Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Δοκιμάζουμε το νέο Galaxy A80 της Samsung (Video)
galaxy a80

Δοκιμάζουμε το νέο Galaxy A80 της Samsung (Video)

απο Kostas Gliatiotis

Η ανανέωση της γκάμας των συσκευών της Samsung στην μεσαία κατηγορία τιμής, ξεκίνησε πριν μερικούς μήνες πλέον, με το νέο Galaxy A50, ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό Smartphone, κάτι που η εταιρεία είχε χρόνια πλέον να προσφέρει στην αγορά. Στην συνέχειαι, μέσα σε χρονικό διάστημα περίπου 2 μηνών, η Samsung έφερε στην αγορά αρκετές ακόμα προτάσεις της νέας σειράς Galaxy A για το 2019, και πιο συγκεκριμένα τα Galaxy A40, Galaxy A20e, το Galaxy A70 με την εντυπωσιακά μεγάλη οθονη του αλλά και το ιδιαίτερα οικονομικό Galaxy A10.

Το ακριβότερο και καλύτερο όμως Smartphone της νέας σειράς, είναι με διαφορά το Galaxy A80 που καθυστέρησε σημαντικά να φτάσει επίσημα στην αγορά, σε σύγκριση με την αρχική ημερομηνία που είχε ανακοινώσει η Samsung. Προφανώς και το χαρακτηριστικό που το κάνει να “ξεχωρίζει” απο τον ανταγωνισμό του, αλλά και από όλες τις μέχρι τώρα προτάσεις και της ίδιας της Samsung, είναι η περιστρεφόμενη κάμερα του.

Στο βίντεο που ετοιμάσαμε, γνωρίζουμε μαζί για πρώτη φορά το νέο Galaxy A80, και βλέπουμε ποια ειναι τα βασικά του χαρακτηριστικά. Εκτός από τον μηχανισμό που περιστρέφει ουσιαστικά ολόκληρο το πάνω μέρος της οθόνης, το Smartphone έχει και μια εντυπωσιακά μεγάλη οθόνη 6.7 ιντσών. Ακριβώς όμως επειδή η βασική του κάμερα μπορεί να χρησιμοποιηθει και για Selfies φωτογραφίες, το πλαίσιο γύρω από την οθόνη του A80 είναι εντυπωσιακά μικρό, και είναι και αυτό με τη σειρά του, κάτι ασυνήθιστο για συσκευές της Samsung.

Το “σετ” των καμερών στο πίσω μέρος του Galaxy A80 (ή το μπροστά ανάλογα με το τι θα του ζητήσει ο ιδιοκτήτης του…) αποτελείται από μια βασική των 48ΜΡ, μια δεύτερη με υπερ ευρυγώνιο φακό, και μια τρίτη θεωρητικά κάμερα που είναι στην ουσία ένας ToF αισθητήρας. Η βασική κάμερα των 48ΜΡ είναι η πρώτη του είδους της σε Smartphone της Samsung, παρότι η εταιρεία κατασκευάζει κάμερες με υψηλή ανάλυση εδώ και περίπου ένα χρόνο. Το διάφραγμα του φακού της είναι στο f/2.0 κάτι που την κάνει θεωρητικά “χειρότερη” στη λήψη φωτογραφιών σε χαμηλό φωτισμό. Παρά το ότι πλέον δεν αποτελεί κάτι το σπάνιο, αυτή του A80 δεν διαθέτει OIS, μια δυνατότητα που μπορεί να βρει κανείς ακόμα και σε συσκευές με τα μισά χρήματα.

Για την δεύτερη κάμερα όμως η Samsung έχει κάνει μια ακόμα χειρότερη επιλογή, αφού παρότι έρχεται με υπερ ευρυγώνιο φακό με οπτικό πεδίο 123 μοιρών, έχει ονομαστική ανάλυση μόλις 8ΜΡ. Σε μια κατηγορία τιμής που μπορεί εύκολα να βρει κανείς προτάσεις με σημαντικά καλύτερη κάμερα αυτού του είδους (όπως το εντυπωσιακό Mi 9 της Xiaomi…) η επιλογή της Samsung σε  αυτόν τον τομέα είναι τουλάχιστον αδικαιολόγητη. Μάλιστα, δεν υπάρχει ούτε δυνατότητα αυτόματης εστίασης, κάτι που έτσι και αλλιώς η εταιρεία δεν πρισφέρει ούτε στις αντίστοιχες κάμερες ακριβότερων συσκευών της.

Τέλος, στο εσωτερικό του Galaxy A80 βρίσκεται ο Snapdragon 730 επεξεργαστής της Qualcomm. Πρόκειται για ένα σύνολο αρκετά ισχυρότερο από τον Snapdragon 675 του Galaxy A70 αλλά και τον Exynos 9610 που τουλάχιστον χαρίζει στο SMartphone επιδόσεις σαφώς καλύτερες από αυτές των περισσότερων ανταγωνιστών του. Στα 699 ευρώ όμως που θα πωλείται επίσημα στη χώρα μας το Galaxy A80, μπορεί να βρει κανείς αρκετές προτάσεις από άλλες εταιρείες με σημαντικά καλύτερες επιδόσεις.

Όπως πάντα, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα χρησιμοποιήσουμε περισσότερο το νέο Smartphone της Samsung και θα ολοκληρώσουμε την δοκιμή του, ώστε να ετοιμάσουμε και το αναλυτικό Review του.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights