Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy Note 10 Plus Review : Το καλύτερο στο είδος του

Samsung Galaxy Note 10 Plus Review : Το καλύτερο στο είδος του

απο Kostas Gliatiotis

Επεξεργαστής Μνήμη.

Το Galaxy Note 10+ στην έκδοση που έρχεται επίσημα στην Ευρώπη, βασίζεται στον Exynos 9825 επεξεργαστή που σχεδίασε και κατασκευάζει η ίδια η Samsung. Η μικρή διαφορά στην ονομασία σε σύγκριση με τον Exynos 9820 των Galaxy S10, υποδηλώνει μικρές διαφορές , που όμως στην πράξη είναι ιδιαίτερα σημαντικές.

Η βασικότερη από αυτές, είναι η διαφορετική κατασκευή του σε λιθογραφία 7nm αντί για 8nm του Exynos 9820. Η διαφορά μπορεί να φαίνεται μικρή, μαζί όμως με τη διαφορετική τεχνική κατασκευής, δίνουν στον Exynos 9825 δύο πολύ σημαντικα πλεονεκτήματα. Το πρώτο από αυτά είναι η σημαντικά χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, και το δεύτερο είναι η μειωμένη παραγωγή θερμότητας που αυτό έχει σαν αποτέλεσμα.

Στην πράξη τώρα, η συχνότητα λειτουργίας των πυρήνων στο εσωτερικό του δεν έχει αλλάξει. Αυτό που έχει αλλάξει όμως, είναι ο τρόπος που μπορεί το Galaxy Note 10+ να διατηρεί τους δύο ισχυρότερους M4 custom πυρήνες επεξεργασίας, ταυτόχρονα ενεργούς σε υψηλότερη συχνότητα έστω και για μικρό χρονικό διάστημα. Αντί του 1.95Ghz που είναι η συχνότητα ταυτόχρονης λειτουργίας των Μ4 στον 9820, στον 9825 φτάνει τα 2.15GHz. Η μικρή αυτή διαφορά είναι σημαντική όταν ενεργοποιούνται στιγμιαία για την εκκίνηση μιας εφαρμογής, και είναι και ο βασικότερος λόγους που το Galaxy Note 10+ είναι ελάχιστα πιο γρήγορο σε απόκριση σε καθημερινή χρήση.

Το ίδιο ισχύει συνολικά για τους 8 πυρήνες επεξεργασίας, αφού η μειωμένη κατανάλωση ενέργειας έχει επιτρέψει στη Samsung να τους διατηρεί σε λειτουργία ακόμα και ταυτόχρονα, σε υψηλότερη συχνότητα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Η βασική έκδοση του Galaxy Note 10+ έχει… 12GB μνήμης RAM, μια ξεκάθαρη υπερβολή, που στο Galaxy S10+ υπήρχε μόνο στην ακριβότερη έκδοση με το 1ΤΒ αποθηκευτικού χώρου. Εδώ είναι «στάνταρ» ακόμα και στην μικρότερη έκδοση με 256 GB, αλλά και σε αυτή με 512 GB που αποτελεί την κορυφαία διαθέσιμη.

Τα 12GB μνήμης RAM δεν είναι πραγματικά ποτέ απαραίτητα, κάτι λογικό από τη στιγμή που ακόμα και συσκευές με 8GB RAM δεν φτάνουν ποτέ στο όριο τους. Ακόμα και σαν «ασφάλεια» για μελλοντική χρήση, είναι δεδομένο ότι απέχουμε ακόμα πολύ από την εποχή που θα είναι πραγματικά απαραίτητη τόσο μεγάλη RAM σε ένα Smartphone.

Μια χρησιμότητα που έχει βρει η Samsung, είναι να διατηρεί ενεργές κάποιες συχνά χρησιμοποιούμενες εφαρμογές, ώστε να αποφεύγει να τις εκτελέσει από την αρχή το Galaxy Note 10+ και να καταναλώσει αντίστοιχη μπαταρία.

Στον τομέα των γραφικών τώρα, η Mali G76 GPU έχει οφεληθεί σύμφωνα με την εταιρεία από την διαφορετική τεχνική κατασκευής του Exynos 9825. Η εταιρεία επέλεξε να μην αυξήσει την απόδοση της, και έκανε το λογικό, που είναι η διατήρηση της για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Το Galaxy Note 10+ μπορεί να διατηρήσει την μέγιστη απόδοση της κάρτας γραφικών του για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε σύγκριση με το Galaxy S10+, και το πετυχαίνει χωρίς να ζεσταίνεται το ίδιο. Αντίστοιχα, υπάρχει και εδώ σημαντική βελτίωση στην κατανάλωση ενέργειας, που κάνει το Galaxy Note 10+ πιο αποδοτικό σε συνεχόμενο Gaming.

Κάθε είδους παιχνίδι μπορεί να παίξει χωρίς κανενός είδους δυσκολία στο Smartphone, και τα 12 GB RAM επιτρέπουν στο Galaxy Note 10+ να έχει ακόμα και δύο παιχνίδια ταυτόχρονα ενεργά, όσο άσκοπο και αν είναι αυτό στην πράξη.

Όπως ήδη αναφέραμε, το Galaxy Note 10+ έρχεται με 256GB αποθηκευτικού χώρου στη βασική έκδοση του. Το «βασική» είναι σχετική έννοια, αφού το Smartphone είναι σημαντικά ακριβότερο από τον προκάτοχο του, και ουσιαστικά η Samsung δεν προσφέρει περισσότερο χώρο στα ιδια χρήματα, απλά αυξάνει το χώρο μαζί με την τιμή της βασικής έκδοσης.

Παρόλα αυτά, υπάρχει και υποδοχή για κάρτες μνήμης microSD, κάτι που δυστυχώς δεν υπάρχει στο μικρότερο Galaxy note 10. Βρίσκεται τοποθετημένη στο ίδιο σημείο με την δεύτερη κάρτα SIΜ, κάτι που σημαίνει ότι δεν είναι ταυτόχρονα δυνατή η χρήση τους.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights