Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Mi A3 Review : Πανέμορφο και ισχυρό
mi a3

Xiaomi Mi A3 Review : Πανέμορφο και ισχυρό

απο Kostas Gliatiotis

H Xiaomi είναι ίσως η μοναδική εταιρεία, που παρότι σχεδιάζει και εξελίσσει το δικό της, και ιδιαιτερα αποδοτικό γραφικό περιβάλλον το MIUI, συνεχίζει να στηρίζει τόσο πολύ και το Android One πρόγραμμα της Google.

Το Mi A1 που ξεκίνησε την εμπλοκή της στο συγκεκριμένο χώρο, θα μπορούσε να πει κανείς αρχικά ότι είναι ένα… πείραμα σε μια διαφορετική αγορά. Το αμέσως επόμενο Mi A2 μάλιστα, είχε και την οικονομικότερη Lite έκδοση του, σαν μια επιπλέον επιλογή για όσους δεν θέλουν να ξοδέψουν επιπλέον χρήματα.

Αυτή τη φορά, τουλάχιστον προς το παρόν, η εταιρεία παρουσίασε μια μόνο έκδοση, το νέο Mi A3 που είναι και το αντικείμενο του συγκεκριμένου Review μας. Το Smartphone έρχεται με συγκεκριμένες αλλά και σημαντικές αλλαγές, ενώ διατηρεί προφανώς το Stock Android σαν το χαρακτηριστικό που το κάνει να διαφέρει απο τα υπόλοιπα Smartphones της εταιρείας.

H Cosmote μας έδωσε για μια ακόμα φορά τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε το Mi A3 στο όπως πάντα εντυπωσιακό 4G+ δίκτυο της. Το Smartphone υποστηρίζει ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων έως και 600mbps και το δίκτυο της Cosmote κατάφερε με χαρακτηριστική άνεση να ξεπερνά τα 100mbps πραγματικής ταχύτητας σχεδόν σε κάθε περίπτωση. Η προβολή video στο Youtube και ταινιών στο Netflix, είναι μια άνετη και καθημερινή “απόλαυση” στο δίκτυο της cosmote.

Σχεδιασμός.

Το Mi A3 διαφέρει σημαντικά από τις προηγούμενες συσκευές της σειράς, αφού πλέον προσπαθεί να ξεχωρίσει και με την εξωτερική του εμφάνιση. Αυτή τη φορά, η Xiaomi έχει δώσει ιδιαίτερη προσοχή στον συγκεκριμένο τομέα, και στα υλικά κατασκευής του αλλά και στους διαθέσιμος χρωματισμούς.

Η συσκευή που έχουμε στα χέρια μας για το συγκεκριμένο review, είναι στο πολύ ξεχωριστό μπλε χρώμα, που μάλιστα το κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακό από όλες τις υπόλοιπες συσκευές της εταιρείας στην ίδια κατηγορία.

Το πίσω μέρος είναι πλέον κατασκευασμένο από Gorilla Glass, αλλάζοντας την πολύ καλή παράδοση που είχε μέχρι σήμερα η συγκεκριμένη σειρά στην χρήση του αλουμινίου για το εξωτερικό των συσκευών. Η αλλαγή αυτή είναι σαφώς προς το καλύτερο στον τομέα της πολυτέλειας και της εμφάνισης, αλλά κάνει το Smartphone λιγότερο «ανθεκτικό» σε σκληρή χρήση.

Παρόλα αυτά, είναι σίγουρο ότι ο ιδιοκτήτης του θα εκτιμήσει την αλλαγή, και την προσοχή στην λεπτομέρεια που έχει δώσει η εταιρεία. Οι τρεις κάμερες βρίσκονται στην αριστερή πάνω γωνία, σε μια θέση που πλέον θεωρείται συνηθισμένη στις συσκευές της Xiaomi. Μας άρεσε ιδιαίτερα που στο Mi A3 οι τρεις αυτές κάμερες δεν προεξέχουν ιδιαίτερα, ενώ η θήκη που περιέχεται στη συσκευασία έρχεται «ευθεία» με αυτές ώστε να τις προστατεύει όταν το ακουμπάμε σε μια επιφάνεια.

mi a3

Αυτο που απουσιάζει από το πίσω αλλά και το μπροστινό μέρος του Mi A3 είναι ο αισθητήρας αποτυπωμάτων. Αυτός είναι πλέον ενσωματωμένος στην οθόνη του, ένα χαρακτηριστικό που για πρώτη φορά συναντάμε σε Smartphone της Xiaomi στη μεσαία κατηγορία.

mi a3

Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι η εταιρεία έχει χρησιμοποιήσει έναν ιδιαίτερα αποδοτικό και γρήγορο αισθητήρα, σε σύγκριση με όλες τις συσκευές σε αυτά τα χρήματα που προσφέρουν αντίστοιχη λύση. Σε άμεση σύγκριση με τα Galaxy A50 και Galaxy A70 της Samsung που προσφέρουν κάτι ανάλογο, αυτός του Mi A3 είναι και πιο γρήγορος αλλά και σημαντικά πιο αξιόπιστος.

mi a3

Το Smartphone έχει μια οθόνη 6.01 ιντσών στην μπροστινή πλευρά του, με ένα «λογικά» μικρό πλαίσιο γύρω της. Στο πάνω μέρος, υπάρχει ένα μικρό Notch που περιέχει την μπροστινή κάμερα, αν και το πλαίσιο σε αυτό το σημείο είναι οριακά μικρότερο από ότι θα χρειαζόταν για να τοποθετηθεί εκεί.

mi a3

Αντίστοιχα και ο χώρος κάτω από την οθόνη είναι λίγο μεγαλύτερος, χωρίς όμως να είναι … ενοχλητικός. Σε κάθε περίπτωση, οι συνολικές διαστάσεις του Mi A3 είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικές για την κατηγορία του και για το μέγεθος της οθόνης του.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

3 σχολια

ΑΝΤΩΝΗΣ 01/08/2019 - 23:37

Στο κειμενο δεν αναφερετε τιποτα για led ειδοποιησεων.Τα προηγουμενα a2 ειχαν ενα μικρο λευκο στην κατω πλευρα.Εδω υπαρχει;

Reply
Kostas Gliatiotis 05/08/2019 - 09:50

Καλησπέρα και συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση !

Δυστυχώς δεν έχει κανενός είδους LED ειδοποιήσεων το Mi A3

Reply
Γιάννης 18/12/2019 - 15:55

Λάθος, Έχει στην πάνω αριστερή πλευρά. By default ανάβει οταν φορτίζει το κινητό αλλά μπορεί να επιλέξει κανείς να ανάβει στις ειδοποιήσεις.

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights