Μπαταρία.
Είναι δύσκολο να κρύψουμε ότι η μπαταρία του Nokia 7.2 δεν μας άφησε ιδιαίτερα ικανοποιημένους. Αρχικά, στο μέγεθος και κυρίως το «πάχος» που έχει σαν συσκευή, είναι σχεδόν βέβαιο ότι η χωρητικότητα αυτής θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη από 3.500 mAh.
Η απόδοση της στην πράξη όμως είναι αυτή που έχει σημασία, και πρακτικά προσφέρει απλά τα … αναμενόμενα. Μια ημέρα έντονης χρήσης δεν μπορεί να αφήσει το Nokia 7.2 από μπαταρία, στο τέλος όμως αυτής, το Smartphone έχει περίπου 20% ακόμα διαθέσιμο σα ποσοστό «ασφαλείας» μέχρι να φορτιστεί.
Αν κάποιος είναι πιο απαιτητικός μαζί του, υπάρχει η πιθανότητα να φτάσει τη μπαταρία λίγο πριν αδειάσει, και την πρώτη ημέρα, κοντά στο τέλος αυτής. Το Stock Android δεν έχει ιδιαίτερες επιλογές για την διαχείριση ενέργειας και τον έλεγχο των εφαρμογών από τον ιδιοκτήτη του Smartphone.
Στα θετικά, πρέπει να αναφέρουμε ότι το Nokia 7.2 υποστηρίζει ταχεία ασύρματη φόρτιση, έστω και με 18W.
Συμπέρασμα.
Θα μπορούσε να πει κανείς ότι η εταιρεία δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στις κάμερες του Nokia 7.2 και ειδικά σε αυτή των 48ΜΡ. Στηρίζει ιδιαίτερα την επιτυχία του σε αυτές, χωρίς όμως η απόδοση τους να είναι κάτι σημαντικά διαφορετικό από αυτό που προσφέρει ο ανταγωνισμός.
Το σημαντικότερο ίσως όμως είναι ότι το Smartphone δεν ξεχωρίζει ιδιαίτερα και σαν σύνολο, έστω και αν διακρίνεται σε συγκεκριμένους τομείς. Η κορυφαία οθόνη είναι καλοδεχούμενη, δεν συνδυάζεται όμως με επιδόσεις.
Είναι βέβαιο ότι το Nokia 7.2 είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση, περισσότερο όμως για τους φίλους του Stock Android αλλά και όσους «νοσταλγούν» το παρελθόν της εταιρείας, και αναγνωρίζουν την προσπαθεια της να επανέλθει στον αρκετά πιο ανταγωνιστικό κόσμο των σύγχρονων Smartphones.
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας