Επεξεργαστής μνήμη
Στο εσωτερικό του Galaxy A51 βρίσκεται για μια ακομα φορά ένας επεξεργαστής σχεδιασμένος και κατασκευασμένος από την ίδια τη Samsung. Συγκεκριμένα, ο Exynos 9611 που όπως δηλώνει και η ονομασία του, αποτελεί μια ελάχιστα βελτιωμένη έκδοση του Exynos 9810 που χρησιμοποιούσε το αμέσως προηγούμενο Galaxy A50.
Ο Exynos 9611 διατηρεί την διάταξη των 8 πυρήνων επεξεργασίας, σε δύο ομάδες των 4. Οι μικρότεροι από αυτούς είναι και εδώ Α-53 της ARM στο 1.7 GHz με τους υπόλοιπους τέσσερις να είναι ισχυρότεροι Α-73 επίσης της ARM με τη συχνότητα τους πλέον να φτάνει τα 2.34 GHz που αποτελεί και μια από τις διαφορές από τον Exynos 9610.
Η έκδοση του Galaxy A51 που θα έρθει επίσημα στη χώρα μας θα είναι αυτή με τα 6GB μνήμης RAM, σε αντίθεση με τον προκάτοχο του που ενώ υπήρχε σε αντίστοιχη έκδοση, στη χώρα μας είδαμε μόνο αυτή με 4GB μνήμης RAM.
Οι απαιτήσεις των περισσότερων εφαρμογών δεν έχουν αλλάξει δραματικά τον τελευταίο χρόνο, τουλάχιστον για τις πιο συνηθισμένες από αυτές. Αυτό σημαίνει ότι το Galaxy A51 είναι το ίδιο ικανό με τον προκάτοχο του, αν και συνήθως κάθε νεότερη έκδοση πρέπει να είναι αισθητά καλύτερη στον τομέα των επιδόσεων.
Παρότι κάθε είδους εφαρμογή τρέχει χωρίς ενοχλητική καθυστέρηση, και τα 6GB μνήμης RAM είναι υπερ αρκετά για να διατηρεί το Smartphone πολλές από αυτές ανοιχτές ταυτόχρονα, παραμένει γεγονός ότι στα 400 ευρώ που κοστίζει το galaxy A51 μπορεί να βρει κανεις συσκευές με πολύ ισχυρότερο Hardware στο εσωτερικό τους. Αντίστοιχα μπορεί να βρει το ίδιο ισχυρά Smartphone με λιγότερα χρήματα από εταιρείες του ανταγωνισμού της Samsung.
Στον τομέα των γραφικών, ο Exynos 9611 διατηρεί την ίδια Mali G72 GPU με την ίδια διάταξη των τριων μονάδων παραγωγης γραφικών. Παρότι η Samsung δεν αναφέρει κάτι συγκεκριμένο, η Mali G72 σε αυτή την περίπτωση πρέπει να έχει υψηλότερη συχνότητα λειτουργίας.
Τα αποτελέσματα που πετυχαίνει στα συνηθισμένα πλέον Benchmarks είναι αισθητά καλύτερα από αυτά του Exynos 9610. Αυτό που έχει πάντως σημασία, είναι ότι τουλάχιστον στην παραγωγή γραφικών, το Galaxy A51 δεν είναι λιγότερο ισχυρό από τους περισσότερους ανταγωνιστές του. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι μπορεί να παίξει ακόμα και απαιτητικά παιχνίδια με πολύ καλή ποιότητα γραφικών, ενώ σε αντίθεση με τους κορυφαίους επεξεργαστές της εταιρείας, ο Exynos 9611 έχει και αρκετά καλή κατανάλωση ενέργειας.
Αυτό προσφέρει συγκεκριμένα πλεονεκτήματα αφού το Galaxy A51 προσφέρει αρκετές ώρες Gaming με λογική μείωση του ποσοστού της μπαταρίας, αλλά και χωρίς να ζεσταίνεται ενοχλητικά.
Για τον αποθηκευτικό χώρο το Galaxy A51 προσφέρει ότι και ο προκάτοχος του, και έρχεται στην αγορά με 128GB ονομαστικά, από τα οποία περίπου 110 είναι όντως διαθέσιμα στον χρήστη του. Υπάρχει και υποδοχή για κάρτες microSD που μάλιστα είναι ξεχωριστή από αυτές για τις δύο κάρτες SIM.
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας
2 σχολια
Καλησπερα σας…θα ηθελα να σας ρωτησω αν αξιζει να προβω σε αντικατασταση του samsung galaxy A7 (2018) με το samsung A51 η το samsung A71…
Καλησπέρα και συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση !
Το Α7 2018 πλέον είναι λιγότερο “καλό” από τα Α51 και Α71. Το θέμα είναι ότι με τα χρήματα που κοστίζουν αυτά, μπορείς να βρεις πολλές συσκευές σημαντικά καλύτερες από άλλες εταιρείες.