Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Redmi Note 8 Pro Review : Χωρίς ανταγωνισμό

Xiaomi Redmi Note 8 Pro Review : Χωρίς ανταγωνισμό

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερα

Στον τομέα της φωτογραφίας, το Note 8 Pro αποτελεί κάτι το διαφορετικό από το συνηθισμένο, όχι μόνο για τα χρήματα του, αλλά ακόμα και σε σύγκριση με πολύ ακριβότερες συσκευές από αυτό.

Στο πίσω μέρος του βρίσκονται συνολικά τέσσερις κάμερες, οι τρεις από τις οποίες μπορούν να λειτουργήσουν αυτόνομα, και μια που χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό του βάθους σε φωτογραφίες με θολό φόντο.

Η βασική από αυτές, είναι και ο «σταρ» , με την εντυπωσιακά υψηλή ανάλυση των 64ΜΡ. Είναι η πρώτη κάμερα αυτού του είδους που φτάνει στην αγορά, και παρότι τυπικά το Note 8 Pro ανήκει στην μεσαία κατηγορία, η απόδοση της είναι πολύ πάνω από αυτή.

Τεχνικά, εκτός από την υψηλή ονομαστική ανάλυση, η κάμερα έρχεται και με ένα αρκετά ικανοποιητικό φακό με διάφραγμα f/1.89 που σε συνδυασμό με το ειδικά σχεδιασμένο Night mode προσφέρει πολύ καλή απόδοση και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το Note 8 Pro έχει κανονικά και το AI mode που μας έχει συνηθίσει πλέον η Xiaomi, προκειμένου να αναγνωρίζει το σκηνικό ή το αντικείμενο της φωτογραφίας. Με αυτόν τον τρόπο, η εφαρμογή της κάμερας προσαρμόζεται ανάλογα, και τονίζει τα χρώματα που… αντιπροσωπεύουν το κάθε πλάνο.

Οι επεμβάσεις του AI mode στις φωτογραφίες είναι περιορισμένες, και σχεδόν πάντα πετυχαίνουν τον στόχο τους στο να τις κάνουν πιο «όμορφες».

Η βασική κάμερα των 64ΜΡ είναι σχεδιασμένη να βγάζει φωτογραφίες με την τεχνική του Pixel Binning. Με αυτόν τον τρόπο, συνδυάζει τις πληροφορίες από τέσσερα «γειτονικά» Pixels σε ένα, προκειμένου να έχει έναν μέσο όρο από το δυναμικό εύρος φωτισμού αλλά και επιπλέον λεπτομέρεια.

Οι φωτογραφίες αποθηκεύονται τελικά στα 16ΜΡ που είναι ουσιαστικά το ¼ της μέγιστης ανάλυσης της κάμερας του Note 8 Pro.

Αυτό όμως που προσφέρει το Smartphone και σε αντίθεση με τις περισσότερες συσκευές στην αγορά, πετυχαίνει και ιδιαίτερα καλά στην πράξη, είναι η δυνατότητα να βγάζει πολύ καλές φωτογραφίες και στην μέγιστη ανάλυση της κάμερας αυτής. Μάλιστα υπάρχει η επιλογή με την ονομασία «64Μ» άμεσα προσβάσιμη στο μενού της κάμερας ακριβώς για αυτό τον λόγο.

Οι φωτογραφίες που βγάζει το Note 8 Pro με αυτόν τον τρόπο, έχουν επίπεδα λεπτομέρειας που δεν περιμένει να δει κανείς σε ένα Smartphone. Ακόμα και σε σύγκριση με πολύ ακριβότερες συσκευές του ανταγωνισμού (αλλά και το Mi 9 της ίδιας της Xiaomi), οι φωτογραφίες αυτές είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές, τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Λόγω του τρόπου που είναι σχεδιασμένη να λειτουργεί η κάμερα αυτή, η λήψη φωτογραφιών στην πλήρη ονομαστική ανάλυση, δεν είναι το ίδιο καλή κατά τη διάρκεια της νύχτας. Για αυτό τον σκοπό όμως υπαρχει το ξεχωριστό Night Mode το οποίο και θα δούμε στην συνέχεια.

Ultra Wide

Η δεύτερη κάμερα τώρα, ακολουθεί τις τάσεις της εποχής, και έρχεται με έναν υπερ ευρυγώνιο φακό, που έχει ένα σημαντικά μεγαλύτερο πλάνο σε κάθε φωτογραφία. Η ανάλυση του αισθητήρα της είναι περιορισμένη στα 8ΜΡ, όπως άλλωστε και σε όλα τα Smartphones αυτού του είδους.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, η κάμερα αυτή παράγει ιδιαίτερα καλές συνολικά φωτογραφίες. Η λεπτομέρεια που περιέχουν είναι άνω του μέσου όρου, παρότι θα θέλαμε κάτι περισσότερο , επειδή η βασική κάμερα αφήνει σημαντικά καλύτερες εντυπώσεις.

Macro Camera

Η Τρίτη κάμερα τώρα που έχει στο πίσω μέρος του το Note 8 Pro και μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα, βρίσκεται τοποθετημένη σε διαφορετικό σημείο από τις άλλες τρεις. Η ανάλυση της είναι αρκετά χαμηλή στα 2ΜΡ, όμως αυτό δεν έχει ιδιαίτερη σημασία στην πράξη.

Η κάμερα αυτή είναι σχεδιασμένη για macro φωτογραφίες, πολύ κοντά στο αντικείμενο , σε απόσταση που μπορεί να είναι μικρότερη από 5 εκατοστά. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, επειδή το πλάνο είναι ιδιαίτερα «κλειστό», η χαμηλή αυτή ανάλυση είναι ικανοποιητική για φωτογραφίες με έστω αποδεκτή λεπτομέρεια.

Μια σημαντική ιδιαίτερότητα της συγκεκριμένης κάμερας είναι ότι έχει Auto focus. Με αυτόν τον τρόπο, η κάμερα του Note 8 Pro μπορεί να προσαρμόζει την εστίαση της ανάλογα με το πόσο μακρία βρίσκεται από αυτό που θέλουμε να φωτογραφίσουμε. Το αποτέλεσμα είναι σε κάθε περίπτωση ένα είδος φωτογραφίας που διαφέρει σημαντικά από το συνηθισμένο, πάντα με… καλό τρόπο.

Ερχόμενοι τώρα στην λήψη κατά τη διάρκεια της νύχτας, το Note 8 Pro συνεχίζει να προσφέρει το ίδιο καλή απόδοση, όχι μόνο για την κατηγορία του. Το Night Mode που έχει σχεδιάσει για τις συσκευές της η Xiaomi, αποδίδει και εδώ το ίδιο καλά, ενώ συνδυάζεται άριστα με την υψηλή ανάλυση της βασικής κάμερας.

Οι φωτογραφίες που βγάζει το Note 8 Pro είναι σαφώς άνω του μέσου όρου σε λεπτομέρεια αλλά και επίπεδα φωτισμού. Μάλιστα αυτός ο συνδυασμός σημαίνει ότι ο αισθητήρας έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά απόδοσης, που του επιτρέπουν να διατηρεί τα επίπεδα ψηφιακού θορύβου σε πολύ χαμηλα επίπεδα.

Δυστυχώς δεν ισχύει το ίδιο και για την κάμερα με τον υπερ ευρυγώνιο φακό, κυρίως επειδή το Night mode δεν είναι διαθέσιμο και για αυτή. Το περιορισμένο f/2.2 διάφραγμα της, είναι ο βασικότερος λόγος για αυτή την απλά αποδεκτή απόδοση της, μαζί με την χαμηλή ανάλυση των 8ΜΡ.

Οι φωτογραφίες είναι … χρήσιμες για Social media και αποστολή σε μήνυμα, που πρακτικά είναι έτσι και αλλιώς το ζητούμενο στις περισσότερες περιπτώσεις.

Video

Στον τομέα του βίντεο τώρα, το Note 8 Pro προσφέρει διαφορετικές επιλογές ανάλογα με το ποια κάμερα χρησιμοποιείται.

Αυτή των 64ΜΡ έχει όλες τις διαθέσιμες επιλογές, με την μέγιστη ανάλυση να φτάνει το 4K με 30 καρέ το δευτερόλεπτο. Η εγγραφή με 60 καρέ σε αυτή την ανάλυση δεν είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στην πράξη, και δεν μπορεί να θεωρηθεί σημαντική «απουσία» σε ένα Smartphone με κόστος κάτω από 300 ευρώ.

Η δεύτερη κάμερα με τον υπερ ευρυγώνιο φακό είναι διαθέσιμη για την εγγραφή βίντεο, με την μέγιστη ανάλυση να περιορίζει σε 1080p. Αυτό είναι και λογικό αλλά και αναμενόμενο, αφού ο αισθητήρας των 8ΜΡ δεν αρκεί για να καλύψει τις απαιτήσεις ενός 4k video.

Μια ασυνήθιστη επιλογή είναι αυτή της εγγραφής με 2Χ οπτικό zoom. Για να το πετύχει αυτό, η βασική κάμερα του Note 8 Pro εκμεταλλεύεται την υψηλή της ανάλυση, όμως τα βίντεο είναι περισσότερο χρήσιμα κατά τη διάρκεια της ημέρας και λιγότερο το βράδυ.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

5 σχολια

Stathis Toulas 29/10/2019 - 12:29

Kαλημερα

Ανάμεσα σε αυτο και το P30Lite που ειναι σχεδόν στα ιδια χρήματα προς τα που γέρνει η ζυγαρια?

ΠΟιο κερδιζει που και ποιο συνολικα?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση

Reply
Kostas Gliatiotis 29/10/2019 - 21:16

Καλησπέρα ! Παρότι το P30 lite είναι ένα εντυπωσιακό Smartphone, το Note 8 Pro είναι σημαντικά νεότερο και αντίστοιχα βελτιωμένο σε όλους τους σημαντικούς τομείς. Έχει καλύτερη κάμερα, καλύτερη οθόνη και είναι σημαντικά πιο γρήγορο σε καθημερινή χρήση. Θα λέγαμε ότι σε όλους τους τομείς είναι μια καλύτερη συσκευή πλέον !

Reply
Kostas 14/03/2020 - 20:47

Καλησπέρα σας, Χωρίς να βάζουμε τον παράγοντα τιμή ποιο κινητό θεωρείτε οτι αξίζει περισσότερο. Το Samsung A51 ή το Redmi 8 prο; Επίσης τώρα που υπάρχουν αρκετές σειρές τις Xiaomi Και μπορούμε να έχουμε μία καλή συνολική εικόνα η διάρκεια ζωής ενός Xiaomi είναι αντίστοιχη με ενός Samsung δηλαδή περί τα δύο χρόνια ανεμπόδιστης λειτουργίας; Τέλος σε επίπεδο υποστήριξης αν χρειαστεί η αντιπροσωπία της Xiaomi ανταποκρίνεται? Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Reply
Kostas Gliatiotis 14/03/2020 - 21:01

Καλησπέρα ! Ακόμα και χωρίς να υπολογίσει κάποιος την τιμή, το Note 8 pro είναι ένα 30% πιο γρήγορο, έχει αντίστοιχα πολύ καλύτερες κάμερες και μεγαλύτερη μπαταρία αλλά και κατασκευή από υλικά που ταιριάζουν στο κόστος του. Θα έλεγα ότι ακόμα και 100 ευρώ οικονομικότερο αν ήταν το Α51 πάλι θα παρέμενε καλύτερη επιλογή το Note 8 pro.

Σε ότι αφορά την εγγύηση τώρα, υπάρχει κάτι πολύ συγκεκριμένο. Η εταιρεία δεν καλύπτει με εγγύηση συσκευές που έχουν αγοραστεί από καταστήματα του Σκρουτζ, και μόνο αυτές που είναι επίσημης εισαγωγής. Αφήνοντας αυτό στην άκρη όμως, έχουμε πολλά παραδείγματα ανθρώπων που είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από την αξιοπιστία των συσκευών τους. Θα έλεγα με βεβαιότητα ότι είναι ακριβώς στα ίδια επίπεδα .

Reply
Κωστας 14/10/2020 - 18:49

Καλησπερα σας. Αυτη τη στιγμη το κινητο ειναι στα 107 ευρω. Αξιζει να αγοραστει παρα το γεγονος οτι ειναι στην αγορα πανω απο ενα ετος; ευχαριστω

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights