR περιεχόμενο. Το Smartphone είναι ήδη συμβατό με το Youtube για την προβολή περιεχομένου σε HDR, όπως και με το  Netflix, ενώ το Amazon Prime είναι το μόνο που έχει περιεχόμενο HDR10+, έστω και αρκετά περιορισμένο σε επιλογές.

Η οθόνη του Galaxy S10+ είναι με χαρακτηριστική άνεση η καλύτερη οθόνη που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε Smartphone, αν και αυτό δεν θα έπρεπε να αποτελεί έκπληξη, αφού παραδοσιακά κάθε νέα κορυφαία συσκευή της εταιρείας έρχεται με την καλύτερη οθόνη που υπάρχει. Μπορεί από μόνη της να μην είναι αρκετή για να δικαιολογήσει την υψηλή τιμή πώλησης του Galaxy S10+, όμως είναι σίγουρα ένα από τα ισχυρότερα επιχειρήματα του.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights