Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Mi A3 Review : Πανέμορφο και ισχυρό
mi a3

Xiaomi Mi A3 Review : Πανέμορφο και ισχυρό

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερα.

Στον τομέα της κάμερας το Mi A3 ακολουθεί τις τάσεις της εποχής του, με τρεις διαφορετικές επιλογές στο πίσω μέρος του. Η βασική από αυτές έχει υψηλή ανάλυση 48ΜΡ και λειτουργεί με την τεχνική του Pixel binning όπως και σε κάθε άλλη αντίστοιχη πρόταση που υπάρχει στην αγορά.

mi a3

Η κάμερα μπορεί να βγάλει εντυπωσιακά καλές φωτογραφίες, σε συνθήκες καλού φωτισμού ημέρας, φωτογραφίες που είναι βελτιωμένες σε σύγκριση με τα αμέσως προηγούμενα Mi A2 και Mi A1. Στο Mi A3 η εταιρεία έχει καταφέρει να ενσωματώσει και τις δυνατότητες αναγνώρισης σκηνικού που έχουν και οι υπόλοιπες συσκευές της εταιρείας, κάτι που η Google δεν «επέτρεπε» μέχρι το αμέσως προηγούμενο Smartphone της σειράς.

Όπως πάντα, έτσι και εδώ, το συγκεκριμένο Mode δεν επεμβαίνει ενολχητικά στις φωτογραφιες, και τονίζει μόνο συγκεκριμένα χρώματα ώστε να «αναδείξει» το θέμα ή και το αντικείμενο τους. Αυτο που έχει σημασία εδώ είναι ότι υπάρχει σαν επιλογή για όσους θέλουν να το χρησιμοποιήσουν.

Πάντα επικροτούμε την επιλογή της Xiaomi να προσφέρει το HDR σαν επιλογή που μπορεί να ενεργοποιηθεί αυτόματα αλλά και την δυνατότητα ταυτόχρονης λειτουργίας με το AI Mode της κάμερας.Οι επεμβάσεις του είναι σε γενικές γραμμές «σωστές», με την κάμερα των 48ΜΡ και την τεχνική του Pixel Binning να προσφέρουν καλύτερη απόδοση στο HDR εξ ορισμού.

Η δευτερη κάμερα του Mi A3 τώρα, έχει έναν υπερ ευρυγώνιο φακό, και ανάλυση 8ΜΡ που αποτελεί το «στάνταρ» για κάμερες αυτού του είδους στην μεσαία κατηγορία τιμής. Το διάφραγμα του φακού της είναι στο f/2.2 κάτι που περιορίζει την απόδοση της σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Σε κάθε άλλη περίπτωση όμως, οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει η συγκεκριμένη κάμερα, είναι αρκετά εντυπωσιακές. Το χρωματικό εύρος τους είναι το καλύτερο που έχουμε δει μέχρι και σήμερα σε κάμερα με υπερ ευρυγώνιο φακό και ανάλυση 8ΜΡ, ακόμα και σε σύγκριση με ακριβότερες συσκευές.

Η λεπτομέρεια είναι προφανώς μειωμένη λόγω αυτής της ανάλυσης, χωρίς όμως να δημιουργεί πρόβλημα. Εδώ μας άρεσε πολύ η δυνατότητα χρησης και του AI Mode αλλά και του HDR με την κάμερα αυτή, κάτι που βοηθά σημαντικά την απόδοση της. Η Τρίτη κάμερα τώρα, υπάρχει «τυπικά» αφού δεν λειτουργεί αυτόνομα. Υπάρχει μόνο για τον υπολογισμό του βάθους σε φωτογραφίες με θολό φόντο.

Η φωτογράφιση τώρα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού είναι κάτι που η Xiaomi έχει βελτιώσει σημαντικά στο Mi A3. Ο βασικότερος λόγος είναι ότι η εφαρμογή της κάμερας έχει το δικό της ξεχωριστό Night Mode πλέον, που συμβάλει σημαντικά στο τελικό αποτέλεσμα.

Ακόμα και χωρίς αυτό ενεργό όμως, οι φωτογραφίες είναι ιδιαίτερα ποιοτικές και με πολύ καλά επίπεδα λεπτομέρειας. Το f/1.8 διάφραγμα βοηθάει σημαντικά σε αυτό, αν και θα θέλαμε να υπάρχει και OIS, κάτι που πλέον προσφέρεται σε αυτά περίπου τα χρήματα, από το One Vision της Motorola που επίσης συμμετέχει στο Android One πρόγραμμα της Google.

Το Night Mode παρότι δεν λειτουργεί με την κάμερα με τον υπερ ευρυγώνιο φακό, προσφέρει ένα 2Χ ψηφιακό zoom από την βασική κάμερα, μια επιλογή που δεν έχουμε συναντήσει σε κάποιο άλλο Smatrtphone της Xiaomi.

Είναι εμφανές ότι το Mi A3 δεν κάνει κάποια παραχώρηση στον τομέα της φωτογραφίας. Μάλιστα σε σύγκριση με το Smartphone που αντικαθιστά, η εταιρεία πλέον κατάφερε να προσφέρει και το AI Mode παρά το Stock Android, μια χρήσιμη επιλογή τουλάχιστον για πιο «ομορφες» φωτογραφίες.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

3 σχολια

ΑΝΤΩΝΗΣ 01/08/2019 - 23:37

Στο κειμενο δεν αναφερετε τιποτα για led ειδοποιησεων.Τα προηγουμενα a2 ειχαν ενα μικρο λευκο στην κατω πλευρα.Εδω υπαρχει;

Reply
Kostas Gliatiotis 05/08/2019 - 09:50

Καλησπέρα και συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση !

Δυστυχώς δεν έχει κανενός είδους LED ειδοποιήσεων το Mi A3

Reply
Γιάννης 18/12/2019 - 15:55

Λάθος, Έχει στην πάνω αριστερή πλευρά. By default ανάβει οταν φορτίζει το κινητό αλλά μπορεί να επιλέξει κανείς να ανάβει στις ειδοποιήσεις.

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights