Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Νέοι Snapdragon 720G, 662 και 460 από την Qualcomm

Νέοι Snapdragon 720G, 662 και 460 από την Qualcomm

απο Kostas Gliatiotis

Ούτε λίγο ούτε πολύ, η Qualcomm ανακοίνωσε τρεις νέους επεξεργαστές που ανήκουν στο σύνολο τους σε διαφορετικά τμήματα της μεσαίας κατηγορίας τιμής. Πρόκειται για τους Snapdragon 720G, Snapdragon 662 και τον μικρότερο Snapdragon 460.

Ξεκινώντας από τον καλύτερο Snapdragon 720G, η εταιρεία φαίνεται ότι “κατεβάζει” ακόμα πιο χαμηλά, πολλά από τα πλεονεκτήματα του επίσης σχετικά πρόσφατου Snapdragon 765G, όχι όμως και την υποστήριξη για 5G δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Ο πεξεργαστές έχει συνολικά 8 πυρήνες στο εσωτερικό του, που είναι της ίδιας αρχιτεκτονικής και συγκεκριμένα Kryo 465. Η εταιρεία δεν ξεκαθαρίζει αν πρόκειται για ελάχιστα βελτιωμένη έκδοση των Α-73 ή των ακόμα ισχυρότερων Α-76 της ARM,  με το πρώτο πάντως να είναι πιο πιθανό. Στον τομέ των γραφικών, ο  SD720G  διατηρεί την Adreno 618 GPU που έχει και ο Snapdragon 730G, χωρίς και πάλι πληροφορίες για το αν έχει βελτιωθεί η απόδοση της.

Ο αμέσως επόμενος Snapdragon 662 έρχεται και αυτός με 8 πυρήνες επεξεργασίας, που με βάση την ονομασία τους Kryo 260, φαίνεται ότι βασίζονται στους Α-53 πυρήνες επεξεργασίας της ARM, και θα έχουν μέγιστη συχνότητα λειτουργίας τα 2GHz. Η κάρτα γραφικών είναι και εδώ ίδια με αυτή του Snapdragon 665, και συγκεκριμένα η Adreno 610, με απόδοση που είναι σημαντικά καλύτερη από αυτή στο εσωτερικό του παλαιότερου πλέον Snapdragon 660. Σύμφωνα με την Qualcomm, ο συγκεκριμένος επεξεργαστής είναι ο πρώτος αυτής της σειράς που θα υποστηρίζει τρεις ή και περισσότερες κάμερες, μια δυνατότητα που παρόλα αυτά, αρκετές εταιρείες έχουν ήδη χρησιμοποιήσει και στον SD665.

Ο μικρότερος Snapdragon 460, αποτελεί την ισχυρότερη μέχρι στιγμής πρόταση της εταιρείας στην χαμηλότερη κατηγορία, και βασίζεται και εδώ σε 8 πυρήνες επεξεργασίας, που είναι Kryo 240 με συχνότητα το 1.8GHz.  To ενδιαφέρον είναι ότι έχουμε και εδώ την Adreno 610 GPU, χωρίς όμως η Qualcomm να ξεκαθαρίζει αν θα έχει χαμηλότερη συχνότητα λειτουργίας σε σύγκριση με αυτή του SD662.

Ο Snapdragon 720G θα κατασκευάζεται σε λιθογραφία 8nm, κάτι ασυνήθιστο για αυτή την κατηγορία, ενώ οι άλλοι δύο επεξεργαστές θα κατασκευάζονται στα 11nm που και πάλι αποτελεί κάτι ασυνήθιστο για αυτό το κόστος.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights