Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Redmi Note 8T Review : Σίγουρη επιτυχία
note 8t

Xiaomi Redmi Note 8T Review : Σίγουρη επιτυχία

απο Kostas Gliatiotis

Η μεσαία κατηγορία τιμής, και ειδικά αυτή έως τα 200 περίπου ευρώ, έχει ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα ανταγωνισμού στη χώρα μας. Η εταιρεία που σαφώς ξεχωρίζει στη συγκεκριμένη κατηγορία, είναι φυσικά η Xiaomi, που κατά παράδοση προσφέρει εντυπωσιακές συσκευές με βάση τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά. Η νεότερη πρόταση από την εταιρεία, ακούει στο όνομα Redmi Note 8T και θα ξεκινήσει να πωλείται επίσημα τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας.

Με κόστος 199 ευρώ για τη βασική έκδοση με 32GB αποθηκευτικού χώρου, και λίγο πάνω από τα 200 ευρώ για αυτή με τα 64GB, απευθύνεται ευθέως σε όσους δεν θέλουν να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα για να κάνουν αξιοπρεπώς τη δουλειά τους .

Πρόκειται επίσης για τον αντικαταστάτη του ιδιαίτερα δημοφιλούς Redmi Note 7 που γνώρισε ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία στη χώρα μας. Ερχόμενο με συγκεκριμένες βελτιώσεις στους τομείς που έχει σημασία, προφανώς ελπίζει να έχει αντίστοιχη πορεία στην ελληνική αγορά.

Σχεδιασμός.

Το Redmi Note 8T ακολουθεί την βασική σχεδιαστική φιλοσοφία όλων των συσκευών της εταιρίας στη συγκεκριμένη κατηγορία. Οι αλλαγές σε σύγκριση με τον προκάτοχό του είναι περιορισμένες, αλλά άμεσα ορατές. Το πλαίσιο στο πλαϊνό του μέρος έχει μια μικρή καμπύλη αντί του τετραγωνισμένου σχεδιασμού στο Note 7.

Συνεχίζει όμως να είναι κατασκευασμένο από πλαστικό, παρότι θα θέλαμε πλέον να χρησιμοποιεί μέταλλο στο συγκεκριμένο σημείο η εταιρεία. Στα θετικά όμως, περιλαμβάνεται φυσικά η USB type C θύρα στο κάτω μέρος, αλλά και η υποδοχή για ακουστικά, που είναι πάντα καλοδεχούμενη στη συγκεκριμένη κατηγορία και όχι μόνο.

Το πίσω μέρος συνεχίζει να είναι κατασκευασμένο από γυαλί, και μάλιστα Gorilla Glass 5, που αποτελεί ότι καλύτερο μπορεί να βρει κανείς σε αυτά τα χρηματα. Σαν επιπλέον προστασία, η Xiaomi συνεχίζει να περιλαμβάνει στη συσκευασία μια απλή θήκη σιλικόνης.

Σε αυτό το πίσω μέρος βρίσκεται και ο αισθητήρας αποτυπωμάτων, που σωστά δεν έχει ενσωματωθεί κάτω από την οθόνη του Note 8T. Συνεχίζει να είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακός σε ταχύτητα ανάγνωσης, ενώ αντίστοιχα είναι και αξιόπιστος στο να αναγνωρίζει μονίμως “με την πρώτη” το δακτυλικό μας αποτύπωμα.

Οι τέσσερις κάμερες βρίσκονται και αυτές στην αριστερή πάνω γωνία, και λόγω του… Αριθμού τους, καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο από το συνηθισμένο. Ανάλογα με το πώς κρατάει κανείς στα χέρια του το Note 8T υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να καλύπτει την κάτω κάμερα, και να χρειαζεται… καθάρισμα κάθε φορά που θέλει να τη χρησιμοποιήσει.

Στην μπροστινή πλευρά τώρα, το Note 8T “φιλοξενεί” μια ιδιαίτερα μεγάλη οθόνη με διαγώνιο 6.3 ιντσών, που αποτελεί ένα ουσιαστικά ίδιο panel με τον προκάτοχό του. Αυτό που έχει αλλάξει έστω και λίγο, είναι το μέγεθος που έχει το πλαίσιο γύρω από αυτή. Στο πάνω μέρος υπάρχει κανονικά ένα μικρό notch για την μπροστινή κάμερα, με την γρίλια του ακουστικού ακριβώς πάνω από αυτή. Παρά το μικρό μέγεθος, δεν αντιμετωπίσαμε κάποια δυσκολία στο να βρούμε την σωστή τοποθέτηση στο αυτί μας ώστε να μιλήσουμε σε μια κλήση.

Ο χώρος κάτω από την οθόνη είναι λίγο μεγαλύτερος, και η Xiaomi το έχει εκμεταλλευτεί αυτό προκειμένου να τοποθετήσει στο συγκεκριμένη σημείο το λογότυπο Redmi. Πρόκειται για μια έξυπνη επιλογή, ώστε η συσκευή να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό της που κατά κανόνα έχει παρόμοια συνολικά εμφάνιση.

Τέλος, η επιλογή του πλαστικού στο πλαϊνό μέρος του Note 8T έχει ένα θετικό, αυτό της διατήρησης του βάρους σε χαμηλά επίπεδα. Για ένα Smartphone με μπαταρία 4.000 mAh στο εσωτερικό του, το βάρος αλλά και οι διαστάσεις, διατηρούνται σε ιδιαίτερα λογικά επίπεδα.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights