Η Nokia έχει εδώ και λιγο περισσότερο από δυο χρόνια, καθιερωθεί και πάλι σαν μια απο τις εταιρείες στον χώρο των smartphones που εχει κατι
πραγματικά ενδιαφέρον να προσφέρει με τις περισσότερες απο τις συσκευές της. Η εταιρεία εχει σωστά εστιάσει στην μεσαία κατηγορία τιμής, όπου και μπορεί να πρόσφερει ανταγωνιστικές προτάσεις, με βάση τα τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά και την τιμή πώλησης τους.
Video Review
Το Nokia 4.2 ειναι η νεότερη πρόταση της εταιρειας στη μεσαία αυτη κατηγορία, που όμως πλεον έρχεται αντιμέτωπη με πολλές συσκευές με εξίσου καλά τεχνικά χαρακτηριστικά. Το «ψυχολογικό» όριο των 200 ευρώ, και συγκεκριμένα τα 199 ευρώ που κοστίζει το Nokia 4.2 ειναι για μεγάλο μέρος του αγοραστικού κοινού, το όριο των χρημάτων που θέλει να διαθέσει για το επόμενο του Smartphone.
Σχεδιασμος
Ακόμα και αν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Nokia 4.2 δεν το κάνουν να ξεχωρίζει ιδιαίτερα απο τον ανταγωνισμό του, η εξωτερική του εμφάνιση ειναι σίγουρα κορυφαία για τα χρήματα που κοστίζει.
Είναι κατασκευασμένο απο γυαλί και στο πίσω μέρος του, ένα υλικό που σε αυτή την κατηγορία δεν θεωρείται ακόμα δεδομένο. Η ποιότητα συναρμολόγησης ειναι και αυτη με τη σειρά της άριστη, και το μοναδικό σημείο όπου το smartphone δείχνει την κατηγορία τιμής του, ειναι το πλαστικό πλαίσιο στο πλαϊνό του μέρος.
Παρόλα αυτά , ακόμα και αυτο το πλαστικό πλαίσιο συμβάλει στη διατήρηση του βάρους σε αρκετά χαμηλά επίπεδα, ειδικά για ένα smartphone με οθονη 5.71 ιντσων. Κλείνοντας με το πίσω μέρος, θα πρέπει να αναφέρουμε οτι μας αρέσει η τοποθέτηση των δυο καμερών στο κέντρο και όχι στην αριστερή γωνία όπως στις περισσότερες συσκευές άλλων κατασκευαστών.
Ακριβώς απο κάτω ειναι τοποθετημένος και ο αισθητήρας αποτυπωμάτων του Nokia 4.2, στο ιδανικό σχεδόν σημείο για να μπορεί να τον βρει εύκολα με την αφή ο ιδιοκτήτης του. Θα θέλαμε εδώ να ειναι λίγο μεγαλύτερος σε επιφάνεια ώστε να μπορεί να αναγνωρίσει πιο εύκολα το αποτύπωμα μας, χωρίς όμως να δημιουργείται ιδιαίτερο προβλημα.
Στο πλαϊνό μέρος, η εταιρεία εχει κάνει μια ιδιαίτερα έξυπνη επιλογή με το πλήκτρο ενεργοποίησης του Nokia 4.2. Γύρω απο αυτο, υπάρχει ένα άσπρο μικρό πλαίσιο, που ειναι ημιδιαφανές και μεσα του κρύβεται το led ειδοποιήσεων που εχει το smartphone. Η συγκεκριμενη τοποθέτηση είναι ιδιαίτερα έξυπνη, αφου εχει μεγαλύτερο μέγεθος απο ένα συνηθισμένο led ειδοποιήσεων, και εχει και αρκετά έντονο φωτισμό ώστε να ειναι πάντα ορατό.
Eρχόμενοι τώρα στην μπροστινή πλευρά του smartphone, αυτο που προφανώς ξεχωρίζει ειναι η μεγάλη οθονη των 5.71 ιντσων. Θα λέγαμε οτι το πλαίσιο γύρω απο αυτη, και ειδικά στο κάτω μέρος, ειναι λιγο μεγαλύτερο σε σύγκριση με κάποιες συσκευές του ανταγωνισμού, χωρίς όμως και ειδώ να υπάρχει ουσιαστικό προβλημα.
Στο πάνω μέρος της οθόνης, υπάρχει ένα μικρό notch με την μπροστινή καμερα μόνο, που όμως εχει και αυτο με τη σειρά του, λιγο μεγαλύτερο μέγεθος απο το συνηθισμένο. Συνολικά μπορούμε να πούμε οτι η Nokia πέτυχε ακόμα μια φορά έναν μοναδικό συνδυασμό όμορφης κατασκευής και φινιρίσματος, που κάνει το smartphone να ξεχωρίζει με την εμφάνιση του, σε σύγκριση με όλες τις συσκευές άλλων εταιρειών σε αυτά τα χρήματα.
Στο λίγο μεγαλύτερο πλαίσιο κάτω από την οθόνη, η εταιρεία έχει βάλει το λογότυπο της, ώστε το Nokia 4.2 να ξεχωρίζει από τις συσκευές του ανταγωνισμού του, κάτι σχετικά δύσκολο πλέον σε Smartphones που είναι πρακτικά “μια οθόνη” στην μπροστινη τους επιφάνεια.
Όπως ήδη αναφέραμε, η εξωτερική εμφάνιση του Nokia 4.2 είναι ένα από τα πιο “δυνατά” χαρτιά του, αφού και σε εμφάνιση αλλά και σε… φινίρισμα, διαφέρει σημαντικά από τις περισσότερες συσκευές του ανταγωνισμού του σε αυτά τα χρήματα.
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας