Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Nokia 7.2 Review : Σχεδόν πετυχαίνει το στόχο του

Nokia 7.2 Review : Σχεδόν πετυχαίνει το στόχο του

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερα.

Εϊναι δεδομένο ότι το βασικό χαρακτηριστικό του Nokia 7.2 είναι οι τρεις κάμερες που έχει στο πίσω μέρος του. Η «είδηση» είναι η βασική από αυτές που για πρώτη φορά σε Smartphone της εταιρείας, έχει υψηλή ανάλυση 48ΜΡ. Ο φακός της έχει ένα αποδοτικό διάφραγμα με f/1.8, παρόλα αυτά δεν διαθέτει OIS, κάτι που προς το παρόν σε αυτά τα χρήματα υπάρχει μόνο στο One Vision της Motorola.

nokia 7.2

Η απόδοση τώρα της βασικής αυτής κάμερας είναι πρακτικά κάπου στο μέρο όρο της κατηγορίας. Η ύπαρξη του Zeiss φακού είναι περισσότερο εμπορικό «τρικ» της εταιρείας, αφού το αποτέλεσμα δεν διαφέρει με κάποιο τρόπο από τις προτάσεις του ανταγωνισμού.

Οι φωτογραφίες έχουν ιδιαίτερα καλά επίπεδα λεπτομέρειας, κάτι που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον με δεδομένο το ότι συνολικά το Hardware στο εσωτερικό του δεν είναι κάτι το ισχυρό για τα δεδομένα του 2019. Θα θέλαμε οι φωτογραφίες να έχουν λίγο πιο ζωντανά και έντονα χρώματα, αν και εκτιμούμε την προσπάθεια της εταιρείας να τις διατηρεί πιο φυσικές.

Το Nokia 7.2 έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίζει τις συνθήκες και το αντικειμένο κάθε φωτογραφίες, όπως σχεδόν και κάθε άλλο Smartphone πλέον. Παρόλα αυτά, δεν επεμβαίνει με κάποιο έντονο τρόπο όταν καταλαβαίνει τι είναι αυτό που θέλουμε να φωτογραφίσουμε. Θα λέγαμε μάλιστα ότι υπάρχει σαν δυνατότητα περισσότερο απλά για να «δείχνει» ότι η κάμερα αντιλαμβάνεται τι είναι αυτό που φωτογραφίζουμε.

Μαζί με την βασική κάμερα όμως, υπάρχει και μια δεύτερη των 8ΜΡ που προσφέρει έναν υπερ ευρυγώνιο φακό. Το Nokia 7.2 είναι τυπικά το πρώτο Smartphone της εταιρείας και με κάμερα αυτού του είδους, που δυστυχώς όμως και αυτή δεν προσφέρει κάτι το εντυπωσιακό στην κατηγορία της.

Οι φωτογραφίες έχουν αναμενόμενα χαμηλότερα επίπεδα λεπτομέρειας, κυρίως λόγω της χαμηλότερης ανάλυσης, αλλά και της διαφορετικής ποιότητας του αισθητήρα. Το f/2.2 διάφραγμα του φακού της περιορίζει επίσης και τα επίπδα φωτισμού που μπορεί να δει, ακόμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι φωτογραφίες να διαφέρουν έστω και λίγο από αυτές της βασικής κάμερας, οχι όμως σε «ενοχλητικό» επίπεδο.

Η Τρίτη κάμερα τώρα, υπάρχει περισσότερο για λόγους… μάρκετινγκ, αφού δεν λειτουργεί αυτόνομα για να βγάλει φωτογραφίες. Υπάρχει για τον υπολογισμό του βάθους σε φωτογραφίες πορτραίτου ή όταν θέλουμε να «θολώσουμε» το φόντο πίσω από το αντικείμενο που φωτογραφίζουμε. Τυπικά, η ανάλυση της είναι στα 5ΜΡ.

Για την φωτογράφιση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού τώρα, το Nokia 7.2 αφήνει ανάμικτες εντυπώσεις ανάλογα με το ποια κάμερα χρησιμοποιεί ο ιδιοκτήτης του. Το Smartphone έχει ένα ξεχωριστό Night mode όπως επιβλαλλεται πλέον, που λειτουργεί και εδώ με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Η εφαρμογή της κάμερας βγάζει διαδοχικές φωτογραφίες με διαφορετικά επίπεδα φωτισμού τις οποίες συνδυάζει σε μια τελική φωτογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, το αποτέλεσμα περιέχει τα καλύτερα δυνατά επίπεδα λεπτομέρειας και φωτισμού, κάτι που σε γενικές γραμμές το … πετυχαίνει σωστά το Nokia 7.2

Αυτό που λείπει από τις συγκεκριμένες φωτογραφίες, είναι η λεπτομέρεια που μειώνεται σε αρκετά χαμηλά επίπεδα. Παρά το πολύ καλό δυναμικό εύρος για κάμερα αυτης της κατηγορίας τιμής, και τα ζωντανά και σχετικά έντονα χρώματα, θα θέλαμε λίγο περισσότερη λέπτομέρεια ειδικά από μια κάμερα αυτής της ανάλυσης.

Αυτο που κάνει το Nokia 7.2 όμως και δεν προσφέρει σχεδόν καμία άλλη συσκευη του ανταγωνισμού του, είναι η δυνατότητα να χρησιμοποιήσει ο ιδιοκτήτης του το Night mode και με την κάμερα με τον υπερ ευρυγώνιο φακό. Με αυτόν τον τρόπο, μια κάμερα που με βάση τα τεχνικά της χαρακτηριστικά θα ήταν πρακτικά «μη χρήσιμη» το βράδυ, μπορεί να βγάλει έστω και απλά αποδεκτές φωτογραφίες.

Η λεπτομέρεια τους είναι ακόμα πιο χαμηλή, όμως έχουν αρκετά καλά επίπεδα φωτισμού ώστε να είναι χρήσιμες έστω για Social media και αποστολή σε μήνυμα.

Με δεδομένη την εμπειρία της Nokia στον τομέα της φωτογραφίας, και την ύπαρξη του Zeiss φακού και στις δύο κάμερες και πόσο μάλλον την υψηλή ανάλυση της βασικής από αυτές, θα περίμενε κανείς μια συνολικά καλύτερη απόδοση από το Nokia 7.2. Χωρίς να απογοητεύει σε καμία περίπτωση, δεν καταφέρνει να ξεπεράσει τον μέσο όρο του ανταγωνισμού του, ώστε οι κάμερες αυτές να είναι ένας καλός λόγος να το επιλέξει κανείς.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights