Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy A70 Review : Κορυφαία απόδοση στη μεσαία κατηγορία

Samsung Galaxy A70 Review : Κορυφαία απόδοση στη μεσαία κατηγορία

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερα.

Μια ακόμα αλλαγή που έχει κάνει η Samsung στo Galaxy A70 σε σύγκριση με το αμέσως «μικρότερο» Galaxy A50, είναι η ανάλυση της βασικής κάμερας στο πίσω μέρος του.Αντί για ανάλυση 25ΜΡ λοιπόν, η κάμερα φτάνει πλέον στα 32ΜΡ, αν και ως γνωστόν η ονομαστική ανάλυση δεν καθορίζει το αποτέλεσμα στην ποιότητα των φωτογραφιών. Το διάφραγμα του φακού είναι και εδώ στο f/1.7 ενώ παρότι θα μπορούσε σε αυτά τα χρήματα, η κάμερα δεν έχει OIS.

Μαζί με αυτές, υπάρχουν ακόμα δύο κάμερες που είναι ουσιαστικά οι ίδιες σε χαρακτηριστικά και απόδοση. Η δεύτερη λοιπόν απο αυτές, έχει υπερ ευρυγώνιο φακό με οπτικό πεδίο 123 μοιρών, αλλά χαμηλή ανάλυση στα 8ΜΡ. Το διάφραγμα είναι και εδώ στο f/2.2 όπως και στο Galaxy A50, ενώ και η Τρίτη μικρότερη κάμερα στα 5ΜΡ χρησιμοποιείται μόνο για τον υπολογισμό του βάθου σε φωτογραφίες με θολό φόντο.

Αυτό που έχει εδώ ενδιαφέρον, είναι ότι η βασική κάμερα του Galaxy A70, δεν έχει βελτιωμένη απόδοση σε σύγκριση με αυτή του Α50, παρά την υψηλότερη ονομαστική της ανάλυση. Οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει το Smartphone είναι απλά αποδεκτές για την κατηγορία που ανήκει, χωρίς όμως να ξεχωρίζουν για την λεπτομέρεια και την χρωματική τους απεικόνιση.

Η Samsung έχει επιλέξει και εδώ να βγαίνουν οι φωτογραφίες σε ανάλυση 12ΜΡ, και η κάμερα χρησιμοποιεί την πλήρη ανάλυση της ώστε να συνδυάζει τα δεδομένα από αυτή για να δημιουργήσει μια «καλύτερη» φωτογραφία μικρότερης ανάλυσης. Η θεωρία είναι σωστή, όμως το αποτέλεσμα δεν είναι ιδιαίτερα αξιόλογο και διαφορετικό από το συνηθισμένο.

Η αναγνώριση σκηνικού που πλέον προσφέρει και η Samsung λειτουργεί και εδώ ακριβώς όπως και στις υπόλοιπες συσκευές της εταιρείας. Ονομάζεται “βελτιστοποίηση σκηνής» αφού η Samsung αποφεύγει συγκεκριμένα να χρησιμοποιήσει τον όρο τεχνητή νοημοσύνη.

Η λειτουργία της αναγνώρισης σκηνικού επεμβαίνει και εδώ ελάχιστα στις φωτογραφίες, κάτι που είναι σε κάθε περίπτωση θετικό. Όταν αναγνωρίσει κάποιο από τα σκηνικά που «ξέρει» η κάμερα του Galaxy A70, αλλάζει ελάχιστα χρωματικά την κάθε φωτογραφία, προκειμένου να το τονίσει.

Η δεύτερη κάμερα τώρα, με τον υπερ ευρυγώνιο φακό, έχει όπως ήδη αναφέραμε οπτικό πεδίο 123 μοιρών, χαμηλή όμως ανάλυση στα 8ΜΡ. Αυτό την κάνει περισσότερο χρησιμη για φωτογραφίες όταν δεν θέλουμε ιδιαίτερη λεπτομέρεια και ποιότητα, και το ζητούμενο είναι κυρίως να «χωρέσουμε» στο πλάνο περισσότερα πράγματα.

Τα ακρα της φωτογραφίας είναι παραμορφωμένα όταν υπάρχουν αντικείμενα, κάτι που είναι όμως αναμενόμενο με έναν τόσο ευρύ φακό. Το Galaxy a70 έχει την δυνατότητα να διορθώνει το σχήμα τους σε επίπεδο λογισμικού, όμως αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μειώνεται και το οπτικό πεδίο της κάμερας. Αυτό σημαίνει πρακτικά, ότι η μικρή αύξηση στις 123 μοιρές σε σύγκριση με τις συσκευές του ανταγωνισμού, πρακτικά «ακυρώνεται» από την ψηφιακή διόρθωση των φωτογραφιών στη συνέχεια.

Το f/2.2 διάφραγμα όμως την κάνει λιγότερο χρήσιμη σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, αφού το Galaxy A70 είναι οριακά αποδεκτό σε αυτή την περίπτωση. Οι φωτογραφίες είναι λίγο κατώτερες από το να χαρακτηριστούν απλά καλές, και αυτό οφείλεται απλά στην χαμηλότερη ανάλυση από το συνηθισμένο.

Η βασική κάμερα τώρα, έχει και αυτή με τη σειρά της χειρότερη απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ακόμα και σε άμεση σύγκριση με το Galaxy A50. Εδώ δεν περιμέναμε τόσο σημαντική διαφορά, όμως το Galaxy A70 δεν καταφέρνει να προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο ακόμα και σε σύγκριση με πολύ οικονομικότερες συσκευές του ανταγωνισμού του.

Οι φωτογραφίες είναι ιδιαίτερα σκοτεινές, παρά το σημαντικά αποδοτικό f/1.7 διάφραγμα της κάμερας, σε σημείο που πραγματικά θεωρούμε ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης με κάποια αναβάθμιση λογισμικού. Το μοναδικό πλεονέκτημα από αυτήν την απόδοση της κάμερας, είναι ότι επειδή το επίπεδο θορύβου διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα, η λεπτομέρεια είναι τουλάχιστον αρκετά καλή.

Η Samsung προσέθεσε πολύ πρόσφατα ξεχωριστό Night Mode στην κάμερα των Galaxy S10, και δυστυχώς δεν προσφέρει κάτι ανάλογο για το Galaxy A70 και τις συσκευές της μεσαίας κατηγορίας.

Στον τομέα του βίντεο τώρα, το Smartphone προσφέρει την δυνατότητα εγγραφής σε ανάλυση 4k, κάτι που η εταιρεία επιμένει να μην κάνει διαθέσιμο σε οικονομικότερες συσκευές της. Υπάρχει και ψηφιακή σταθεροποίηση εικόνας, η οποία χάρη στο ισχυρό hardware προσφέρεται και στην μέγιστη ανάλυση του 4κ.

Αυτό που δεν μας άρεσε όμως είναι ότι η δεύτερη κάμερα με τον υπερ ευρυγώνιο φακό μπορεί να γράψει βίντεο μόνο σε 1080p. Αυτό κάνει αδύνατη και την εναλλαγή μεταξύ των δύο καμερών και κατά τη διάρκεια της εγγραφής, άλλο ένα χαρακτηριστικό που η εταιρεία επιμένει να κρατάει μόνο για τις ακριβότερες συσκευές της.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights