Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy Note 10 Plus Review : Το καλύτερο στο είδος του

Samsung Galaxy Note 10 Plus Review : Το καλύτερο στο είδος του

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερα.

Είναι καλώς ή κακώς δεδομένο ότι ο ανταγωνισμός έχει αφήσει πίσω τη Samsung στην συνολική εξέλιξη των καμερών σε Smartphones. Θα λέγαμε όμως ότι αυτή η διαφορά έχει να κάνει περισσότερο με την ονομαστική ανάλυση της κάμερας που χρησιμοποιεί κάθε εταιρεία, και λιγότερο με τις πραγματικές διαφορές στην πράξη.

Παρόλα αυτά, είναι αντίστοιχα σχεδόν σίγουρο ότι το Galaxy Note 10+ είναι στο όριο του τι μπορεί να κάνει μια κάμερα με ανάλυση 12ΜΡ, και πιθανότατα η εταιρεία θα πρέπει σύντομα να ακολουθήσει τον ανταγωνισμό της. Ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που πολλές εταιρείες, και αντίστοιχα πολλά Smartphones χρησιμοποιούν δικές της κάμερες.

note 10 plus

Η βασική από τις τρεις που έχει στο πίσω μέρος του το Galaxy Note 10+ (και όχι ο ToF αισθητήρας δεν είναι κάμερα…), διατηρεί λοιπόν αυτή την ανάλυση των 12ΜΡ και σχεδόν όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά που είναι γεγονός ότι δεν μπορεί να βρει κανείς εύκολα «μαζεμένα» σε άλλη κάμερα. Το μεταβλητό διάφραγμα με τιμές f/1.5 ή f/2.4 ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού, το πολύ καλό σε απόδοση OIS αλλά και η τεχνολογία Dual Pixel για πολύ γρήγορη εστίαση, είναι σίγουρα πλεονεκτήματα του Galaxy Note 10+.

Η πραγματική απόδοση της κάμερας αυτής όμως, δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο πλέον, και χωρίς να είναι κακή σε καμία περίπτωση, δεν ξεχωρίζει όπως θα έπρεπε σε ένα τόσο κορυφαίο αλλά και ακριβό Smartphone.

Οι φωτογραφίες έχουν άριστα επίπεδα φωτισμού, με το δυναμικό εύρος να φτάνει στα όρια του… υπερβολικού σε κάποιες περιπτώσεις. Υπάρχουν σίγουρα κάποιοι που θα θεωρήσουν υπερβολικό τον τρόπο που φωτίζει τα πάντα το Galaxy Note 10+ με την βασική του κάμερα, ακόμα και αν η φωτογραφία έχει τελικά και πολύ ζωντανά και έντονα χρώματα.

Η δεύτερη κάμερα τώρα, είναι αυτή με τον υπερ ευρυγώνιο φακό, που δυστυχώς έχει μεταφερθεί πρακτικά «αυτούσια» από τα Galaxy S10 και Galaxy S10+. Το δυστυχώς αφορά φυσικά την απουσία του Auto focus, αφού είναι απαράδεκτο σε ένα τόσο ακριβό Smartphone μια από τις κάμερες του να μην μπορεί να εστιάσει ανάλογα με την απόσταση του αντικειμένου που φωτογραφίζει ο ιδιοκτήτης του.

Οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει η κάμερα με τον υπερ ευρυγώνιο φακό, είναι αρκετά «εντυπωσιακές» για την ονομαστική ανάλυση των 16ΜΡ. Αυτό που τις κάνει να ξεχωρίζουν περισσότερο είναι τα ζωντανά και έντονα χρώματα, και το αντίστοιχα πολύ καλό δυναμικό εύρος όπως και σε αυτές από την βασική κάμερα.

Πρέπει εδώ να αναγνωρίσουμε στη Samsung ότι είναι από τις λίγες εταιρείες που «καταφέρνουν» οι τρεις κάμερες στις συσκευές της να έχουν πρακτικά το ίδιο χρωματικό προφίλ, παρότι είναι στην ουσία ιδιαίτερα διαφορετικές σε χαρακτηριστικά.

Η λεπτομέρεια σε κάθε φωτογραφία, είναι απλά ικανοποιητική, αφού η ανάλυση των 16ΜΡ μπορεί να είναι θεωρητικά μεγαλύτερη από αυτή της βασικής, έχει όμως να «αποτυπώσει» και ένα σημαντικά μεγαλύτερο πλάνο.

Για την Τρίτη κάμερα τώρα, με το 2Χ οπτικό ζουμ και τον τηλεφακό, η Samsung έκανε μια πολύ χρήσιμη αλλαγή σε σύγκριση με αυτές των δύο Galaxy S10. Το διάφραγμα του φακού της έχει μειωθεί στο f/2.1 από f/2.4. Η διαφορά μπορεί να φαίνεται μικρή, είναι όμως αρκετή για να επιτρέπει στον αισθητήρα των 12ΜΡ να δει αρκετά περισσότερο φως.

Υπάρχει και εδώ OIS κανονικά, που είναι χρήσιμο από τη στιγμή που το πλάνο της φωτογραφίας «κλείνει» σημαντικά, όπως και Auto focus, χωρίς όμως την τεχνολογία Dual Pixel.

Αυτό που έχει σημασία, είναι ότι οι φωτογραφίες από την κάμερα αυτή, είναι έστω και λίγο καλύτερες σε σύγκριση με τις προηγούμενες συσκευές της εταιρείας. Το 2Χ οπτικό ζούμ φαίνεται όμως «λίγο» με τα δεδομένα του 2019, και ελπίζουμε στο μέλλον η εταιρεία να προσφέρει κάτι διαφορετικό

Στην φωτογράφιση κατά τη διάρκεια της νύχτας και γενικά σε συνθήκες με χαμηλό φωτισμό, η Samsung έχει βελτιωσει σημαντικά την συνολική απόδοση του Galaxy Note 10+. Αρχικά, αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία, είναι ότι το Night Mode είναι πλέον διαθέσιμο και με τις τρεις κάμερες, κάτι που δεν υπάρχει ακόμα στα δύο Galaxy S10 που περιορίζουν τη χρήση του στη βασική κάμερα και αυτή με τον υπερ ευρυγώνιο φακό.

Η λειτουργία του Night Mode είναι λιγότερο «εξευγενισμένη» σε σύγκριση με σχεδόν κάθε άλλη λύση του ανταγωνισμού. Η οθόνη του Galaxy Note 10+ δεν βγάζει κάποια «μπάρα» προόδου όσο βγαίνουν οι διαδοχικές φωτογραφίες, και μόνο μετά την λήψη τους εμφανίζει την πρόοδο για την επεξεργασία και την αποθήκευση τους.

Το τελικό αποτέλεσμα, είναι φωτογραφίες που για πρώτη φορά μπορούν να σταθούν σχεδόν «στα ίσια» απέναντι στον ανταγωνισμό που προσφέρει αντίστοιχο Night mode εδώ και πολύ καιρό πλέον. Η λεπτομέρεια τους είναι σχεδόν άριστη για φωτογραφίες αυτού του είδους, ενώ το χρωματικό τους εύρος είναι ότι καλύτερο μπορεί να περιμένει κανείς σε χαμηλό φωτισμό.

Η δεύτερη κάμερα με τον υπερ ευρυγώνιο φακό, είναι αυτή που οφελείται περισσότερο από την ύπαρξη του Night mode. Το περιορισμένο f/2.2 διάφραγμα της περιορίζει το φως που μπορεί να δει ο αισθητήρας, και το Night Mode βελτιώνει σημαντικά αυτό το «πρόβλημα».

Απαραίτητη προϋπόθεση εδώ είναι ο ιδιοκτήτης του Galaxy Note 10+ να το κρατάει αρκετά σταθερό κατά την λήψη φωτογραφιών, κυρίως επειδή η κάμερα αυτή δεν έχει OIS. Οι φωτογραφίες είναι πολύ πιο φωτεινές από ότι χωρίς τη χρήση του Night Mode. Η λεπτομέρεια δεν ενθουσιάζει, όμως θα πρέπει κανείς να «ζουμάρει» πολύ σε μια φωτογραφία για να δει ότι θα μπορούσε να είναι και καλύτερη.

Κλείνοντας, και η κάμερα με το 2Χ οπτικό ζούμ οφελείται πλέον και από το Night mode, αλλά και από το πιο αποδοτικό διάφραγμα της. Αυτό επιτρέπει στο Galaxy Note 10+ να τη χρησιμοποιεί πιο συχνά, και να αποφεύγει το ψηφιακό zoom από τη βασική του κάμερα.

Οι φωτογραφίες είναι τουλάχιστον αποδεκτές, κάτι που σε όλες τις προηγούμενες συσκευές της εταιρείας, δεν μπορούσε να το πει κανείς για τις δικές τους 2Χ κάμερες.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights