Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy A51 Review: Ακριβό για αυτά που προσφέρει

Samsung Galaxy A51 Review: Ακριβό για αυτά που προσφέρει

απο Kostas Gliatiotis

Μετά από μία δύσκολη εποχή με συσκευές που δεν προσέφεραν όσα θα χρειαζόταν σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό τους, πριν από περίπου ένα χρόνο η samsung ανανέωσε δραστικά τις συσκευές της σειράς galaxy Α. Προσφέροντας πλέον Σαφώς καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά σε συνδυασμό με τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η εταιρεία όπως οι καλές οθόνες, η νέα αυτή σειρά για το 2019 αποτέλεσε το βασικότερο όχημα στη μικρή αύξηση των πωλήσεων.

όπως ήταν αναμενόμενο η εταιρία θέλει Σε κάθε περίπτωση να διατηρήσει αυτή την ανοδική πορεία, και με δεδομένο ότι ο υψηλότερος αριθμός πωλήσεων πραγματοποιείται πάντα στη μεσαία κατηγορία, η εταιρεία αποφάσισε να ανανεώσει δραστικά τη συγκεκριμένη σειρά και για τη χρονιά που μας έρχεται.

Με το galaxy a50 να αποτελεί την πιο επιτυχημένη πρόταση της συγκεκριμένης σειράς, η εταιρεία προφανώς έχει τις ίδιες ελπίδες και για τον αντικαταστάτη του με την μάλλον αναμενόμενη ονομασία galaxy a51.

Σχεδιασμός

Ένας από τους τρόπους με τους οποίους η εταιρεία πέτυχε χαμηλότερο κόστος, που με τη σειρά του επέτρεψε μία χαμηλή για τα δεδομένα της samsung τουλάχιστον, τιμή πώλησης για το galaxy a50, ήταν η επιλογή κατασκευής του από πλαστικό και όχι κάποιο ακριβότερο υλικό. Η νεότερη συσκευή της σειράς ακολουθεί την ίδια ακριβώς τακτική, εστιάζοντας περισσότερο στην όμορφη εμφάνιση και λιγότερο στην πολυτέλεια ή την αίσθηση που αφήνει στο χέρι.

Το πίσω μέρος του galaxy a51 είναι κατασκευασμένο από ένα υλικό που η εταιρεία ονομάζει glastic. Το λογοπαίγνιο αυτό περιγραφει το πλαστικό υλικό που προσπαθεί να έχει την εμφάνιση μιας γυάλινης επιφάνειας. Όπως και στο galaxy a50 όμως έτσι και εδώ, παρά την όντως εντυπωσιακή του εμφάνιση που έχει και μικρές διαφορές, το σημαντικότερο μειονέκτημα αυτού του υλικού είναι η ανύπαρκτη αντοχή του σε μικρές γρατζουνιές.

Στο πίσω αυτό μέρος βρίσκονται και οι τρεις συνολικά κάμερες του τηλεφώνου, σε μία διάταξη που διαφέρει σημαντικά από όλες τις προηγούμενες συσκευές της εταιρείας. η εμφάνιση αυτή είναι κατά πάσα πιθανότητα η ίδια που θα έχουν οι κάμερες και στα επόμενα galaxy s11.

Στην μπροστινή πλευρά του τηλεφώνου τώρα, είναι πολύ δύσκολο να εντοπίσει κανείς κάποια σημαντική αλλαγή. Η οθόνη του galaxy a51 καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος αυτής της επιφάνειας με το πλαίσιο γύρω της να είναι εντυπωσιακά μικρό για συσκευή αυτής της κατηγορίας.

Η οθόνη αυτή κρύβει στο εσωτερικό της και τον αισθητήρα αποτυπωμάτων που όπως και στον προκάτοχό του αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικά με τα οποία η εταιρεία προσπαθεί να διαχωρίσει τις προτάσεις της από τον ανταγωνισμό τους. Δυστυχώς όμως όπως ακριβώς και στο αμέσως προηγούμενο galaxy a50, έτσι και εδώ ο αισθητήρας αποτυπωμάτων είναι οπτικής τεχνολογίας για λόγους κόστους.

Χρειάζεται περισσότερο χρόνο από το συνηθισμένο για την ανάγνωση ενός αποτυπώματος, Αν και σαν μοναδικό θετικό θα πρέπει να αναφέρουμε ότι πλέον έχει βελτιωθεί σημαντικά η αξιοπιστία του.

Το πλαϊνό μέρος του galaxy a51 τέλος, είναι Προφανώς και αυτό κατασκευασμένο από πλαστικό μία επιλογή που δεν βοηθάει τη συσκευή να δείχνει και να δίνει την αίσθηση μιας πολυτελούς κατασκευής. Στα 399 ευρώ που κοστίζει επίσημα το Galaxy A51 στην Ελληνική αγορά, είναι πλέον απαράδεκτο για ένα Smartphone να είναι κατασκευασμένο από αυτό το σύνολο υλικών. Στο πρακτικό κομμάτι είναι πάντα θετικό ότι τουλάχιστον υπάρχει ακόμα υποδοχή για ενσύρματα ακουστικά, ενώ απουσιάζει μάλλον αναμενόμενα η αντοχή στο νερό και τη σκόνη όπως και η υποστήριξη στερεοφωνικού ήχου.

Έχοντας σαν στόχο να βελτιώσει τα σημεία που έκαναν το galaxy a50 να ξεχωρίζει, η samsung Προφανώς επέλεξε να εστιάσει μόνο σε αυτά που έχουν πραγματικά σημασία, και αντίστοιχα προφανώς δεν θεωρεί ότι η κατασκευή είναι ένα από αυτά.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

2 σχολια

ΘΕΟΔΩΡΟΣ 27/01/2020 - 19:07

Καλησπερα σας…θα ηθελα να σας ρωτησω αν αξιζει να προβω σε αντικατασταση του samsung galaxy A7 (2018) με το samsung A51 η το samsung A71…

Reply
Kostas Gliatiotis 02/02/2020 - 19:44

Καλησπέρα και συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση !

Το Α7 2018 πλέον είναι λιγότερο “καλό” από τα Α51 και Α71. Το θέμα είναι ότι με τα χρήματα που κοστίζουν αυτά, μπορείς να βρεις πολλές συσκευές σημαντικά καλύτερες από άλλες εταιρείες.

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights