Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Mi A3 Review : Πανέμορφο και ισχυρό
mi a3

Xiaomi Mi A3 Review : Πανέμορφο και ισχυρό

απο Kostas Gliatiotis

Επεξεργαστής Μνήμη.

Στο εσωτερικό του Mi A3 βρίσκεται ο Snapdragon 665 επεξεργαστής της Qualcomm, που όπως δηλώνει η ονομασία του, αποτελεί μια ελάχιστα βελτιωμένη έκδοση του SD660 που χρησιμοποιεί το αμέσως προηγούμενο Mi A2. Μάλιστα οι περισσότερες βελτιώσεις αφορούν την κατασκευή του με λιθογραφία 11nm και την υποστήριξη πιο γρήγορης μεταφοράς δεδομένων σε LTE δίκτυα.

Τυπικά στο εσωτερικό του SD665 υπάρχουν 8 πυρήνες επεξεργασίας, που η Qualcomm κατά παράδοση ονομάζει όπως αυτή επιθυμεί. Οι 4 από αυτούς έχουν την ονομασία Kryo 260 Gold και είναι στην ουσία Α-73 της ARM με ελάχιστες αλλαγές και συχνότητα τα 2.0 GHz. Οι υπόλοποι τέσσερις είναι Kryo 260 Silver, και επίσης είναι μια τροποποιημένη έκδοση των Α-53 της ARM στο 1.8 GHz.

Με αυτόν τον τρόπο, ο SD665 είναι «στα χαρτιά» λιγότερο ισχυρός από τον SD660 που αντικαθιστά. Η κατασκευή του όμως με λιθογραφία 11nm του επιτρέπει να λειτουργεί στην μέγιστη απόδοση του για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα συνολικά και πρακτικά να είναι καλύτερος.

Το Mi A3 λοιπον είναι τουλάχιστον το ίδιο γρήγορο με τη συσκευή που αντικαθιστά, και σε κάθε περίπτωση σίγουρα ικανοποιητικό για την κατηγορία που ανήκει. Αυτο σημαίνει ότι μπορεί να κάνει τα πάντα με άνεση, κάτι που πλέον θεωρείται δεδομένο για όλες τις συσκευές της Xiaomi.

Τα 4GB μνήμης RAM είναι το ελάχιστο που πρέπει να έχει πλέον ένα Smartphone για αυτή την άνετη χρήση, και στην περίπτωση του Mi A3 ισχύει ακριβώς αυτό. Το Smartphone έχει πάντα διαθέσιμη μνήμη για να εκτελέσει μια επιπλέον εφαρμογή, οταν φυσικά ο ιδιοκτήτης του δεν υπερβάλει στο τι θέλει να κάνει.

Παιχνίδια όπως το PUBG δεν μπορούν να είναι ανοιχτά μαζί με εφαρμογές όπως το Photoshop Express, αλλά αυτή δεν είνα και μια λογική απαίτηση από ένα Smartphone της μεσαίας κατηγορίας.

Στον τομέα των γραφικών, ακριβώς για αυτά τα παιχνίδια, ο Snapdragon 665 έχει τουλάχιστον μια βελτιωμένη κάρτα γραφικών στο εσωτερικό του. Αντίστοιχα και εδώ, η βελτίωση δεν αφορά την συνολική της απόδοση, αλλά το σύνολο των προτύπων που υποστηρίζει.

Η Adreno 610 ανήκει στην 6 «γενιά» των καρτών της Qualcomm και έρχεται με υποστήριξη για νεότερη έκδοση του OpenGL ES αλλά και βελτιωμένη υποστήριξη για το Vulkan API. Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να «παίξει» τα παντα με άνεση, και θεωρητικά να προσφέρει περισσότερες δυνατότητες από την Adreno 518 του SD660.

Τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα παιχνίδια στο Play Store παίζουν με άνεση στο Mi A3, με κάποια από αυτά να προσφέρουν κοντά στο μέγιστο της ποιότητας τους. Αυτό είναι ουσιαστικά και το ζητούμενο, ενώ ο SD665 ακριβώς λόγω της μειωμένης κατανάλωσης ενέργειας του, προσφέρει αρκετές ώρες Gaming σε συνδυασμό με την μεγάλη μπαταρία.

Μια ακόμα «θυσία» που έκανε η Xiaomi στο Smartphone, που οριακά… δικαιολογείται σε αυτά τα χρήματα, είναιη χωρητικότητα του ενσωματωμένου αποθηκευτικού χώρου.

Το Mi A3 έρχεται με 64GB ονομαστικά, από τα οποία περίπου 53 είναι όντως διαθέσιμα στον ιδιοκτήτη του. Η υποδοχή για την MicroSD κάρτα μνήμης είναι ίδια με αυτή για την δεύτερη SIM, κάτι που σημαίνει ότι δεν είναι δυνατή η ταυτόχρονη χρήση τους.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

3 σχολια

ΑΝΤΩΝΗΣ 01/08/2019 - 23:37

Στο κειμενο δεν αναφερετε τιποτα για led ειδοποιησεων.Τα προηγουμενα a2 ειχαν ενα μικρο λευκο στην κατω πλευρα.Εδω υπαρχει;

Reply
Kostas Gliatiotis 05/08/2019 - 09:50

Καλησπέρα και συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση !

Δυστυχώς δεν έχει κανενός είδους LED ειδοποιήσεων το Mi A3

Reply
Γιάννης 18/12/2019 - 15:55

Λάθος, Έχει στην πάνω αριστερή πλευρά. By default ανάβει οταν φορτίζει το κινητό αλλά μπορεί να επιλέξει κανείς να ανάβει στις ειδοποιήσεις.

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights