Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Nokia 7.2 Review : Σχεδόν πετυχαίνει το στόχο του

Nokia 7.2 Review : Σχεδόν πετυχαίνει το στόχο του

απο Kostas Gliatiotis

Η Nokia βρίσκεται πλέον στον τρίτο χρόνο της… επαναφοράς της στην αγορά των Smartphones, και είναι σχεδόν βέβαιο ότι έχει αποκτήσει πλέον μια «σταθερή» πορεία που είναι συνεχώς ανοδική.

Για την εταιρεία, η μεσαία κατηγορία είναι αυτή που γνωρίζει την μεγαλύτερη επιτυχία, αφού οι προτάσεις της σε High End Smartphones ήταν μέχρι σήμερα από απλά… αδύναμες μέχρι απλά ασυνήθιστες. Στην μεσαία αυτή κατηγορία λοιπόν, αποφάσισε να φέρει και το πρώτο της Smartphone με κάμερα υψηλής ανάλυσης 48ΜΡ.

Όπως και σχεδόν κάθε άλλη ανταγωνίστρια της, έτσι και η Nokia, θεωρεί ότι μια κάμερα αυτού του είδους μπορεί να συμβάλει σε καλύτερες πωλήσεις, με την υπόσχεση προφανώς των καλύτερων φωτογραφιών. Πριν μερικά χρόνια, το όνομα της Nokia και ειδικά σε συνδυασμό με αυτό της Zeiss στο οπτικό μέρος μιας κάμερας, θα ήταν αρκετό για να εξασφαλίσει μια σχετική έστω επιτυχία.

Πλέον όμως, ειδικά η μεσαία κατηγορία τιμής, περιλαμβάνει πολλές και αξιόλογες προτάσεις, που προσφέρουν το ίδιο καλές επιδόσεις στα χαρτιά και έχουν αποδείξει  και την αξία τους στην πράξη. Απέναντι σε αυτά λοιπόν, υπάρχει πλέον το Nokia 7.2, που αποτελεί και το αντικείμενο του συγκεκριμένου μας Review.

Σχεδιασμός.

Η εταιρεία έχει τη δική της σχεδιαστική ταυτότητα, και μέχρι ένα σημείο καταφέρνει να κατασκευάζει συσκευές που έστω και λίγο διαφέρουν από αυτές του ανταγωνισμού της.

Αυτό δεν είναι εύκολο ειδικά στην μεσαία κατηγορία, όπου οι περιορισμοί στο κόστος δεν αφήνουν μεγάλα περιθώρια ευελιξίας. Το Nokia 7.2 όμως, αν μη τι άλλο, δεν μοιάζει σαν ένα ακόμα συνηθισμένο Smartphone.

nokia 7.2

Το βασικότερο «στοιχείο» αυτής της συνταγής, είναι η έξυπνη αλλαγή που έχει κάνει η εταιρεία στο πίσω μέρος του. Αυτό συνεχίζει να είναι κατασκευασμένο από γυαλί, που όμως πλέον έχει μια «ματ» εμφάνιση που διαφέρει από το συνηθισμένο … γυαλιστερό υλικό που έχουμε συνηθίσει.

Φυσικά αυτό δεν είναι κάποια πρωτοπορία της Nokia, πρέπει όμως να αναγνωρίσουμε στην εταιρεία ότι είναι η πρώτη που χρησιμοποιεί αυτό το υλικό στην μεσαία κατηγορία τιμής. Αυτό που ίσως θα θέλαμε να έχει αποφύγει, είναι η επιλογή του πλαστικού για το πλαίσιο στο πλαϊνό μέρος του Nokia 7.2.

nokia 7.2

Σε πλήρη αντιθεση με την εντυπωσιακή πίσω επιφάνεια, και προφανώς το γυαλί μπροστά από την οθόνη, το πλαστικό αυτό αφήνει μια λιγότερο πολυτελή αίσθηση. Μάλιστα το πλαϊνό αυτό μέρος είναι και λίγο πιο παχύ από το συνηθισμένο, με αποτέλεσμα το Nokia 7.2 να είναι στο σύνολο του ένα όχι λεπτό Smartphone.

Αυτό θα είχε μια λογική αν στο εσωτερικό του υπήρχε μια μπαταρία με σχετικά μεγάλη χωρητικότητα, κάτι που όμως δυστυχώς δεν συμβαίνει. Μάλιστα προκαλεί επιπλέον απορία το γιατί οι κάμερες στο πίσω μέρος του προεξέχουν παρά το αυξημένο αυτό του πάχος.

nokia 7.2

Στην μπροστινή πλευρά τώρα, το Nokia 7.2 έρχεται με ένα λογικό πλαίσιο γύρω από την οθόνη του, παρότι και εδώ μπορούμε πλέον να βρούμε προτάσεις που είναι ελάχιστα καλύτερες. Η μπροστινή κάμερα βρίσκεται τοποθετημένη σε ένα μικρό Notch με σχήμα σταγόνας στο πάνω μέρος της οθόνης.

nokia 7.2

Αντίστοιχα ο χώρος κάτω από αυτή, χωρίς να είναι ιδιαίτερα μεγάλος, είναι αρκετός ώστε η εταιρεία να «χωρέσει» εκεί το λογότυπο της. Σε μια εποχή που είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς ένα Smartphone από την μπροστινή του πλευρά, η συγκεκριμένη λεπτομέρεια είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εργονομικά και πρακτικά τώρα, το Smartphone έχει ένα μόνο ηχείο, στο κάτω μέρος του, δίπλα στην USB type-C θύρα, μαζί προφανώς με το μικρόφωνο του. Αντίστοιχα στο πάνω μέρος υπάρχει και η 3.5 θύρα των ακουστικών, ένα χαρακτηριστικό που πάντα είναι καλοδεχούμενο και ειδικά στην μεσαία κατηγορία τιμής.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights