Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy A71 Review: Ενδιαφέρον αλλά πολύ ακριβό

Samsung Galaxy A71 Review: Ενδιαφέρον αλλά πολύ ακριβό

απο Kostas Gliatiotis

Επεξεργαστής μνήμη.

Στον τομέα του Hardware, το Galaxy A71 είναι μια σημαντική αναβάθμιση σε σύγκριση με τον προκάτοχο του. Στο εσωτερικό του βρίσκεται ο Snapdragon 730 της Qualcomm, αντί του SD675 της ίδιας εταιρείας.

Ο Snapdragon 730 είναι ότι καλύτερο έχει διαθέσιμο η Qualcomm για Smartphones της μεσαίας κατηγορίας τιμής, αν και το Galaxy A71 δεν ανήκει σε αυτή κοστίζοντας 499 ευρώ. Οι επιδόσεις του είναι ικανοποιητικές σχεδόν για κάθε είδους χρήση.

Στο εσωτερικό του βρίσκονται συνολικά 8 πυρήνες επεξεργασίας, οι 6 από τους οποίους είναι A-55 της ARM με ελάχιστες τροποποιήσεις από την Qualcomm. H ονομασία τους είναι Kryo 470 Silver και η συχνότητα τους είναι στο 1.8GHz. Υπάρχουν ακόμα 2 πυρήνες με την ίδια ονομασία, Kryo 470 Gold αυτή τη φορά, που ειναι αντίστοιχα ελάχιστα τροποποιημένη έκδοση του A-76 και πάλι της ARM. Εδώ η συχνότητα είναι υψηλότερη στα 2,2 GHz όμως και οι επιδόσεις τους είναι εντυπωσιακά καλύτερες. Μάλιστα οι δύο αυτοί Α-76 είναι περισσότερο ισχυροί από τους υπόλοιπους έξι Α-55 μαζί.

Αυτό που έχει σημασία, είναι ότι ακόμα και αν το One UI 2.0 δεν είναι το πιο «ελαφρύ» γραφικό περιβάλλον, το Galaxy A71 είναι αρκετά ισχυρό ώστε να καλύπτει κάθε είδους απαίτηση και πότε ο ιδιοκτήτης του να μην αντιμετωπίζει πρόβλημα με την ταχύτητα του.

 

Το σημαντικό πρόβλημα όμως εδώ, είναι ότι στα 499 ευρώ, υπάρχουν πολλές συσκευές από εταιρείες του ανταγωνισμού της Samsung, που προσφέρουν εντυπωσιακά καλύτερες επιδόσεις. Σε αυτά τα χρήματα μπορεί να βρει κανείς Smartphones με τον Snapdragon 855 στο εσωτερικό τους, ειδικά από την Xiaomi.

Αντίστοιχα και στον τομέα του Gaming, η Adreno 618 κάρτα γραφικών είναι σημαντικά ισχυρότερη από κάθε άλλη αντίστοιχη στην μεσαία κατηγορία τιμής, με μοναδική εξαίρεση τον Helio G90T της Mediatek που είναι αντίστοιχα ισχυρός. Η GPU αυτή, δίνει τουλάχιστον τη δυνατότητα στο Galaxy A71 να μπορεί να παίξει όλα τα απαιτητικά παιχνίδια με αρκετά ικανοποιητικές επιδόσεις.

 

Το πλεονέκτημα της συγκεκριμένης κάρτας γραφικών, είναι ότι μπορεί να παρέχει αυτή της την απόδοση με λογική κατανάλωση ενέργειας. Αυτό επιτρέπει αρκετές ώρες Gaming χρήσης, χωρίς η μπαταρία του Galaxy A71 να αδειάζει ενοχλητικά γρήγορα. Αντίστοιχα όμως και εδώ , σε αυτά τα χρήματα, μπορεί να βρει κανείς πολλές συσκευές που ειδικά στον τομέα του Gaming είναι εντυπωσιακά καλύτερες.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights