Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy A70 Review : Κορυφαία απόδοση στη μεσαία κατηγορία

Samsung Galaxy A70 Review : Κορυφαία απόδοση στη μεσαία κατηγορία

απο Kostas Gliatiotis

Επεξεργαστής μνήμη.

Το Galaxy A70 είναι μια ασυνήθιστη συσκευή για τη Samsung, αφού είναι από τις ελάχιστες που κυκλοφορούν στην Ευρωπαϊκή αγορά με επεξεργαστή της Qualcomm στο εσωτερικό τους. Ο Snapdragon 675 παρόλα αυτά, αποτελεί μια από τις ισχυρότερες λύσεις για τη συγκεκριμένη κατηγορία, που έστω και σε συγκεκριμένους τομείς, είναι «καλύτερος» από τον Exynos 9610 του Galaxy A50.

Αναλυτικότερα, ο Snapdragon 675 έχει συνολικά 8 πυρήνες επεξεργασίας στο εσωτερικό του, σε μια ασυνήθιστη διάταξη όμως. Οι 6 από αυτούς είναι αρχιτεκτονικής Α-55 της ARM, και αποτελούν κάτι νέο για την μεσαία κατηγορία τιμής. Ο χρονισμός τους φτάνει το 1.7 GHz, που είναι αρκετό για τις απλές εργασίες που είναι σχεδιασμένοι να εκτελούν.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον όμως είναι ότι ο Snapdragon 675 είναι ο πρώτος επεξεργαστής της κατηγορίας του που έρχεται με έστω και 2 πυρήνες Α-76 στο εσωτερικό του. Ακόμα και περιορισμένοι στα 2.0 GHz, οι Α-76 είναι σημαντικά ισχυρότεροι από τους αμέσως προηγούμενους Α-75 κατά 30% και σχεδόν 50% ισχυρότεροι από τους Α-73 που έχουν οι περισσότεροι επεξεργαστές του ανταγωνισμού σε αυτή την κατηγορία.

Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα ο Snapdragon 675 να είναι ισχυρός όσο κανένας άλλος επεξεργαστής σε αυτά τα χρήματα, είτε σε αποτελέσματα σε Benchmarks είτε σε πραγματική καθημερινή χρήση.

Το Galaxy A70 έρχεται με 6 GB μνήμης RAM στην βασική έκδοση του, χωρητικότητα που μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν «αποκλειστικότητα» των ακριβότερων συσκευών μεγαλύτερης κατηγορίας. Αυτό σημαίνει ουσιαστικά ότι το Smartphone δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να εκτελεί έναν μεγάλο αριθμό εφαρμογών ταυτόχρονα.

Στον τομέα των γραφικών τώρα, ο snapdragon 675 κάνει μια περίεργη «παραχώρηση» , αφού η Adreno 612 GPU δεν προσφέρει κάτι το σημαντικό σε απόδοση, ακόμα και σε σύγκριση με τις περισσότερες παλαιότερες κάρτες γραφικών της Qualcomm και όχι μόνο.

Ακόμα και σε σύγκριση με την Mali G76 κάρτα γραφικων του Exynos 9610 στο εσωτερικό του Galaxy A50,  Adreno 612 δεν προσφέρει υψηλότερη απόδοση όπως θα περίμενε κανείς.

Αυτό δεν σημαίνει ότι το Smartphone δεν μπορεί να κάνει πραγματικά «τα πάντα», ακόμα και να παίξει σχετικά απαιτητικά παιχνίδια. Η λογική ανάλυση της οθόνης συμβάλει ιδιαίτερα σε αυτό, και πρακτικά δεν υπάρχει κάποιος λόγος να θεωρεί «κακή» την απόδοση της Adreno 612 ο χρήστης του Galaxy A70.

Για τον αποθηκευτικό χώρο τώρα, το Galaxy A70 προσφέρει ονομαστικά 128 GB από τα οποία τα 110 είναι πραγματικά διαθέσιμα στον χρήστη του. Το Smartphone έχει υποδοχή για MicroSD κάρτα μνήμης που μάλιστα είναι ξεχωριστή από αυτές για τις δύο κάρτες SIM, κάτι που αυξάνει την ευχρηστία σε σημαντικο βαθμό.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights