Η μεσαία κατηγορία τιμής έχει αποδειχθεί πολλές φορές ότι είναι αυτή που φέρνει τις περισσότερες πωλήσεις στους κατασκευαστές Smartphones, τουλάχιστον σε ποσότητα. H Samsung το «θυμήθηκε» αυτό με σκληρό τρόπο, αφού η προσπάθεια της να μειώσει την παρουσία της σε αυτή, είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει ένα μεγάλο μέρος του ποσοστού της στην παγκόσμια αγορά.
Όμως η Samsung έχει αποδείξει πολλές φορές ότι είναι μια τρομερά ευέλικτη εταιρεία παρά το μεγάλο μέγεθος της, και τον τελευταίο καιρό έχει μπει σε μια διαδικασία να αναστρέψει αυτή την πτωτική πορεία. Προφανώς για να το καταφέρει αυτό, χρειάζεται να βελτιώσει την παρουσία της στην μεσαία κατηγορία τιμής.
Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε με τα ιδιαίτερα ανταγωνιστικά Galaxy A50 και Galaxy A40, και πλέον συνεχίζεται με το ακόμα καλύτερο (αλλά και ακριβότερο…) Galaxy A70. Οι διαφορές του από το Α50 ειναι ακριβώς όσες πρέπει να είναι ώστε να έχει νόημα η ύπαρξη του σαν ξεχωριστή συσκευή. Στο Review που ακολουθεί, θα τις γνωρίσουμε πιο αναλυτικά, και θα δούμε αν είναι …. αρκετές , ώστε το Galaxy A70 να έχει τη θέση του στην Ελληνική και όχι μόνο αγορά.
Σχεδιασμός.
Έχουμε ήδη πεί ότι η Samsung κατάφερε να κάνει σημαντικές αλλαγές στον σχεδιασμό των συσκευών της, που στο σύνολο τους είναι προς το καλύτερο. Το Galaxy A70 ακολουθεί ακριβώς αυτή τη σχεδιαστική νοοτροπία, και έχει την ίδια εξωτερική εμφάνιση με το Galaxy A50, με προφανή διαφορά αυτή στις συνολικές του διαστάσεις.
Το πίσω μέρος του Smartphone είναι κατασκευασμένο και εδώ από ένα υλικό που μοιάζει με γυαλί, και αυτό που έχει σημασία είναι ότι έχει πρακτικά την ίδια εμφάνιση, αλλά και την αίσθηση στο χέρι. Μάλιστα σε άμεση σύγκριση με το Galaxy A50, διαπιστώσαμε ότι το πίσω μέρος του Α70 είναι σημαντικά πιο «ανθεκτικό» σε μικρές γρατζουνιές που μπορεί να εμφανιστούν στην καθημερινή χρήση.
Η συσκευή που είχαμε στα χέρια μας είναι και εδώ σε ένα χρώμα που η Samsung ονομάζει μαύρο χωρίς ακριβώς να είναι… μαύρο. Στην πραγματικότητα είναι κάτι ανάμεσα σε «ανθρακί» και γκρί, ενώ έχει και εδώ την πολύ πετυχημένη επίστρωση στο εσωτερικό του, που αντανακλά το φως και δημιουργεί αποχρώσεις που θυμίζουν ουράνιο τόξο. Παρότι η επιλογή αυτή μπορεί να «ενοχλήσει» όσους θέλουν μια πιο σοβαρή εμφάνιση, είναι σίγουρα ένα βήμα βελτίωσης για τη Samsung, και μια παραδοχή ότι οι ανταγωνιστές της σκέφτηκαν κάτι προτότυπο το οποίο υιοθέτησε και αυτή στη συνέχεια.
Οι τρεις κάμερες στο πίσω μέρος βρίσκονται στην αριστερή πάνω γωνία, σε μια διάταξη που διαφέρει σημαντικά σε εμφάνιση από αυτή των Galaxy A7 και Α9 του 2018. Σε αυτές τις συσκευές οι κάμερες έδειχναν πρόχειρα τοποθετημένες, κάτι που δεν ισχύει στην περίπτωση του Galaxy A70.
Ο αισθητήρας αποτυπωμάτων είναι και εδώ τοποθετημένος κάτω από την οθόνη του Galaxy A70, κάτι που αφήνει την υπόλοιπη πίσω επιφάνεια ουσιαστικά κενή. Ερχόμενοι τώρα στο πλαϊνό μέρος του Smartphone, μια σημαντική αλλαγή είναι ότι εδώ είναι άμεσα εμφανές ότι έχει κατασκευαστεί από αλουμίνιο.
Η επιλογή του μετάλλου για την πλαϊνή επιφάνεια του Galaxy A70 είναι ένα ξεκάθαρο πλεονέκτημα στην πολυτέλεια του, αλλά και στην αίσθηση στιβαρότητας που αφήνει στο χέρι του ιδιοκτήτη του. Μάλιστα είναι βαμμένο στο ίδιο χρώμα με το πίσω μέρος, κάτι που ισχύει για όλες τις χρωματικές εκδόσεις. Η επιλογή του αλουμινίου αντί του ατσαλιού τώρα, έχει θετικές επιπτώσεις και στην διατήρηση του βάρους σε χαμηλά επίπεδα.
Ερχόμενοι τώρα στην μπροστινή επιφάνεια, φτάνουμε και στο πιο ενδιαφέρον και σημαντικό τομέα του Galaxy A70 που είναι προφανώς η ιδιαίτερα εντυπωσιακή οθόνη του. Με διαγώνιο 6.7 ιντσών, είναι πρακτικά η μεγαλύτερη οθόνη που είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμη σε Smartphone της εταιρείας.
Το πλαίσιο γύρω από αυτή την οθόνη όμως, είναι εντυπωσιακά μικρό, ακόμα και σε σύγκριση με πολύ ακριβότερες συσκευές του ανταγωνισμού. Αυτό κάνει το Galaxy A70 ένα αρκετά «μαζεμμένο» Smartphone, με δεδομένο πάντα το μεγάλο μέγεθος της οθόνης τους.
Για να το πετύχει αυτό η εταιρεία, έχει χρησιμοποιήσει την λύση του Notch στο πάνω μέρος της οθόνης, που φιλοξενεί την μπροστινή κάμερα. Το Notch αυτό είναι ιδιαίτερα μικρό σε μέγεθος, και το ακουστικό βρίσκεται ακριβώς πάνω από αυτό. Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η μείωση του πλαισίου σε αυτό το επίπεδο, έχει «αναγκάσει» τη Samsung να αφαιρέσει το LED ειδοποιήσεων από το Galaxy A70.
Επειδή το πλαίσιο είναι ιδιαίτερα μικρό και κάτω από την οθόνη, το Galaxy A70 καταφέρνει να έχει λογικές διαστάσεις παρά την διαγώνιο των 6.7 ιντσών. Αντίστοιχα, η εταιρεία έχει καταφέρει να διατηρήσει το βάρος και σε λογικά επίπεδα, παρά και την μεγάλη χωρητικότητα της μπαταρίας.
Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε σαν θετικό την ύπαρξη της θύρας ακουστικών στο κάτω μέρος του Galaxy A70, αλλά και σαν αρνητικό την απουσία της προστασίας από νερό και σκόνη. Η Samsung έχει αφαιρέσει πλήρως την πιστοποίηση ΙΡ68 από τις συσκευές της σειράς Galaxy A, μια σχεδόν “αναγκαστική» επιλογή προκειμένου να μειωθεί το κόστος κατασκευής τους.
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας