Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei P Smart Z Review : Ξεχωρίζει χωρίς να κοστίζει

Huawei P Smart Z Review : Ξεχωρίζει χωρίς να κοστίζει

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερα.

Στον τομέα της κάμερας θα λέγαμε ότι το P Smart Z δεν προσπαθεί να «εντυπωσιάσει», αλλά να προσφέρει αυτά που πρέπει να έχει ώστε να είναι χρήσιμο και στην πράξη. Η βασική του κάμερα έχει ονομαστική ανάλυση 16ΜΡ και έχει τον αισθητήρα της πίσω από ένα ιδιαίτερα αποδοτικό διάφραγμα με f/1.8. Σε συνδυασμό με το επίσης πολύ καλό Night Mode που η εταιρεία έχει πλέον μεταφέρει σε όλες τις συσκευές της στην μεσαία κατηγορία, προσφέρουν καλή απόδοση στην πράξη, που είναι και αυτό που έχει σημασία.

Η δεύτερη κάμερα δεν λειτουργεί αυτόνομα και εδώ, και η μικρή ανάλυση των 2ΜΡ είναι χρήσιμη αποκλειστικά και μόνο για τον υπολογισμό του βάθους σε φωτογραφίες με θολό φόντο.

Η Huawei είναι η εταιρέια που έφερε στον κόσμο των Smartphones την λογική της αναγνώρισης του σκηνικού και του αντικειμένου μιας φωτογραφίας μέσω της «τεχνητής νοημοσύνης». Στην περίπτωση του P Smart Z ο επεξεργαστής στο εσωτερικό του δεν διαθέτει ξεχωριστή μονάδα αυτού του ειδους, όμως η Huawei έχει βρει τρόπο να προσφέρει μια έστω και περιορισμένη εκδοχή του σε συσκευές σαν και αυτό.

Το P Smart Z λοιπόν μπορεί να αναγνωρίσει ένα μικρότερο εύρος απο σκηνικά φωτογραφίας σε σύγκριση με τις ακριβότερες συσκευές της εταιρείας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορεί να αναγνωρίσει φαγητό σε μια φωτογραφία για παράδειγμα, έστω και αν δεν μπορεί να ξεχωρίσει … ποιο ακριβώς είναι.

Αυτο που έχει σημασία είναι το αποτέλεσμα, και εκεί η κάμερα του Smartphone καλύπτει με χαρακτηριστική άνεση τις απαιτήσεις που πρέπει να έχει κάποιος από αυτή. Οι φωτογραφίες έχουν πολύ καλά επίπεδα λεπτομέρειας, ενώ και το χρωματικό εύρος είναι σημαντικά βελτιωμένο ακόμα και σε σύγκριση με πρόσφατες συσκευές της εταιρείας στη μεσαία κατηγορία τιμής.

Θα θέλαμε ίσως από το P Smart Z να παράγει φωτογραφίες με πιο «έντονα» και ζωντανά χρώματα, οχι απαραίτητα επειδή θα ήταν καλύτερες, απλά επειδή ίσως είναι λίγο πιο ευχάριστες στο μάτι.

Σε συνθήκες χαμηλού φωτισμου τώρα, ακόμα και χωρίς το Night Mode, το f/1.8 διάφραγμα της κάμερας επιτρέπει στον αισθητήρα των 16ΜΡ να βλέπει πολύ καλά επίπεδα φωτισμού. Εκεί που φαίνεται η πραγματική ποιότητα του αισθητήρα, είναι στα πολύ χαμηλά επίπεδα θορύβου σε κάθε φωτογραφία.

Με το Night Mode τώρα, προφανώς και το P Smart Z είναι μια από τις καλύτερες συσκευές στην λήψη φωτογραφίων κατά τη διάρκεια της νύχτας. Μαζί με το P30 Lite και ίσως το One Vision της Motorola, είναι στην κορυφή της κατηγορίας του.

Εδώ το χρωματικό και δυναμικό εύρος είναι σημαντικά αυξημένο, αφού κάθε φωτογραφία είναι συνδυασμός διαδοχικών λήψεων από την κάμερα, που ταυτόχρονα διατηρεί και πολύ καλά επίπεδα λεπτομέρειας.

Αν υπάρχει κάτι που η Huawei πρέπει σύντομα να βελτιώσει στις συσκευές της στην μεσαία κατηγορία, αυτό είναι η δυνατότητα εγγραφής βίντεο. Η εταιρεία συνεχίζει να μην προσφέρει το 4k σαν επιλογή ανάλυσης, κάτι που ενοχλεί λιγότερο σίγουρα σε σύγκριση με το P30 Lite που είναι ακριβότερο, δεν παύει όμως να είναι μια έλλειψη.

Ποιοτικά, κάθε αρχείο διατηρεί τα πολύ καλά χαρακτηριστικά όπως και στον τομέα της φωτογραφίας. Σε προσωπικό επίπεδο μας αρέσει η αυξημένη «οξύτητα» στην εικόνα, κάτι που εστω και τεχνητά κάνει τα βίντεο να δείχνουν πιο λεπτομερή.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights