Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei P Smart Z Review : Ξεχωρίζει χωρίς να κοστίζει

Huawei P Smart Z Review : Ξεχωρίζει χωρίς να κοστίζει

απο Kostas Gliatiotis

Επεξεργαστής μνήμη

Το P Smart Z έχει στο εσωτερικό του μια αναβαθμισμένη έκδοση του Kirin 710 που σχεδιάζει η ίδια η Huawei, και έχει την ονομασία… Kirin 710F. Οι διαφορές μεταξύ τους δεν είναι σημαντικές σε καθημερινή χρήση, και αποτελεί ουσιαστικά μια βελτίωση ώστε να παραμείνει ανταγωνιστικος στην μεσαία κατηγορία μέχρι την αντικατάσταση του σε μερικούς μήνες.

Ο Kirin 710F συνεχίζει να έχει συνολικά 8 πυρήνες επεξεργασίας, από τους οποίους οι 4 ισχυρότεροι είναι Α-73 της ARM, με συχνότητα τα 2.2 GHz. Οι υπολοιποι είναι όπως πάντα λιγότερο ισχυροί, αλλά και λιγότερο απαιτητικοί σε ενέργεια, και πρόκειται για τους επίσης συνηθισμένους Α-53 πυρήνες επεξεργασίας, με συχνότητα το 1.8 GHz.

Η απόδοση του Kirin 710F είναι υπερ αρκετή για τις απαιτήσεις του P Smart Z, αφού εκτελεί τα πάντα με μια χαρακτηριστική άνεση. Είναι δεδομένο πλέον ότι οι συσκευές της μεσαίας κατηγορίας καλύπτουν κάθε είδους απαιτήσεις εκτός από αυτές που κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχουν σε ένα Smartphone.

Τα 4 GB μνήμης RAM στην βασική έκδοση είναι επίσης περισσότερο από απλά αρκετά για ένα Smartphone σε αυτή την κατηγορία τιμής. Αυτός που θέλει στην καθημερινότητα του να χρησιμοποιεί μονίμως Social Media εφαρμογές, να έχει επίσης το viber και το Messenger ανοιχτά, και να έχει και διαθέσιμη μνήμη για οτιδήποτε άλλο, θα διαπιστώσει ότι το P Smart Z δεν έχει κανένα πρόβλημα να το κάνει αυτό.

Αν τώρα θέλει να έχει όλα αυτά ανοιχτά, και να χρησιμοποιεί εφαρμογές όπως το Photoshop Express ή το LightRoom CC ταυτόχρονα, τότε μάλλον έχει αγοράσει συσκευή σε άλλη κατηγορία από αυτή που «πρέπει».

Αντίστοιχα, και στον τομέα των γραφικών, η Mali G51 έχει  τέσσερις μονάδες παραγωγής, με συνολική απόδοση περισσότερο από απλά ικανοποιητική. Η GPU Turbo τεχνολογία της Huawei, συμβάλει αισθητά στο να μπορεί το P Smart Z να παίξει με άνεση ακόμα και απαιτητικά παιχνίδια, αρκεί να είναι συμβατά.

Το PUBG για παράδειγμα διατηρεί ένα frame rate εντυπωσιακό για την συγκεκριμένη κάρτα γραφικών, ακριβώς επειδή το GPU Turbo «διανέμει» τους πόρους του συστήματος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να πει κανείς εύκολα για ένα Smartphone με κόστος κάτω από 300 ευρώ.

Για τον αποθηκευτικό χώρο, η Huawei έκανε μια οριακά «σωστή» επιλογή, με τα 64GΒ που έχει ονομαστικά διαθέσιμα το P Smart Z. Η εταιρεία έχει η ίδια διαθέσιμες συσκευές με τον διπλάσιο αποθηκευτικό χώρο, έστω και με περισσότερα χρήματα, με αποτέλεσμα να είναι αποδεκτός αλλά μόλις.

Από αυτά, περίπου 52 GB είναι διαθέσιμα στον ιδιοκτήτη του, θα θέλαμε όμως η υποδοχή για την MicroSD να είναι ξεχωριστή από αυτή για την δεύτερη SIM. Με την διάταξη που έχει το P Smart Z είναι ταυτόχρονα δυνατή η χρήση μόνο ενός εκ των δύο.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights