Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Nokia 4.2 Review : Stock απλότητα και πολυτέλεια
nokia 4.2

Nokia 4.2 Review : Stock απλότητα και πολυτέλεια

απο Kostas Gliatiotis

Μπαταρία.

Στον τομεά της μπαταρίας η Nokia σαφώς και θα μπορούσε να έχει προσπαθήσει λίγο περισσότερο με το Smartphone. Η ονομαστική χωρητικότητα των 3.000 mAh δεν είναι μικρή από μόνη της, όμως το αποτέλεσμα δεν είναι κάτι περισσότερο από απλά αποδεκτό στην πράξη.

Το Nokia 4.2 μπορεί να βγάλει μια ημέρα σχετικά έντονης χρήσης χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, στο τέλος όμως αυτής, η μπαταρία θα είναι κάτω από το 20% και θα είναι απαραίτητη η φόρτιση της. Ο χρόνος αυτός μπορεί να επεκταθεί στις δύο ημέρες, μόνο για όσους χρησιμοποιούν λιγότερο το Smartphone τους, και περιορίζονται σε πιο απλές καθημερινές εργασίες με αυτό.

Το Stock Android έχει και σημαντικά περιορισμένες επιλογές διαχείρισης ενέργειας, και για τον έλεγχο του τι κάνει κάθε εφαρμογή. Υπάρχει παρόλα αυτά η δυνατότητα αυτόματης παρακολούθησης τους από το ίδιο το λειτουργικό σύστημα, προκειμένου να βλέπει ποιες από αυτές τις εφαρμογές τρέχουν χωρίς να τις χρησιμοποιούμε, και καταναλώνουν άσκοπα μπαταρία.

Το Nokia 4.2 φορτίζει μέσω MicroUSB που βρίσκεται στο κάτω μέρος του, μια επιλογή που θα θέλαμε να αλλάξει σύντομα η εταιρεία, αφού σε αυτά τα χρήματα υπάρχουν συσκευές του ανταγωνισμού πλέον που χρησιμοποιούν το σημαντικά πιο πρακτικό USB Type C.  Δεν υπάρχει επίσης και κάποιου είδους ταχεία φόρτιση, κάτι που σημαίνει ότι το Smartphone θέλει σχεδόν δύο ώρες για να φορτίσει πλήρως με το φορτιστή που περιλαμβάνεται στη συσκευασία του.

Συμπέρασμα.

Το Nokia 4.2 αποτελεί μια σαφώς βελτιωμένη πρόταση από την εταιρεία για τη συγκεκριμένη κατηγορία τιμής. Οι βελτιώσεις αυτές όμως είναι «σημαντικές» σε σύγκριση με τις προηγούμενες συσκευές της ίδιας της Nokia, και λιγότερο σε σύγκριση με αυτές άλλων εταιρειών του ανταγωνισμού της.

Σε μια εποχή που ακόμα και η Samsung δίνει σημασία στα Smartphones που κοστίζουν έστω και οριακά λιγότερα από 200 ευρώ, η Nokia θα μπορούσε να έχει δώσει λίγο περισσότερο έμφαση στην συνολική «αξία» του Nokia 4.2 και να μην περιοριστεί στην ομολογουμένως εντυπωσιακή εξωτερική του εμφάνιση.

Χωρίς σε καμία περίπτωση να είνα ένα «κακό» ή μη ανταγωνιστικό Smartphone, το Nokia 4.2 δεν είναι απλά τόσο διαφορετικό από τις υπόλοιπες προτάσεις της αγοράς, όσο μας είχε συνηθίσει η εταιρεία στο πρόσφατο παρελθόν.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights