Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy A71 Review: Ενδιαφέρον αλλά πολύ ακριβό

Samsung Galaxy A71 Review: Ενδιαφέρον αλλά πολύ ακριβό

απο Kostas Gliatiotis

Η επαναφορά της Samsung στην μεσαία κατηγορία τιμής, και ο μοναδικός τρόπος που κατάφερε να αυξήσει έστω και λίγο το μερίδιο της σε παγκόσμιο επίπεδο, οφείλεται κυρίως στις αλλαγές που έκανε η εταιρεία στις συσκευές της σειράς Galaxy A για το 2019. Ένα χρόνο σχεδόν αργότερα, η Samsung πρέπει να διατηρήσει το ίδιο ανταγωνιστικό επίπεδο στις συσκευές της, προκειμένου να αποδείξει ότι αυτές της αμέσως προηγούμενης χρονιάς δεν ήταν μια… τυχαία περίπτωση.

Όπως το Galaxy A51 έρχεται να αντικαταστήσει το Galaxy A50, έτσι και για τον αντικαταστάτη του Galaxy A70 η εταιρεία επέλεξε μια συσκευή με την (αναμενόμενη…) ονομασία Galaxy A71 που έρχεται να προσφέρει βελτιώσεις σε όλους τους σημαντικότερους τομείς. Το «προβλημα» με το Galaxy A71 είναι ότι όπως και ο προκάτοχος του, έρχεται στην αγορά σε μια τιμή πώλησης που το φέρνει αντιμέτωπο με σημαντικά καλύτερες συνολικά προτάσεις του ανταγωνισμού του.

Στο συγκεκριμένο Review θα προσπαθήσουμε να ανακαλύψουμε ποια είναι τα πλεονεκτήματα του Galaxy A71 σε σύγκριση με τον προκάτοχο του, αλλά και να δοκιμάσουμε να βρούμε μια… εξήγηση για την τιμή πώλησης των 499 ευρώ που θα έρχει αρχικά επίσημα στην Ελληνική αγορά.

Σχεδιασμός

Ένας από τους τρόπους με τους οποίους κατάφερε πριν ένα χρόνο η Samsung να διατηρήσει σχετικά χαμηλά το κόστος των συσκευών της σειράς Galaxy A, ήταν η ομοολογουμένως «οικονομικότερη» κατασκευή τους. Τα Smartphones ήταν κατασκευασμένα από πλαστικό στο σύνολο τους, μια επιλογή που έχει σαφή μειονεκτήματα.

Για το Galaxy A71 η εταιρεία επέλεξε να διατηρήσει την ίδια ακριβώς πολιτική, με το σύνολο του Smartphone να είναι κατασκευασμένο από πλαστικό. Το πίσω μέρος του, κατασκευάζεται συγκεκριμένα από ένα υλικό που η εταιρεία ονομάζει Glastic. Η λέξη είναι ένας συνδυασμός του Glass και Plastic, αφήνοντας να εννοηθεί ότι συνδυάζει τα πλεονεκτήματα των δύο αυτών υλικών.

Στην πραγματικότητα όμως, το Galaxy A71 είναι απλά κατασκευασμένο από ένα «διαφορετκό» πλαστικό, που προσπαθεί να δείχνει σαν μια γυάλινη επιφάνεια. Παρότι οπτικά το πετυχαίνει μέχρι ένα βαθμό, στο χέρι είναι δεδομένο ότι αφήνει την αίσθηση μιας πλαστικής επιφάνειας. Σαν μοναδική ουσιαστική αλλαγή στην εμφάνιση πάντως, το πίσω μέρος του Galaxy A71 έχει ένα τριγωνικό σχεδιασμό, που αντανακλά με όμορφο τρόπο και τον φωτισμό.

Η εταιρεία προφανώς και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις 4 κάμερες που έχει το Smartphone (περισσότερα στο αντίστοιχο κομμάτι του Review), που πλέον είναι τοποθετημένες σε ένα διαφορετικό και σίγουρα λιγότερο συνηθισμένο σε εμφάνιση πλαίσιο.

Ο αισθητηρας αποτυπωμάτων βρίσκεται ενσωματωμένος στην οθόνη του Galaxy a71, που με διαγώνιο 6.7 ιντσών, αποτελεί και ένα από τα βασικά του πλεονεκτήματα. Με την απόδοση της θα ασχοληθούμε στην συνέχεια, εδώ πρέπει να αναγνωρίσουμε στην εταιρεία ότι έχει διατηρήσει το πλαίσιο γύρω από αυτή σε πολύ καλά επίπεδα.

Για να το πετύχει αυτό, έχει επιλέξει την λύση της τοποθέτησης της μπροστινής κάμερας μέσα στην ίδια την οθόνη, μια λύση που μέχρι πριν λίγο καιρό διατηρούσε μόννο για τις ακριβότερες συσκευές της. Η μικρή τρύπα λοιπόν στο κέντρο της οθόνης, είναι σαφώς λιγότερο ενοχλητική από αυτή των Galaxy S10 και ειδικά την υπερβολή που ήταν η … οβάλ τρύπα του Galaxy S10+.

Τελος, να αναφέρουμε ότι το Galaxy A71 έχει υποδοχή ακουστικών στο κάτω μέρος του, μια υποδοχή που παραμένει χρήσιμη και είναι θετικό που η Samsung δεν την έχει αφαιρέσει (ακόμα) από τις συσκευές της μεσαίας κατηγορίας τιμής.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights