Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Mi A3 Review : Πανέμορφο και ισχυρό
mi a3

Xiaomi Mi A3 Review : Πανέμορφο και ισχυρό

απο Kostas Gliatiotis

Οθόνη.

Η οθόνη που έχει επιλέξει η Xiaomi για το Mi A3 είναι ίσως το πιο.. αμφιλεγόμενο χαρακτηριστικό του. Η εταιρεία επέλεξε ένα AMOLED Panel, κάτι που εκτός από πρωτόγνωρο σε αυτά τα χρήματα, είναι και αυτό που επιτρέπει την ενσωμάτωση του αισθητήρα αποτυπωμάτων.Αυτό όμως που επρεπε να θυσιάσει η εταιρεία για λόγους κόστους, ήταν η ανάλυση της οθόνης των 6.01 ιντσών. Έτσι αντί του συνηθισμένου , και αναμενόμενου 1080p, η οθόνη του Mi A3 έχει χαμηλότερη αναλυση 1540×720 pixels.

mi a3

Στις 6.01 ίντσες, η ανάλυση αυτή «μεταφράζεται» σε πυκνότητα 286 Pixel ανά ίντσα, που θεωρητικά θα μπορούσε να είναι αρκετή. Όμως η Pentile διάταξη του ιδιου του AMOLED Panel, κάνει λιγό πιο ορατή την χαμηλότερη πυκνότητα της ειδικά σε συγκεκριμένα σημεία του γραφικού περιβάλλοντος.

Αυτο που «κέρδισε» η Xiaomi με την επιλογή της συγκεκριμένης οθόνης, είναι όλα τα προφανή πλεονεκτήματα της AMOLED τεχνολογίας. Έτσι η οθόνη έχει σημαντικά καλύτερη χρωματική απόδοση από οποιοδήποτε LCD Panel σε αυτά τα χρήματα και όχι μόνο.

Αντίστοιχα, η αντίθεση της είναι κορυφαία, εκμεταλλευόμενη την ικανότητα του Panel να απενεργοποιεί πλήρως τα Pixels στο σημείο που εμφανίζεται το μαύρο χρώμα. Οι γωνίες θέασης με τη σειρά τους είναι απλά καταπληκτικές, και η χρωματική αλλοίωση είναι ελάχιστη αφού ουσιαστικά ένα μικρό μέρος του φωτισμού αντανακλάται στο τζάμι της οθόνης.

Για κάποιο λόγο που δεν γνωρίζουμε, η Xiaomi έχει επιλέξει να μην προσφέρει ξεχωριστές ρυθμίσεις της χρωματικής απόδοσης της οθόνης. Αυτό δεν «απαγορεύεται» πλέον από το Stock Android, αφού υπάρχουν κανονικά σε συσκευές της Nokia.

Τέλος, ο φωτισμός της οθόνης είναι ιδιαίτερα ισχυρός, και περισσότερο από αρκετός ακόμα και όταν χρησιμοποιεί κανείς το Mi A3 κάτω από το φως του ήλιου.

Είναι πρακτικά αδύνατον να πει κάποιος με σιγουριά αν η Xiaomi έκανε την σωστή επιλογή με την οθόνη του Mi A3. Σαφώς και το AMOLED Panel προσφέρει πλεονεκτήματα που δεν θα υπήρχαν αλλιώς, η χαμηλή ανάλυση όμως είναι ένα υπαρκτό θέμα που σε κάποιους μπορεί να είναι ενοχλητικό.

mi a3

Η δική μας άποψη είναι ότι ίσως μια λίγο υψηλότερη τιμή πώλησης θα ήταν προτιμότερη προκειμένου η οθόνη να είναι και AMOLED αλλά και με ανάλυση 1080p.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

3 σχολια

ΑΝΤΩΝΗΣ 01/08/2019 - 23:37

Στο κειμενο δεν αναφερετε τιποτα για led ειδοποιησεων.Τα προηγουμενα a2 ειχαν ενα μικρο λευκο στην κατω πλευρα.Εδω υπαρχει;

Reply
Kostas Gliatiotis 05/08/2019 - 09:50

Καλησπέρα και συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση !

Δυστυχώς δεν έχει κανενός είδους LED ειδοποιήσεων το Mi A3

Reply
Γιάννης 18/12/2019 - 15:55

Λάθος, Έχει στην πάνω αριστερή πλευρά. By default ανάβει οταν φορτίζει το κινητό αλλά μπορεί να επιλέξει κανείς να ανάβει στις ειδοποιήσεις.

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights