Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Sony Xperia 5 Review : Πιο “πρακτικό” σε καθημερινή χρήση

Sony Xperia 5 Review : Πιο “πρακτικό” σε καθημερινή χρήση

απο Kostas Gliatiotis

Η Sony Mobile βρίσκεται σε μια σταθερα ανοδική πορεία, έστω και αν απέχει ακόμα πολύ από το να βρεθεί στην θέση που ήταν πριν σχεδόν δέκα χρόνια πλέον.

Με Smartphones όπως το Xperia XZ3 και το ακόμα πιο πρόσφατο Xperia 1, έχει αποδείξει ότι γνωρίζει ακόμα πως να σχεδιάζει κορυφαία προϊόντα, αλλά και ότι έχει… βάλει μυαλό και δεν προσπαθεί πλέον να ξεχωρίσει με λάθος τρόπο από τον ανταγωνισμό της.

Στην προσπάθεια της αυτή, η εταιρεία παρουσίασε πριν λίγο καιρό και το αντίστοιχα ενδιαφέρον Xperia 5, που παρότι η ονομασία του «ξεγελά», δεν αποτελεί τον αντικαταστάτη του Xperia 1. Αντιθέτως, αποτελεί μια έκδοση αυτού, σχεδιασμένη για όσους αναζητούν ένα λίγο μικρότερο Smartphone, χωρίς ομως να θυσιάζει σχεδόν κανένα από τα χαρακτηριστικά της κορυφαίας πρότασης.

Σχεδιασμός.

Το Xperia 5 είναι ουσιαστικά μια «ίδια» συσκευή με το Xperia 1 με ουσιαστική διαφορά το μικρότερο μέγεθος του. Έχει μάλιστα και μια οθόνη με την ίδια ασυνήθιστη 21:9 αναλογία πλευρών, που απλά πλέον έχει μικρότερη διαγώνιο στις 6.1 ίντσες.

Αυτό σημαίνει ότι και εδώ ο συνολικός σχεδιασμός είναι σχετικά διαφορετικός από σχεδόν όλα τα υπόλοιπα Smartphones της αγοράς. Το Xperia 5 είναι πιο «ψηλό» αλλά ταυτόχρονα και πιο λεπτό από κάθε άλλη συσκευή με οθόνη με ίδια διαγώνιο.

Αυτό το κάνει σημαντικά πιο εύκολο στο να το κρατάει κανείς στο χέρι του, όμως το αυξημένο ύψος του είναι κάτι που θέλει αρχικά μια προσαρμογή περισσότερο οπτικά και λιγότερο πρακτικά. Μαζί με τον σχεδιασμό όμως, η Sony Mobile έχει διατηρήσει και την ίδια κορυφαία ποιότητα κατασκευής αλλά και τα υλικά που έκαναν το Xperia 1 να ξεχωρίζει. Έτσι λοιπόν και το Xperia 5 είναι κατασκευασμένο από γυαλί στο πίσω μέρος του, που όμως όπως διαπιστώσαμε είναι πιο ευαίσθητο σε γρατζουνιές από σχεδόν όλες τις συσκευές του ανταγωνισμού του.

Σε αυτό το πίσω μέρος, βρίσκονται και οι τρεις διαφορετικές κάμερες που για… χωροταξικούς λόγους βρίσκονται πλέον στην αριστερή πάνω γωνία του. Αισθητήρας αποτυπωμάτων δεν υπάρχει, αφού είναι τοποθετημένος στο δεξί πλαϊνό μέρος του Smartphone.

Εδώ η εταιρεία συνεχίζει την περίεργη παράδοση, που θέλει τον αισθητήρα αυτό να αποτελεί ξεχωριστό αντικείμενο από το πλήκτρο ενεργοποίησης του Xperia 5. Αυτό σημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης του το «ξυπνάει» από κατάσταση αναμονής, και στη συνέχεια το κλειδώνει πάλι, με δύο διαφορετικά πλήκτρα. Η διαδικασία αυτή απαιτεί αρκετή συνήθεια, ενώ και τα πλήκτρα για την ένταση βρίσκονται και αυτά στο ίδιο σημείο τοποθετημένα.

Η μπροστινή πλευρά του Xperia 5 τώρα, καταλαμβάνεται σχεδόν πλήρως από την οθόνη του. Το σχεδόν αφορά το πλαίσιο γύρω από αυτή την οθόνη, που για τα δεδομένα του 2019 είναι σαφώς μεγαλύτερο από το συνηθισμένο.

Αυτό σημαίνει όμως ότι η μπροστινή κάμερα και το ακουστικό του, είναι τοποθετημένα στο χώρο πάνω από την οθόνη, και αυτή δεν έχει κάποιου είδους εγκοπή ή … τρύπα στο εσωτερικό της. Μετά από έναν μεγάλο αριθμό συσκευών αυτού του είδους, μπορούμε να πούμε ότι το Xperia 5 είναι μια … ευχάριστη αλλαγή έστω και αν θυμίζει παλαιότερες εποχές.

Συνολικά, το μέγεθος αλλά και το εντυπωσιακά χαμηλό βάρος του Smartphone, το κάνουν ιδιαίτερα εύχρηστο, αλλά και εύκολο στη μεταφορά του. Μάλιστα η εταιρεία συνεχίζει να προσφέρει πιστοποίηση ΙΡ65/ΙΡ68 για αντοχή στο νερό και τη σκόνη. Αυτό που δεν υπάρχει πλέον όμως, είναι η υποδοχή 3.5 mm για ακουστικά που δυστυχώς και η Sony Mobile έχει επιλέξει να αφαιρέσει από τις συσκευές της.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights