Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Nokia 4.2 Review : Stock απλότητα και πολυτέλεια
nokia 4.2

Nokia 4.2 Review : Stock απλότητα και πολυτέλεια

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερα.

Παρα την ιδιαίτερα καλή παράδοση της Nokia στον τομέα της κάμερας, το Nokia 4.2 συγκεκριμένα δεν καταφέρνει να ξεχωρίσει στην κατηγορία του. Η εταιρεία έχει επιλέξει μια βασική κάμερα με ανάλυση 13ΜΡ, που όμως περιορίζεται σημαντικά από το f/2.2 διάφραγμα του φακού της. Η αναμενόμενη απουσία του OIS σε αυτά τα χρήματα, κάνει ακόμα πιο «δύσκολο»  το έργο της σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

nokia 4.2

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, το Nokia 4.2 παράγει ικανοποιητικες φωτογραφίες, με επίπεδα λεπτομέρειας που δεν αφήνουν περιθώριο για παράπονα. Η Nokia ακολουθεί πιστά την πολιτική του Stock Android εδώ, και η εφαρμογή της κάμερας δεν προσφέρει κάποια επιλογή αναγνώρισης σκηνικού ή «τεχνητής νοημοσύνης».

Οι φωτογραφίες έχουν αρκετά καό χρωματικό και δυναμικό εύρος, για τα δεδομένα πάντα του συγκεκριμένου αισθητήρα, αλλά και του υπόλοιπου Hardware στο εσωτερικό του Nokia 4.2

Μας άρεσε ιδιαίτερα η αυτόματη λειτουργία του HDR, που πλέον ενεργοποιείται και απενεργοποείται άμεσα από τον View finder της εφαρμογής, και δεν είναι «κρυμμένη» σαν επιλογή στο μενού των ρυθμίσεων. Το Smartphone αναγνωρίζει σχετικά καλά πότε είναι απαραίτητη η ενεργοποίηση του, και στις περισσότερες περιπτώσεις βελτιώνει όντως το τελικό αποτέλεσμα.

Το f/2.2 διάφραγμα του φακού που αναφέραμε, περιορίζει σημαντικά την απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, αφού δεν επιτρέπει στον αισθητήρα να δει ιδιαίτερα καλά επίπεδα φωτισμού. Το Nokia 4.2 προσπαθεί να το «αντιμετωπίσει» αυτό, αυξάνοντας την τιμή του ISO σε κάθε φωτογραφία, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα ενοχλητικά υψηλά επίπεδα ψηφιακού θορύβου, λίγο υψηλότερα από το μέσο όρο σε αυτή την κατηγορία.

Η δεύτερη κάμερα τώρα, με την μικρή ανάλυση των 2ΜΡ, είναι χρήσιμη μόνο για φωτογραφίες με θολό φόντο ή αλλιώς με χρήση Bokeh. Η δουλειά της είναι απλά να υπολογίζει την απόσταση πίσω από το αντικείμενο που εστιάζει η φωτογραφία, με το Nokia 4.2 να δημιουργεί τεχνητά στη συνέχεια το φαινόμενο του «θολώματος».

Ο διαχωρισμός του αντικειμένου από το φόντο του, είναι στα επίπεδα που περιμένει κανείς, και αντιμετωπίζει δυσκολίες μόνο σε αρκετά απαιτητικά σημεία. Σε κάθε περίπτωση, η κάμερα αυτή υπάρχει περισσότερο ώστε το Nokia 4.2 να καλύπτει την «εμπορική» απαίτηση του να έχει δύο κάμερες στο πίσω μέρος του.

Θα θέλαμε εδώ από την Nokia να έχει επιλέξει μια δεύτερη κάμερα με υπερ ευρυγώνιο φακό, κάτι που σε αυτά τα χρήματα προσφέρει ακόμα και η … Samsung, μια εταιρεία που δεν φημίζεται για τις οικονομικές προτάσεις της.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights