Μπαταρία
Για την μπαταρία του Galaxy A51 η Samsung επέλεξε να μην αλλάξει κάτι σε σύγκριση με τον προκάτοχο του. Η χωρητικότητα της παραμένει σταθερη με 4.000 mAh που είναι περισσσότερο από αρκετά για αρκετά καλούς χρόνους λειτουργίας.
Το One UI έχει κάνει σημαντικά βήματα στην βελτίωση της διαχείρισης ενέργειας, και η έκδοση 2.0 είναι ακόμα καλύτερη στον τρόπο που προσφέρει τις διαθέσιμες επιλογές σε ένα πιο σωστά δομημένο μενού. Ο ιδιοκτήτης του Galaxy A51 μπορεί να επιλέξει τις εφαρμογές που θα επιτρέπεται μονίμως η λειτουργία τους, αλλά και να περιορίσει αυτές που θέλει από το να τρέχουν συνεχώς στο background.
Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα η μπαταρία να μπορεί να «κρατήσει» το Smartphone ενεργό για μια ολόκληρη ημέρα σχετικά έντονης χρήσης, χωρίς ο ιδιοκτήτης του να… αγχώνεται ότι θα τον αφήσει κατά τη διάρκεια αυτής. Οι λιγότερο απαιτητικοί χρήστες μπορούν να πετύχουν και δύο ημέρες λειτουργίας, χωρίς όμως να έχουν μονίμως ενεργές Social Media εφαρμογές, και με περιορισμένη χρήση της κάμερας κλπ.
Στον τομέα της φόρτισης, θα θέλαμε από τη Samsung να προσφέρει στο Galaxy A51 κάτι αντίστοιχο με το προηγούμενο Galaxy A70 και την φόρτιση με 25W που είχε αυτο. Δυστυχώς και εδώ περιορίζεται στα 18W με τη διαδικασία να θέλει περίπου 1.5 ώρα για να ολοκληρωθεί σε μια πλήρως εξαντλημένη μπαταρία.
Συμπέρασμα.
Το Galaxy A51 είναι απλά η συσκευή που «πρέπει» ώστε να δικαιολογήσει την ύπαρξη της σαν αντικαταστάτης του προηγούμενου μοντέλου. Η κάμερα με την υψηλότερη ανάλυση αποτελεί την βασικότερη διαφορά του, με τα 48ΜΡ να είναι πιο «ελκυστικά» και σε επίπεδο μάρκετινγκ για την εταιρεία. Οι επιδόσεις του Smartphone θα μπορούσαν να είναι σαφώς καλύτερες για τα χρήματα που κοστίζει, ειδικά σε μια αγορά που πλέον προσφέρει σημαντικά ισχυρότερες συσκευές ακόμα και με λιγότερα χρήματα.
Η Samsung συνεχίζει να πιστεύει (κακώς) ότι μια πολύ καλή οθόνη, και ένα ομολογουμένως πολύ σωστά σχεδιασμένο γραφικό περιβάλλον, είναι αρκετά για να … ζητήσει 399 ευρώ από τους υποψήφιους αγοραστές. Είναι όμως σίγουρο ότι με αυτά τα χρήματα θα έπρεπε εκτός όλων των άλλων, το galaxy A51 να προσφέρει μια πολυτελέεστερη κατασκευή από ακριβότερα υλικά.
Εν τέλη, το Smartphone είναι μια βελτιωμένη στα σημεία πρόταση, που απευθύνεται περισσότερο σε όσους θέλουν να αγοράσουν ένα προϊόν της Samsung συγκεκριμένα, και όχι σε αυτούς που (λογικά) αναζητούν την καλύτερη πρόταση στη συγκεκριμένη κατηγορία τιμής.
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας
2 σχολια
Καλησπερα σας…θα ηθελα να σας ρωτησω αν αξιζει να προβω σε αντικατασταση του samsung galaxy A7 (2018) με το samsung A51 η το samsung A71…
Καλησπέρα και συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση !
Το Α7 2018 πλέον είναι λιγότερο “καλό” από τα Α51 και Α71. Το θέμα είναι ότι με τα χρήματα που κοστίζουν αυτά, μπορείς να βρεις πολλές συσκευές σημαντικά καλύτερες από άλλες εταιρείες.