Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Sony Xperia 5 Review : Πιο “πρακτικό” σε καθημερινή χρήση

Sony Xperia 5 Review : Πιο “πρακτικό” σε καθημερινή χρήση

απο Kostas Gliatiotis

Οθόνη.

Η οθόνη του Xperia 5 αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του, μαζί με το Hardware που βρίσκεται στο εσωτερικό του. Μπορεί να μην έχει την καταπληκτική 4k ανάλυση της οθόνης του Xperia 1, παραμένει όμως ένα κορυφαίο σε χρωματική απόδοση OLED Panel, που μάλιστα κατασκευάζεται από την ίδια τη Sony.

Με ανάλυση 2520 x 1080 pixels, είναι σίγουρα διαφορετική από το συνηθισμένο λόγω του μεγαλύτερου ύψους της. Όμως η εταιρεία έχει φροντίσει ώστε να είναι το ίδιο χρήσιμη σε «επαγγελματίες» με την χρωματική της ακρίβεια και τις επιλογές που προσφέρει.

Ετσι το  Xperia 5 έχει και αυτό το «Creator’s Mode» που όπως εξηγεί η περιγραφή του, διατηρεί την ποιότητα και την απόχρωση των βίντεο ακριβώς όπως αυτά έχουν γυριστεί προκειμένου να μην επεμβαίνει και αλλοιώνει το τελικό αποτέλεσμα.

Το συγκεκριμένο Mode είναι ιδιαίτερα χρήσιμο και κατά την εγγραφή βίντεο αλλά και την λήψη φωτογραφιών, αφού ο ιδιοκτήτης του Xperia 5 βλέπει ακριβώς αυτό που βγάζει η κάμερα της συσκευής.

Σε ότι αφορά το διαφορετικό της ύψος τώρα, είναι δεδομένο ότι δεν είναι το ίδιο πρακτικό για όλους τους χρήστες. Σε εμάς φάνηκε ιδιαίτερα χρήσιμο το ότι μπορεί να προβάλλει περισσότερο περιεχόμενο σε κάθετη διάταξη με αποτέλεσμα να μπορεί να διαβάσει κάτι κάποιος με περισσότερη άνεση.

Για την προβολή βίντεο όμως , είναι γεγονός ότι βολεύει μόνο σε περιεχόμενο που είναι αντίστοιχα γυρισμένο σε αναλογία 21:9. Σε κάθε άλλη περίπτωση, το μαύρο πλαίσιο αριστερά και δεξία από το βίντεο είναι σημαντικά μεγαλύτερο από κάθε άλλο Smartphone, και δημιουργεί ένα περίεργο φαινόμενο οπτικά, λόγω του μεγέθους αυτού.

Παρόλα αυτά, το Xperia 5 υποστηρίζει την προβολή HDR περιεχομένου, και είναι συμβατό και με το Youtube αλλά και με το Netflix για την προβολή ταινιών αυτού του είδους. Είναι γεγονός ότι ένα OLED Panel με αυτού του είδους υποστήριξη είναι πάντα απολαυστικό.

Συνολικά, η οθόνη του Xperia 5 παραμένει το ίδιο κορυφαία με αυτή του μεγαλύτερου αδερφού του. Είναι γεγονός ότι η διαφορετική αναλογία πλευρών απαιτεί ένα διάστημα προσαρμογής, ενώ έρχεται με μειονεκτήματα όπως και κάποια συγκεκριμένα πλεονεκτήματα. Το σίγουρο είναι ότι σαν κάτι διαφορετικό είναι προτιμότερο από την εποχή που η Sony Mobile προσπαθούσε να διαχωρίσει τις συσκευές της με χαρακτηριστικά που δεν είχαν κάποια πρακτική χρησιμότητα.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights