Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy A51 Review: Ακριβό για αυτά που προσφέρει

Samsung Galaxy A51 Review: Ακριβό για αυτά που προσφέρει

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερα.

Στον τομέα της φωτογραφίας η νεότερη συσκευή αποτελεί μία αισθητή βελτίωση σε σύγκριση με τον προκάτοχό του. αρχικά Οι κάμερες είναι συνολικά τέσσερις πλέον έστω και αν μόνο οι τρεις από αυτές μπορούν να λειτουργήσουν αυτόνομα.

Η βασική κάμερα έχει πλέον υψηλότερη ανάλυση 48 megapixels , που συνδυάζεται όμως με ένα σημαντικά πιο περιορισμένο διάφραγμα με f/2.0. από την παρουσίαση όμως του galaxy a50 πριν ένα χρόνο η εταιρεία έχει κάνει σημαντική πρόοδο στον τομέα της επεξεργασίας των δεδομένων από την κάμερα.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει το α51 να είναι σημαντικά βελτιωμένες ειδικά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το επίπεδο λεπτομέρειας είναι Σαφώς υψηλότερο ενώ και Το δυναμικό εύρος εκμεταλλεύεται ιδανικά την τεχνική του pixel binning.

Η φωτογραφία σε χαμηλότερα επίπεδα φωτισμού όμως δεν έχει βελτιωθεί αντίστοιχα, καθώς περιορίζεται σημαντικά από το διάφραγμα του φακού. Η χρήση του night mode αυξάνει τα επίπεδα φωτισμού σε αποδεκτά επίπεδα, ενώ βελτιώνει σημαντικά και τη λεπτομέρεια που αποτυπώνεται. Οι φωτογραφίες είναι μονίμως όσο το δυνατόν πιο φωτεινές, ακόμα και σε περιπτώσεις που ο ιδιοκτήτης του Galaxy A51 προσπαθέι περισσότερο να βγάλει μια φωτογραφία κοντά σε αυτό που βλέπει και ο ίδιος με τα μάτια του.

Η δεύτερη κάμερα τώρα αποτελεί μία σημαντική βελτίωση και αυτή με τη σειρά της. Πίσω από τον υπερευρυγωνιο φακό βρίσκεται πλέον ένας αισθητήρας των 12 megapixel αντί για 8 στο galaxy a50. Και το διάφραγμα του φακού έχει βελτιωθεί στο f/2.2 επιτρέποντας στονον αισθητήρα να δει περισσότερο φως.

Οι φωτογραφίες λοιπόν από τη συγκεκριμένη κάμερα είναι Σαφώς καλύτερες σε επίπεδο λεπτομέρειας ενώ υπάρχει μία αισθητή βελτίωση και στο δυναμικό τους εύρος.

Η τρίτη κάμερα όμως είναι αυτή που αποτελεί κάτι πραγματικά νέο για την εταιρεία και όχι μόνο στη συγκεκριμένη κατηγορία. Πρόκειται για έναν macro φακό που επιτρέπει τη λήψη φωτογραφιών από πολύ κοντινή απόσταση. Η ανάλυση της είναι χαμηλότερη στα 5 megapixel μόνο που παρόλα αυτά αποτελεί σημαντική αύξηση σε σύγκριση με τις περισσότερες συσκευές του ανταγωνισμού στην ίδια κατηγορία.

Η κάμερα αυτή είναι χρήσιμη σε πολύ συγκεκριμένες συνθήκες που η αλήθεια είναι ότι δεν είναι τόσο συχνές. Όμως όταν κάποιος βρει το κατάλληλο θέμα για τη φωτογραφία το αποτέλεσμα είναι πάντα αρκετά ενδιαφέρον. η χαμηλότερη ανάλυση δεν αποτελεί ουσιαστικό πρόβλημα αφού εξ ορισμού το πλάνο είναι πάντα μικρό.

Για την τέταρτη κάμερα η εταιρεία έχει χρησιμοποιήσει και πάλι έναν αισθητήρα των 5 megapixel, όμως δεν λειτουργεί αυτόνομα και χρησιμοποιείται μόνο για τον υπολογισμό του βάθους σε φωτογραφίες με θολό φόντο.

Συνολικά το smartphone αποτελεί μία συνολική βελτίωση στον τομέα της φωτογραφίας, και φέρνει τη samsung στα ίδια επίπεδα με τους βασικότερους ανταγωνιστές της.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

2 σχολια

ΘΕΟΔΩΡΟΣ 27/01/2020 - 19:07

Καλησπερα σας…θα ηθελα να σας ρωτησω αν αξιζει να προβω σε αντικατασταση του samsung galaxy A7 (2018) με το samsung A51 η το samsung A71…

Reply
Kostas Gliatiotis 02/02/2020 - 19:44

Καλησπέρα και συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση !

Το Α7 2018 πλέον είναι λιγότερο “καλό” από τα Α51 και Α71. Το θέμα είναι ότι με τα χρήματα που κοστίζουν αυτά, μπορείς να βρεις πολλές συσκευές σημαντικά καλύτερες από άλλες εταιρείες.

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights