Κάμερα.
Στο πίσω μέρος του Redmi 7 βρίσκονται τυπικά δύο διαφορετικές κάμερες. Η δεύτερη από αυτές έχει ανάλυση 2MΡ και χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τον υπολογισμό του βάθους σε φωτογραφίες με θολό φόντο.
Η βασική κάμερα, που είναι και αυτή που έχει σημασία, είναι ίσως ο μοναδικός τομέας όπου το Redmi 7 δείχνει την κατηγορία που ανήκει. Η ονομαστική ανάλυση των 12 ΜΡ δεν είναι σίγουρα «κακή» όπως και το μέγεθος του αισθητήρα με 1.25μm για κάθε Pixel. Το διάφραγμα f/2.2 είναι περισσότερο αυτό που εμποδίζει την καλή της απόδοση, και αυτό κυρίως σε συνθηκες χαμηλού φωτισμού.
Σε κανονικό φως, οι φωτογραφίες είναι ικανοποιητικές σε κάθε περίπτωση, και όπως συνηθίζει η Xiaomi, προσφέρουν κάτι περισσότερο από τον ανταγωνισμό τους. Μοναδικό μας «παράπονο» είναι το μειωμένο χρωματικό εύρος, που δεν βελτιώνεται σημαντικά ακόμα και με την χειροκίνητη ενεργοποίηση του HDR.
Το HDR αυτό μπορεί να ανιχνεύει και αυτόματα πότε είναι απαραίτητη η χρήση του, κάτι που δύσκολα βρίσκει κανείς σε συσκευές αυτού του είδους. Το αποτέλεσμα είναι πάντα φωτογραφίες με μεγαλύτερο δυναμικό εύρος, και συνήθως με περισσότερο φως ακόμα και σε δύσκολα σημεία.
Το Redmi 7 είναι το οικονομικότερο με διαφορά Smartphone της αγοράς, που έρχεται με κάμερα που προσφέρει δυνατότητες «τεχνητής νοημοσύνης». Η κάμερα μπορεί να αναγνωρίσει το αντικείμενο ή και το σκηνικό της φωτογραφίας, και να προσαρμόσει την χρωματική της απόδοση ώστε να το τονίσει και να βγάλει μια συνολικά πιο όμορφη φωτογραφια.
Η Xiaomi φημίζεται να μην υπερβάλλει στις επεμβάσεις της τεχνητής νοημοσύνης, και το Redmi 7 δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτό. Το Smartphone αναγνωρίζει σωστά ένα μεγάλο αριθμό από διαφορετικά αντικείμενα, και οι επεμβάσεις που κάνει είναι αρκετά περιορισμένες.
Η δεύτερη κάμερα όπως αναφέραμε χρησιμοποιείται αποκλειστικά στις φωτογραφίες με θολό φόντο. Οι φωτογραφίες αυτές είναι αποδεκτά καλές, με τον διαχωρισμό του αντικειμένου από το φόντο να είναι στα επίπεδα που περιμένει κανείς.
Για την φωτογράφιση σε χαμηλό φωτισμό τώρα, το Redmi 7 προσπαθεί να κάνει το καλύτερο που μπορεί με βάση την κάμερα του. Το f/2.2 διάφραγμα είναι αυτό που κάνει πιο… δύσκολη την λήψη φωτογραφιών, αφού το φυσικό μέγεθος του αισθητήρα των 12ΜΡ είναι ικανοποιητικό για καλές λήψεις. Προκειμένου να αντισταθμίσει αυτό το μειονέκτημα, χωρίς να αυξήσει και σημαντικά την τιμή του ISO, η κάμερα προσπαθεί να αυξήσει το χρόνο έκθεσης στο φως, κάτι που απαιτεί αρκετά σταθερό χέρι.
Αν το πετύχει κανεις αυτό, οι φωτογραφίες είναι ιδιαίτερα καλές για την κατηγορία αυτή, κυρίως επειδή έχουν πολύ χαμηλα επίπεδα ψηφιακού θορύβου. Η λεπτομέρεια τους έιναι επίσης αρκετά καλή, και μόνο το χρωματικό εύρος είναι και εδώ λίγο μικρότερο από ότι θα θέλαμε.
Προφανώς και η κάμερα του Redmi 7 είναι ένας τομέας όπου το Smartphone δειχνει ότι είναι μια οικονομική πρόταση, ακόμα όμως και αυτό το κάνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είναι άδικό να περιμένει κανείς περισσότερα από την κάμερα αυτή, που είναι σχεδιασμένη να καλύπτει τις βασικές ανάγκες που έχει κάποιος στην καθημερινότητα του.
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας